06 July 2020

AI ULEI IN CANDELA?

 
 Vorbeam astazi cu o pesoana care era foarte depresionata. In urma unor inbolnaviri in familie, socul a fost atit de puternic incit a zdruncinat-o din temelii. Si asta nu e un caz unic. Cu cine vorbesti, tot de necazuri si probleme si depresii auzi. Schimbarile sociale, pandemica, pierderea joburilor, dezechilibrul financiar si teama necunoscutului in care am intrat cu totii...ne produce frica, neliniste...
     Si persoana respectiva imi spunea ca orideciteori ii vin ginduri negre si nelinistitoare o voce launtrica ii aminteste ca Dumnezeu este intotdeauna prezent, ca El ne tine de mina cind trecem prin vaile pline de umbre, ca El ne intareste si ne face invingatori chiar daca suntem slabi.
     Mi-a venit asa deodata in minte cele 10 fecioare care asteptau cu candelele aprinse venirea Mirelui. Si mi-a trecut prin minte ca tot ce am adunat din Cuvintul Lui in inima noastra este ca o rezerva de undelemn pentru zilele grele care vin. Toate promisiunile Lui nu sunt altceva decit undelemn pe inimile noastre nelinistite. Ce se va intimpla miine? Orice s-ar intimpla Dumnezeu este in control. Nici pandemia , nici starea financiara precara, nici haosul strazii ...nimic nu ne poate atinge daca El pune stavila acestor lucruri. Iar daca El ne lasa sa trecem prin ele, nu le trecem singuri ci de mina cu El.
      Aasadar, cit inca se mai poate , sa cumparam ulei pentru candela sufletului nostru. Stiu ca unii au facut ( si eu) rezerve de hirtie igienica si alte lucruri esentiale. Dar daca mincarea este esentiala trupului , Cuvintul Lui este esential sufletului. Si ce cistig ar avea un om daca ar cistiga intreaga lume dar si-ar pierde sufletul?

No comments: