15 April 2016

CE FAC CU TIMPUL...

     Am ales sa ma ridic din pat in dimineata asta. Si dupa ce scriu vreo citeva fraze, am ales sa-mi iau cafeaua si sa-mi fac un sandwich cu peanut butter and jelly. Si apoi planuiesc sa ma arunc in baie si sa ma pregatesc de biserica. Alegeri... Viata este o sumedenie de alegeri invizibile, legate intre ele prin executarea vizibila...
      Cu executarea stau cam prost... Daca mental mai am elanul si dorinta sa fac anumite lucruri, fizic imi lipseste energia. Va spun asta ca sa va anunt - faceti ce trebuie facut cind sinteti tineri - incepeti devreme, ca sa nu cumva sa ajungeti sa se termine combustibilul din butelie si lista de lucruri importante sa nu fie terminata... sau poate nici inceputa.
      Dintr-o lene fizica sau spirituala aminam multe lucruri pentru... mai tirziu. Eclesiastul spune ca exista o vreme pentru fiecare lucru in viata. Cind sintem tineri, nu ne oprim sa ne uitam la viata din fata noastra ca un lucru, spatiu  sau timp limitat. Foarte familiara e expresia: "Ai doar toata viata in fata ta"... ca si cind ar fi nelimitata. Poate fi... daca treci in viata vesnica - dar aci pe pamint, toate lucrurile sint cu inventar... si limitate. De toate vom da socoteala intr-o zi... pina si de timp. De aia Biblia ne spune sa rascumparam timpul... sa-l folosim cu intelepciune.
     Si ma opresc aici, pentru ca am facut anumite alegeri pentru dimineata asta si trebuie sa le execut... mai ales dupa ce mi-am amintit ca eu imi cheltui din timpul alocat si trebuie sa fiu atenta ce fac cu el.
     Daca credeti ca va spun voua, va inselati... mi-am vorbit mie insami toata dimineata... sint tare de cap... si uit de la mina pin' la gura.

7 comments:

Alin Cristea said...

Imaginea de unde e preluata?

Adica FURATA!

viorica said...

Rodica draga si mie mi s-a consumat bateriile .Imi pun in gind ,maine o sa fac aia ,aia ,DAR NU FAC NIMIC .Sant tare obosita si imi pare rau ca nu le pot duce la capat .Doamne ,cand ma gindesc cit de energica am fost,cit am lucrat de mult si cu spor ,acum a venit timpul sa ma las pagubasa .Toate isi au vremea lor si zilele noastre sant numarate . Cand numai pot, citesc Bibilia care ma relaxeaza foarte bine ,apoi mi-a cumparat feciorul cel mare Bible word-finds cu care imi mai fac de lucru .Te pup si iti doresc sanatate Domnul sa fie mangairea ta .

Rodica Botan said...

Daca n-ar fi Domnul de partea noastra Viorica...s-o spuna Israel...dar El este...
:)

Rodica Botan said...

Aline...sa-ti iei avocat. De unde stii tu ca n-am primit frunza cadou de ziua mea? Trebuie sa-ti spun eu tie toate secretele acuma?

Anonymous said...

Ce pierdere de timp ...frunza este bail..tralala la la...uite asa...!!!!

Rodica Botan said...

Exact asa anonimule...ti-a fost rusine de ce ai scris de nu ti-ai lasat numele?

Anonymous said...

Tineretul ovin si taurin - vorba lui Ceausescu - nu stie (si nici nu poate fi invatat in cadrul societatii tehnologice actuale ) ce inseamna " ziua inceputurilor slabe " asupra careia vegheaza ochii Domnului (Zah.4:10) si nici faptul ca " Dumnezeu a ales lucrurile slabe ale lumii, ca sa faca de rusine pe cele tari. (1Cor.1:27) Lumea occidentala a trait in huzur mai mult de un timp de jubileu, uitand ca roata timpului se invarteste si ajunge iarasi la pamant , la fiecare rotatie , de generatii . Si cand incepe declinul ,numai atunci fiecare om este obligat sa dea dreptate inteleptului :. Caci este cate un om care a muncit cu intelepciune, cu pricepere si cu izbanda, si lasa rodul muncii lui unui om care nu s-a ostenit deloc cu ea. Si aceasta este o desertaciune si un mare rau.
Caci, drept vorbind, ce folos are omul din toata munca lui si din toata straduinta inimii lui cu care se trudeste sub soare? Toate zilele lui sunt pline de durere, si truda lui nu este decat necaz: nici macar noaptea n-are odihna inima lui. Si aceasta este o desertaciune.( Ecleziastul 2. 21-23 )