17 September 2016

PROPUNEREA...

   
     "Vreme trece, vreme vine, toate-s vechi si noua toate..." Asa zicea domnul Eminescu. Si stia el ce zice. Azi-noapte mi-a tiuit telefonul si m-a trezit din somn. Un mesaj isi facea aparitia pe facebookul meu. Nu stiu cum de l-am auzit pe asta. Poate fiindca era fost mai interesant ca altele... stiu si eu? Oricum... m-am distrat copios. Am ris de una singura, ca mi-a trecut somnul o vreme.
      N-am sa spun de la cine era pentru ca nici eu nu stiu de la cine. Oricine isi poate da orice nume si sa se prezinte sub orice forma pe internet. Dar mesajul era de la cineva care voia numarul meu de telefon pentru  prietenie si o eventuala casatorie. Cel putin asa zicea mesajul...
      Acuma, majoritatea stiti ca am 61 de ani trecuti... am pasit in 62. La virsta mea ma straduiesc sa ma tin de volan pina la lucru si inapoi si sa pastrez ritmul normal de altadata, dar pe la unele capitole am ramas cam in urma. M-am mutat de peste un an in alta locuinta, si jumatate de garaj inca este plin cu boarfe in cutii nedesfacute, la care... interesant, nu le-am dus lipsa. Dar asta din lipsa de energie. Astept sa imi vina nepoata de la Vancouver sa mi le aranjeze ea. Ca tot ea le-a aranjat si pe celelalte anul trecut.
      Ce sa zic?... O viata intreaga am alergat aiurea dupa fata Morgana (trebuie sa recunosc) pina mi-au venit cumva mintile la cap si m-am linistit bucurindu-ma de independenta mea si de binecuvintarile pe care Domnul in mila Lui si in dragostea Lui le-a revarsat peste mine. Ce ziceti? Sa ma apuc acuma sa tulbur limpezi ape ale batrinetii...??? Nu eu... nicidecum... no way... nu categoric, niciodata!!!
      Am ris de una singura. Am sunat-o pe fiica mea cea mai tinara azi-dimineata si i-am zis sa-si caute rochie de domnisoara de onoare. Prima data a raspuns speriata. Nu putea intelege... Nu stiu cum sa va spun... poate nu sunteti toti de acord cu mine - dar tara arde, si noi ne taiem bretonul... scurt.
       Gluma a fost buna... cred. Realitatea este ca timpurile sunt scurte si venirea Domnului este aproape. Ne ocupam noi de ce este important? Daca Domnul vine asa... pe neasteptate ca... mesajul meu de azi-noapte... (LOL)... suntem noi gata sa Il intimpinam pe norii cerului sau inca ne cautam in cap unul pe altul?
      Stiu... unii veti ride ca nu stiu sa scriu, si altii veti ride despre ce scriu. Dar viata este facuta din momente simple din astea, caraghioase sau nu, carora le dam mai multa importanta decit lucrurilor serioase la care ar trebui sa ne gindim.

VINE DOMNUL, fratii mei. SUNTEM noi GATA? Candelele pline? Tinuta de nunta? Suntem in asteptare?

21 comments:

Monna Albu (Novacescu) said...

Da Rodica...provocatoare intrebari. Asemeni mesajului tau de la miezul noptii ne va lua si sunetul trambitei. Cred ca INCA nu constietizam cat de aproape este Domnul...
Dumnezeu sa ne dea intelepciune pentru a stii sa ramanem pana la capat vegheatori.

Zsolt said...

Sant sigur ca in ultimul semestru din an a fost cea ma buna gluma pe care ai citit-o. Crede-ma ca nici eu nu m-am putut abtin de a ma amuza putin pe seama ta. Trebuie sa fim multumiti de asemenea clipe amuzante care nu se prea repeta in viata noastra. Ce sa mai zic, cred ca ziua aceea ti-a fost plina de zambet, oridecateori ti-ai adus aminte de mesaj. Daca ti se mai intampla asa ceva sa na anunti sa ne mai amuzam si noi putin. Fi binecuvantata.

Anonymous said...

De ce nu te-ai gandit la ce se va intampla daca vei trata in acelasi mod "glumet " si oferta Celui care doreste sa-i fii sotie in veacul viitor ? ( gandindu-te ca esti " prea matura "- sa nu zic batrana - in religia ta baptista, ca sa poti imbratisa credinta in Acela care ramane neschimbat in hotararile si alegerile Lui )
Intr-adevar, ai ganduri frumoase , dar acum este si pentru tine timpul testului in Cuvant : Cine este pentru tine Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu ? Esti tu "gata " , ai semnat actul de trecere pe Numele Lui ? Este El =Cuvantul intr-adevar obiectul dorintelor tale, ori te inseli singura traind cu gandul ca-L vei cunoaste doar cand Se va arata si pentru tine pe cealalta lume ?

Rodica Botan said...

Sunt cumparata de mult cu un pret foarte scump. Moise a vrut sa-L vada pe Dumnezeu...si i s-a spus ca este imposibil. Unele intrebari sunt prea complicate pentru mine si nu-mi place sa ma joc de-a raspunsurile. Stiu doar ca El a promis si cind se va arata El vom stii mai departe. Pina atnci ...Ma-ncred in El...orice s-ar intimpla...

Anonymous said...

Zici ca ai fost cumparata ? Stii tu cine te-a cumparat si de ce ? Iarta-ma , te rog, pentru inconveniente, insa trebuie sa -ti spun : daca ai fi simtit presiunea chemarii Duhului Sfant, El ti-ar fi pus pe inima si in gand sa scrii altfel , in raspunsul tau , fiindca ai fi avut siguranta , astazi (Evr.4:7) ca ai fost rascumparata (Isa.52:3) (1Pet.1:18 si ca ai dovedit lucrul acesta botezandu-te in Numele Domnului Isus Hristos, nu in titlurile trinitatii invataturii nicolaitilor Adu-ti aminte de intrebarea unui ucenic: "Doamne, cum se face ca Te vei arata noua, si nu lumii?" (Ioan.14:22) TE ROG FIERBINTE SA CITESTI CU MAI MULTA ATENTIE FIECARE CUVANT SI SA TE GANDESTI DE CE ESTE SCRIS ASA si Dumnezeu iti va da cu siguranta raspuns chiar in context, ca sa poti raspunde prin Cuvant la intrebarea : Cine este El, Fiul lui Dumnezeu, in care te increzi ?
Sunt versete in Biblie pe care desi poate ca le-ai citit, nu ai meditat niciodata la continutul lor ;1Ioan 5.20-21

Rodica Botan said...

Anonimule...sub numele asta nu primesc nici sfaturi nici judecati nici indicatii. Nu trebuie sa-mi spui nimic ca de la un anonim nu iau nimic. Daca ai fi cineva, daca ai vorbi in numele cuiva...dar un anonim? Si anonimii au pareri? Si daca esti asa de sigur pe ce vorbesti - ti-e cumva rusine cine esti?
Eu te rog fierbinte sa-ti corectezi atitudinea. Sunt botezata si stiu in cine ma incred...nu-ti mai fa griji aiurea. Mai bine vezi ca la ora asta se pare ca nu ai identitate - esti un anonim...si mai mediteaza inainte de a-ti da cu parerea...

Anonymous said...

Vei zice in gandul tau : " iaca, obraznicul, iarasi se leaga de mine ! " Treaba ta sa accepti mustrarile, treaba ta sa le refuzi. Treaba mea este sa te pun la incercare, daca esti chiar asa de evlavioasa cum apari prin ceea ce scrii . Ar fi trebuit sa observi faptul ca prin Cuvantul scris Dumnezeu ne cere " Sa cunoastem, sa cautam sa cunoastem pe Domnul! Caci El Se iveste ca zorile diminetii si va veni la noi ca o ploaie, ca ploaia de primavara care uda pamantul!" ( Osea 6.3 ) Caci bunatate voiesc, nu jertfe, si cunostinta de Dumnezeu, mai mult decat arderi de tot!
" Si marturisirea este aceasta: Dumnezeu ne-a dat viata vesnica, si aceasta viata este in Fiul Sau. (1Ioan.5:11)Si viata vesnica este aceasta: sa Te cunoasca pe Tine, singurul Dumnezeu adevarat, si pe Isus Hristos pe care L-ai trimis Tu. (Ioan.17:3)
Vad ca tu ocolesti sistematic raspunsul la intrebarea daca ai cunostinta de Domnul , ceea ce denota ca ai lipsit de la lectia de ABC Biblic si totusi te-ai suit pe podiumul de premiere pe alte considerente decat cele legale, pe merit adica . Care este cerinta Domnului Isus Hristos exprimata prin porunca " boteezati-i in Numele Tatalui,si al Fiului si al Duhului Sfant " ? sau care este Numele acesta, care trebuie sa fie marturisit prin botez? Cum citesti in Biblie, cum au botezat ucenicii Domnului si cum te-au botezat pe tine ucenicii de la scoala Nicolaitilor > Care este numele tatalui tau firesc, TATAL ? Care este numele prin care chemi pe fiica ta ? FICA ? Invatatura trinitara face pe oameni sa repete porunca, fara s-o si implineasca, ascunzand in mod diabolic lipsa de evlavie
Cuvantul zice ca " Si, fara indoiala, mare este taina evlaviei… "Cel ce a fost aratat in trup a fost dovedit neprihanit in Duhul, a fost vazut de ingeri, a fost propovaduit printre Neamuri, a fost crezut in lume, a fost inaltat in slava." (1Tim.3:16) In Biblia King Iames este scris mai explicit acest verset .
Zici ca nu primesti " parerea " unui anonim ? Vezi tu, Rodica, anonimul crede ca Duhul Sfant a inaecat degeaba sa te invete , prin Cuvantul Lui scris : " " Fiti totdeauna gata sa raspundeti oricui va cere socoteala de nadejdea care este in voi; dar cu blandete si teama, (1Pet.3:15) avand un cuget curat; pentru ca cei ce barfesc purtarea voastra buna in Hristos sa ramana de rusine tocmai in lucrurile in care va vorbesc de rau. "
Ma intreb, iarasi, de ce este totusi afisata obtiunrea " Anonymous " pe blogul tau, la rubrica " Choose an identity " ? Numai ca sa ai la cine sa te ratoiesti ?

Anonymous said...

Vei zice in gandul tau : " iaca, obraznicul, iarasi se leaga de mine ! " Treaba ta sa accepti mustrarile, treaba ta sa le refuzi. Treaba mea este sa te pun la incercare, daca esti chiar asa de evlavioasa cum apari prin ceea ce scrii . Ar fi trebuit sa observi faptul ca prin Cuvantul scris Dumnezeu ne cere " Sa cunoastem, sa cautam sa cunoastem pe Domnul! Caci El Se iveste ca zorile diminetii si va veni la noi ca o ploaie, ca ploaia de primavara care uda pamantul!" ( Osea 6.3 ) Caci bunatate voiesc, nu jertfe, si cunostinta de Dumnezeu, mai mult decat arderi de tot!
" Si marturisirea este aceasta: Dumnezeu ne-a dat viata vesnica, si aceasta viata este in Fiul Sau. (1Ioan.5:11)Si viata vesnica este aceasta: sa Te cunoasca pe Tine, singurul Dumnezeu adevarat, si pe Isus Hristos pe care L-ai trimis Tu. (Ioan.17:3)
Vad ca tu ocolesti sistematic raspunsul la intrebarea daca ai cunostinta de Domnul , ceea ce denota ca ai lipsit de la lectia de ABC Biblic si totusi te-ai suit pe podiumul de premiere pe alte considerente decat cele legale, pe merit adica . Care este cerinta Domnului Isus Hristos exprimata prin porunca " boteezati-i in Numele Tatalui,si al Fiului si al Duhului Sfant " ? sau care este Numele acesta, care trebuie sa fie marturisit prin botez? Cum citesti in Biblie, cum au botezat ucenicii Domnului si cum te-au botezat pe tine ucenicii de la scoala Nicolaitilor > Care este numele tatalui tau firesc, TATAL ? Care este numele prin care chemi pe fiica ta ? FICA ? Invatatura trinitara face pe oameni sa repete porunca, fara s-o si implineasca, ascunzand in mod diabolic lipsa de evlavie
Cuvantul zice ca " Si, fara indoiala, mare este taina evlaviei… "Cel ce a fost aratat in trup a fost dovedit neprihanit in Duhul, a fost vazut de ingeri, a fost propovaduit printre Neamuri, a fost crezut in lume, a fost inaltat in slava." (1Tim.3:16) In Biblia King Iames este scris mai explicit acest verset .
Zici ca nu primesti " parerea " unui anonim ? Vezi tu, Rodica, anonimul crede ca Duhul Sfant a inaecat degeaba sa te invete , prin Cuvantul Lui scris : " " Fiti totdeauna gata sa raspundeti oricui va cere socoteala de nadejdea care este in voi; dar cu blandete si teama, (1Pet.3:15) avand un cuget curat; pentru ca cei ce barfesc purtarea voastra buna in Hristos sa ramana de rusine tocmai in lucrurile in care va vorbesc de rau. "
Ma intreb, iarasi, de ce este totusi afisata obtiunrea " Anonymous " pe blogul tau, la rubrica " Choose an identity " ? Numai ca sa ai la cine sa te ratoiesti ?
Vezi ca ai iesit fara prosop la brau https://behaituloilorsiglasulpastorului.wordpress.com/2016/09/11/motivul-pentru-care-isus-nu-a-luat-cina-impreuna-cu-femeile-ci-doar-cu-cei-12-apostoli/

Anonymous said...

Si eu eram suparat pe anonimi,odinioara, pana cand mi-am amintit indemnul apostolului : "Sa nu dati uitarii primirea de oaspeti, caci unii, prin ea, au gazduit fara sa stie pe ingeri." (Evr.13:2) De atunci, ma bucur cand cineva necunoscut imi viziteaza blogul . Astfel, pot sa vad si eu cum sunt privit de afara .

Rodica Botan said...

Anonimule - daca nu ai fi fost superficial cind ai citit ce scriu ai fi vazut ca nu fac parte din ceata evlaviosilor - sau cei care vor sa para evlaviosi ; dimpotriva imi cunosc si imi recunosc slabiciunile. Nu ocolesc nicidecum intrebarea - daca il cunosc pe Domnul. Il cunosc - nu numai stiu despre El ci indraznesc sa spun ca il cunosc personal. M-am intilnit cu El in multe momente grele din viata mea. Printre altele...cind am cazut intr-un transformator de inalta tensiune si am experimentat 12.000 de Volti tensiune. Sau cind m-am rugat o noapte intreaga in picioare linga fata mea dupa ce doctorul mi-a spus ca daca nu moare pina dimineata atunci ...va trai sa-si creasca copiii...si caruia i-am spus ca el si-a facut partea Lui si Dumnezeu o va face pe a Lui. Fata mea pierduse 8 lb jumate de singe . Si inca alte multe situatii cind am strigat la Domnul si El mi-a raspuns . Ca daca nu ma cunostea nu mi-ar fi raspuns. Si da...l-am urmat in apa botezului in 13 Decembrie 1973. Trebuie sa iti mai spun ca timpul meu este limitat si nu ma prea pot desfasura cu multe explicatii . Lucrez cite 10 ore pe zi si fac o naveta de 2 ore. In plus am si alte ocupatii asa ca pe blog intru putin si imi spun parerile repede. Nu vad insa de ce crezi ca ai autoritatea sa ma pui "la incercare"...Credeam de asemenea ca e treaba lui Dumnezeu sa judece ...si vad ca versetele despre jufecata ti-au scapat.

Cit despre optiunea "Anonim" pe blog...n-am scos-o ca nu s-au aventurat prea multi anonimi pe aici in ultima vreme. Dar daca insisti...s-ar putea sa umplu la optiune.

Rodica Botan said...

Behaituloilor si...Cind primesc oaspeti nu am un scop anume cu ei...daca primesc oaspeti incerc sa nu fie vizita ca si aceea facuta de Domnul Isus fariseului care nu si-a facut bine meseria de gazda. A trebuit o femeie sa vina si sa spele picioarele Lui Isus cu lacrimi ca sa fie implinita ceremonia gazdei.

Dar oaspetii sunt una si de obicei sunt invitati sa vina si se poarta frumos. Le stii numele si ii cunosti putin...daca nu stii se prezinta dumnealor la intrare si isi spun scopul vizitei

...iar cei care dau buzna sa te critice sau sa te puna la punct sunt cu totul altceva. Si parerile astora din urma ma lasa absolut rece . Unii oameni poarta niste ochelari obscuri cu care vad raul in tot restul omenirii. Singurii care stiu si care pot si care sunt de omenie sunt ei.

Tipul de mai sus habar nu are cine sunt si in ce cred- dar isi da cu presupusul. De ce m-ar interesa parerea lui? Poate ca ii chiar ghicesc identitatea...

Anonymous said...

Caci inaintea lui Dumnezeu nu se are in vedere fata omului. (Rom.2:11) Este bine sa luam seama la ce ne spune Cuvantul in contextul acestui verset , ca sa ne putem dramui bine gandurile

Rodica Botan said...

Pentru cine spui versetul asta?

Ca daca l-am lua fiecare pentru noi insine nu am fi atit de inclinati sa judecam pe cineva pe care nu il cunoastem mai adinc. Judecata este a Domnului ca El stie adincurile inimii. Dupa aparente, fariseii erau oameni de treaba, carora nu li se putea reprosa nimic, mai ales in locurile ...publice ( pe la colturi de strada). In realitate, Domnul Isus nu a vrut sa aiba nimic de-a face cu ei...chiar le spunea "pui de napirci". Erau cunoscatori de Cuvint si dadeau impresia si unii chiar erau implinitori ai legii si a poruncilor de tot felul. De ce ar veni cineva pe blogul meu sa stinga un firicel care abia fumega? Asta este ceea ce am fost chemati sa facem in Numele Domnului?

Anonymous said...

Am vrut ca sa ia cineva aminte la ce este scris, mai degraba decat la ce zice unul sau altul cu pareri , fara documentatie ".... pentru ziua......aratarii dreptei judecati a lui Dumnezeu, care va rasplati fiecaruia dupa faptele lui.
Si anume, va da viata vesnica celor ce, prin staruinta in bine, cauta slava, cinstea si nemurirea; si va da manie si urgie celor ce, din duh de galceava, se impotrivesc adevarului si asculta de nelegiuire. Necaz si stramtorare va veni peste orice suflet omenesc care face raul: intai peste iudeu, apoi peste grec. Slava, cinste si pace va veni insa peste oricine face binele: intai peste iudeu, apoi peste grec. "
". Asadar, omule, oricine ai fi tu, care judeci pe altul, nu te poti dezvinovati; caci prin faptul ca judeci pe altul, te osandesti singur; fiindca tu, care judeci pe altul, faci aceleasi lucruri." Dar daca nu le faci, cum este atunci cu judecata ?
Mai este inca o alta optiune in Biblie, aceea a lui Dumnezeu , de a judeca oamenii prin oameni . Pe cine a trimis Dumnezeu sa-l judece pe David , cand a pacatuit cu Batsheba? . Ce zice profetul Ezechiel despre cine nu avertizeaza pe cel ce face rau ? Si apoi este scris si pentru noi " Nu stiti ca sfintii vor judeca lumea? Si daca lumea va fi judecata de voi, sunteti voi nevrednici sa judecati lucruri de foarte mica insemnatate? (1Cor.6:2) Si iarasi zice :"Tatal nici nu judeca pe nimeni, ci toata judecata a dat-o Fiului, (Ioan.5:22). Eu cred ca numai crestinii botezati cu Duhul Sfant nu raman incurcati in gandire cand citesc aceste numite " contrasdictii " de catre oamenii care continua in firea pamanteasca crezand ca inainteaza prin Duhul
As mai avea o intrebare , cu privire la " cunoasterea in felul lumii " despre care vorbeste Pavel Care este deosebirea intre a-L cunoaste pe Hristos si a ne cunoaste unul pe celalat ca frati, in felul lumii, fata de cunoasterea dupa privirea lui Dumnezeu, la care nu se are in vedere fata omului ? Dar ce are Dumnezeu in vedere?

Rodica Botan said...

Biblia are raspuns la toate intrebarile pe care avem voie sa le punem, nu-i asa? Ca mai sunt si altele despre care se spune ca nu-i treaba noastra sa le stim si asta este ultimul raspuns. Ca noi am vrut sa stim mai mult decit ni s-a dat la inceput de care Dumnezeu - asta a fost prima ispita din Eden...si ce bine ne=a prins "cunoasterea"...
Apoi Domnul Isus ne spune sa fim mai degraba ca niste copii ...Daca ar fi sa aleg intre cunoasterea amanuntita si comportamentul sobru si fix al fariseilor si bucuria, libertatea si zbenguiala fara grija a pruncilor...cred ca mie mi se potriveste mai bine ce-a de-a doua. Ocolesc pe cit se poate certurile de vorbe care sunt prea pretentioase pentru mintea mea de copil...asa ca pentru oricine intreaba aici lucruri prea inalte...regret ca nu va pot fi de folos. Eu stiu ca am in cer un Tata care se ingrijeste de mine...il stiu si ma stie si mi-e deajuns. Daca vorbesc nu pot vorbi decit de ceea ce cunosc, de ceea ce simt, de ceea ce ma preocupa. Las filosofiile si teologiile pentru cei care se pricep si carora le place sa despice firul in patru. Nu toti suntem la fel...

Anonymous said...

Da, si eu cred ca raspunsul se afla in Biblie, de aceea ma voi stradui sa-l gasesc singur , fiindca , dupa cum am constatat, nimeni nu se inghesuie sa-mi dea o mana de ajutor in cercetarea Cuvantului Dintre atatia cititori botezati cu Duhul Sfant care citesc blogurile crestine pe care le vizitez, sa nu fie oare niciunul in stare sa marturiseasca ce a pus Dumnezeu in inima lor ? Daca intr-adevar El a pus ceva in " copiii fagaduintei "( Gal. 4.28),
Cand ai scris ca " nu toti suntem la fel " asta ar putea avea un alt inteles : " nu toti suntem interesati de strictetea Cuvantului lui Dumnezeu " Cam asta ai vrut sa arati si in articolul cu " toleranta " ?

Rodica Botan said...

behaituloilor...Si daca ti-as da un raspuns s-ar putea sa nu fie cel pe care-l cauti. De fapt nu stiu ce vrei. Ma duci prin toata Biblia dar tot nu esti clar. Ce nu-ti pica bine din ce am scris, si de ce? Stiu...esti mai bun si mai duhovnicesc decit mine - mai intelept , mai citit...e ok. Ma straduiesc si eu sa tin pas cu turma...ai o problema cu asta? Sau ce anume vrei ca nu te inteleg...

Anonymous said...

Nu te supara si te rog sa intelegi bine , nu ma supara nimic din ce scrii, este dupa parerea mea cel mai simplu si frumos blog crestin de pe internet la ora actuala . Eu am vrut " sa bat saua ca sa priceapa calul " Cand eram tanar fregventam scoala Biblica la biserica Baptista unde fratele Iosif Ton preda printre primii in Romania lectii din Scriptura la nivel - as zice - inalt , pe vremea aceea .Erau pe atunci numite " versete de aur ", intre care si acestea : " Si viata vesnica este aceasta: sa Te cunoasca pe Tine, singurul Dumnezeu adevarat, si pe Isus Hristos pe care L-ai trimis Tu. (Ioan.17:3) "Daca marturisesti deci cu gura ta pe Isus ca Domn si daca crezi in inima ta ca Dumnezeu L-a inviat din morti, vei fi mantuit. (Rom.10:9) Caci prin credinta din inima se capata neprihanirea, si prin marturisirea cu gura se ajunge la mantuire ...." Iar in vers.13 : "
. Fiindca "oricine va chema Numele Domnului va fi mantuit."
Citind comentariile care se scriu la articole, am impresia ca oamenii de astazi traiesc separati complet de cunostinta a ceea ce cere Dumnezeu de la inchinatorii Lui :"Caci bunatate voiesc, nu jertfe, si cunostinta de Dumnezeu, mai mult decat arderi de tot! (Osea.6:6). Luca zice :"Si a inceput de la Moise si de la toti prorocii si le-a talcuit, in toate Scripturile, ce era cu privire la El. (Luc.24:27) Ioan zice si el, la inceputul Evangheliei :"La inceput era Cuvantul, si Cuvantul era cu Dumnezeu, si Cuvantul era Dumnezeu. El era la inceput cu Dumnezeu. (Ioan.1:1-2) De ce oare nu pot si nici nu sunt interesati cititorii sa dea un raspuns biblic la o intrebare atat de simpla , ca si aceasta : " Cine este pentru tine Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu ? " Oare nimeni nu intelege ce zice Ioan in epistola lui ? ( 1Ioan 5.20-21 ) Nimeni , dintre toti cititorii Bibliei, nu are habar despre ce ar fi vorbit Isus cu privire la El, citand cuvintele profetilor pentru cei nepriceputi si zabavnici cu inima sa creada tot ce au zis aceia ? (Luc.24:25)
Timp de 2 saptamani, sau mai mult, voi fi lipsit de acces la internet, dar promit ca daca nimeni nu este interesat si nu intelege despre ceea ce scriu, nu va voi mai obosi cu comentariile mele

Anonymous said...

Cand am raspuns in 22 sept. cu versetul " caci la Dumnezeu nu se are in vedere fata omului" m-am gandit la acea invitatie la nunta, cand, dupa ce invitatii s-au eschivat de la raspunsul afirmativ, a fost data porunca :" Duceti-va, dar, la raspantiile drumurilor si chemati la nunta pe toti aceia pe care-i veti gasi." (Mat.22:9) Acolo este scris ca felul in care este apreciata invitatia conteaza , nu caracterul bun sau rau al omului, pe care Dumnezeu poate sa-l schimbe . Dar cine poate intelege asta? Doar aceia care accepta haina de nunta si se lasa sa fie dezbracat de hainele sale de toate zilele.
Si aici se naste o intrebare biblica : " Cum este acea haina de nunta," sau cu alte cuvinte " imbracat cu Hristos " (Gal.3:27) ?

Rodica Botan said...

Cunoasterea Lui Dumnezeu este un proces indelungat si cred ca o viata intreaga nu reusim sa acoperim nici parte din ce reprezinta El. Il cunosc pe Dumnezeu ...dar ar fi arogant din partea mea sa spun ca il cunosc pe de-antregul. Sunt ca femeia aia care s-a atins de haina Domnului Isus si a fost vindecata, sau ca si acela care a zis "numai spune o vorba" si fata mea va fi vindecata. Traiesc intr-o permanenta stare de uimire la cit face Dumnezeu pentru mine , o mina de tarina lipsita de fertilitate, uscata, nisipoasa...sau tare ca betonul si gazda unor spini. Nu vad de ce fortezi lucrurile...Poate oamenii sunt interesati sa citeasca sa scrii dar ca si mine nu sunt pregatiti sa explice sau nu stiu sa raspunda exact sau se tem ca ii vei corecta. Cine citeste blogul meu trebuie sa fi auzit de Domnul Isus...In multimile care-l ascultau pe Domnul Isus erau multi oameni care daca ar fi fost interogati asa cum vrei sa o faci tu, nu s-ar mai fi tinut dupa el zile in sir nemincati prin pustia Galileii. Daca Dumnezeu ne da libertati de alegere, de ce trebuie tu sa pui conditii? Ni s-a cerut sa spunem...sa aruncam saminta. Si apoi e treaba Celui ce a facut saminta sa ceara socoteala la seceris, nu?
Acuma vorbind impotriva criticii, m-am trezit ca te critic eu ...Nu-i frumos din partea mea si n-a fost intentionat. Dar am invatat acuma la batrinete un lucru de la copii mei. Eram determinata pina mai anii trecuti ca in ce credeam eu ca e absolut necesar , trebuie sa ma asculte. Fetele mele nu au fost de aceeasi parere. Si am inteles cu vremea din exemplul Tatalui fiului risipitor ca trebuie sa acord libertate copiilor mei in momentul cind au ajuns la maturitate. Daca Tatal care cunostea ce se va petrece cu averea Lui i-a dat-o fiului care i-a cerut-o desi nu era obligat sa o faca, cine sunt eu sa stau teapana in calea lor si sa nu las ca sa invete pe deplin lectiile vietii de care asa mare nevoie au. Spune ce ai de spus si incredinteaza-ti soarta ta si a celor iubiti in mina Lui ca si asa nu poti face nimic decit sa te rogi si sa astepti. Daca asa stau lucrurile cu copii nostrii- apoi chiar mai mult cu cititorii. Le spui si astepti si te rogi. Si din cind in cind gasesc cite un rod...si cu cit mai rare cu atit mai dulci. Blessings.

Anonymous said...

Behaitul oilor, sincer, chiar esti deschis asa cum scrii mai sus, sa te ajute cineva in cercetarea Cuvantului?? Nu stiu de ce ma indoiesc..