12 August 2014

RUGACIUNEA... ZILEI

de Marjorie Holmes
tradus Rodica Botan

Draga Doamne, cu siguranta ca radacina tuturor rautatilor intr-o casatorie nu sint banii… si sint convinsa ca este nestiinta noastra de a-i imparti cu intelepciune. Cit pot sa cheltui fara sa ma simt vinovata? Si cit poate sa cheltuie sotul meu ca eu sa nu ii fiu impotrivitoare?

Cind eu cistig banii… ei sint ai mei, sa fac cu ei ce vreau? Sau sint obligata sa ii dau sotului meu, ca apoi sa ii cer sa-mi dea si mie din ei? Doamne, sint tare confuza la subiectul asta si sint tare suparata. Si barbatul meu este si el suparat.

Dar cind incercam sa stam de vorba si sa ajungem la o concluzie, ori ne jignim, pentru ca sintem prea deschisi si spunem lucrurilor pe nume, ori ne retinem sa spunem ce gindim, si apoi hranim tot felul de simtaminte de respingere ca n-am spus ce ne durea.

Si ne ingrijoram asa de mult din cauza banilor in casatoria noastra, Doamne! Nevoile casei si a familiei noastre nu se micsoreaza nicicum, ci se inmultesc si cresc. Nevoile astea au scos afara din casa noastra buna dispozitie si afectiunea si au adus un nor gros si negru deasupra relatiei noastre.

Parca sintem separati de o gramada mare de hirtii, chitante de datorii la casa, intretinere, taxe… sau ne simtim ca si cind am fi rupti unul de altul si despartiti de un perete de cerinte materiale - masina, casa si toate lucrurile de care au nevoie copiii nostri.

Doamne, Te rog reinstaureaza Tu in viata noastra o perspectiva noua! Ghideaza-ne inapoi la lucrurile esentiale. Fa-ma sa realizez ca relatia mea cu sotul meu este mai importanta decit confortul fizic: ca daca nu avem siguranta din punct de vedere emotional, siguranta materiala nu are nici o valoare!…

Draga Doamne, ajuta-ne sa ne rezolvam neintelegerile. Da-ne ori mai multi bani… ori mai multa minte!!!

2 comments:

disa said...

Doamne,
Nu-mi da saracie, sa nu fur,
Nici boala, sa nu murmur...

Anonymous said...

Doamne,nu-mi da bogatie ,dar nici sa ajung sa-mi cersesc painea....