04 July 2020

UNDE-I ADEVARUL?

   
     Sunt sigura ca nu sunt singura in cautarea adevarului in ziua de astazi. Ca este vorba de politica, istorie, medicina, realitatile zilei...sau orice altceva. Suntem bombardati cu minciuni din toate directiile. Si ne certam unii cu altii pina la singe ...pentru iluzii sau idei deseori eronate. Cit este de complicata lumea in care domneste minciuna. Cit de nesigura si periculoasa este.
     Mi-e dor de pace si de liniste. In afara de cintecele pasarilor si zumzaitul insectelor parca nici muzica nu o mai suport. O vreme am crezut ca trecerea spre sau prin batrinete este vinovatul principal in starea asta de nesiguranta si neliniste. Dar vad ca si copiii si chiar nepotii mei se uita nedumeriti in jur intrebindu-se ce se intimpla cu lumea in care traiesc.
     Dupa setea care o avem de liniste si de ordine si siguranta si adevar...este clar ca nu am fost facuti sa traim in minciuna si haos. Dumnezeu crease un colt de rai in Gradina Edenului pentru om. Pe vremea cind adevarul era adevar si pamintul era fericit...si omul era fara griji. De cum a enuntat sarpele prima minciuna, omul a devenit temator, rusinat, vinovat...si s-a ascuns. Asta este rodul minciunii.
     Lumea in care traim noi nu mai cunoaste adevarul - nu l-ar mai putea recunoaste intre atitea minciuni cite se vintura peste tot. Un singur lucru a ramas neschimbat. O singura ancora ne poate tine ancorati de adevar. Este crucea pe care Domnul Isus a platit pretul nesabuintei noastre. El este singurul ADEVAR pe care il putem inca gasi si de care ne putem inca ancora.

No comments: