30 January 2013

10 INCHES DE APA...

Un baietel statea pe o banca intr-un parc, cu o mina odihnindu-se pe o Biblie deschisa. Cu mare entuziasm lauda pe Dumnezeu. "Aleluia! Aleluia! Dumnezeu e puternic" zbiera el cit il tinea gura fara sa-i pese daca il aude cineva.

Un tip care de curind terminase ceva studii la universitatea din oras, trecu pe-acolo. Simtindu-se plin de intelepciune din cauza atitor studii, si fiind tare dispus sa-si etaleze cunostiintele, se oprii si il intreba pe baietel despre sursa acestei bucurii nestapinite ...

Copilul, plin de entuziasm copilaresc ii zise...
-Domnule, nu cred ca ai idee ce poate Dumnezeu sa faca. Numai ce am citit ca a desfacut Marea Rosie in doua, si a oprit valurile , ca sa lase natiunea Israel sa treaca pe uscat chiar prin mijlocul marii.

Tinarul nostru educat, zimbii cu inteles, se aseza pe banca linga baiat si incepu sa-i explice ca sa ii deschida ochii baiatului la "realitatile" acestor miracole din Biblie.
-Lucrurile astea se explica foarte usor , zise el. Scolarii moderni ne spun ca Marea Rosie n-a fost adinca in portiunea respectiva, nu mai mult de 10 -inches asa ca n-a fost nici o problema pentru Israeliti sa treaca pe-acolo.

Fata baiatului deveni serioasa pentru moment. Ochii i se miscara de la om la Biblia ce o tinea pe genunchi. Tinarul, multumit ca a luminat cu intelepciunea lui pe acest copil naiv cu stiinta lui zimbii multumit si pleca. Dar nu se departa mai mult de doi pasi si il auzi pe micul evanghelist strigind laude lui Dumnezeu si mai cu foc decit inainte. Se intoarse contrariat sa-l intrebe care-i motivul acestui jubileu?!

-Iti imaginezi, zise copilul fericit!!! Dumnezeu este chiar mai mare si mai puternic decit am crezut la inceput. Nu numai ca a condus intreaga natiune a lui Israel prin mijlocul Marii Rosii dar a si inecat toata armata Egipteana in doar 10 inches de apa!!!

No comments: