16 July 2020

NU FACETI...


ROMANI 14: 16..." Nu faceti ca binele vostru sa fie grait de rau"

   


     Aproape amuzant, nu? Adica cum?...Faci un bine si tot tu faci ce faci ca binele tau sa fie grait de rau. M-a intrigat versetul asta pe care il stiam demult dar parca azi l-am inteles altfel. Si nu...nu ma gindeam la altii. Ba da...ca mint!!! Dar in acest proces mintal in timp ce ma gindeam la altii mi-am amintit si de mine.
     Poate noi astia care suntem pusi pe facut bine altora, ar trebui sa ne cam examinam cind facem binele. Poate facem eforturi pregatind un tort frumos si gustos si suntem gata sa il prezentam cuiva - dar avem guturai si ne curge nasul si tusim...si ...ce mai ...am tusit pe tort! Cineva a vazut toata ploaia aia de virusi pe tort...si stiind pentru cine este tortul s-a dus si l-a avertizat.
     Acuma- initial gestul a fost remarcabil, dar executia a fost proasta. Si in loc ca gestul nostru sa fie apreciat- sfirseste fiind vorbit de rau. Asta este doar un exemplu, dar noi stim de cite ori am calcat in strachini. Fiecare dintre noi!
     Daca un pahar de apa dat cuiva va fi rasplatit de Dumnezeu, imaginati-va cita marfa stricata trimitem noi sus pentruca ori prin gesturi marunte si necalculate ne minjim reputatia noastra de crestini, ori facem lucruri de ochii lumii sau din obligatie sau sa nu ne simtim vinovati ca nu am facut.
    Biblia spune ca timpul este scurt si sa rascumparam vremea. Dar nu numai Biblia spune ci si lumea intreaga este in ziua de azi lamentata si intrigata si infricosata de evenimentele zilnice. Domnul este la usa ...se aud pasii ...
     Sa ne trezim dar si sa ne facem o revizie : avem candela, avem ulei, ne-am pregatit hainele, ne-am spalat pe dinti ? Ca s-ar putea sa vorbim de Domnul cu cineva si o sa ne puta gura! Ca degeaba vorbim lucruri bune daca mirosul ce il raspindim le intoarce stomacul pe dos celor din jur.
     Si acuma ca sa nu ma vorbiti de rau am sa citesc inca odata pentru mine insami si sa-mi asum ce mi se potriveste din cele ce am scris.
     Maranatha!
 

   

No comments: