08 September 2016

PENTRU CA

   
 De ce iubim... cind iubim? Si cum alegem sa iubim ce iubim? Adesea copiii nu se simt iubiti de parinti, adesea sotii si sotiile nu simt iubirea din partea partenerului de viata. Uneori parintii sunt uitati si singuratici si nu simt iubirea copiilor. Iubirea este un subiect inepuizabil - indiferent de cine este discutat si din ce punct de vedere.
      Astazi i-am marturisit unei fete dragi ca o iubesc si am intrebat-o daca simte ca o iubesc. Cu oarecare incetineala a raspuns ca da... si mi-a spus ca are aceleasi sentimente. Ne cunoastem de putina vreme, dar se pare ca dragostea lui Christos care ne-a iubit mai intii lucreaza minuni.
     Mi-a venit in minte sa o intreb de ce ma iubeste... si in timp ce se gindea ea ca sa imi dea un raspuns... mi-a venit asa deodata in minte cunoscutul verset... "Pentru ca atit de mult a iubit Dumnezeu lumea, incit a dat pe Singurul Sau Fiu..."
     Si pe moment am gasit acel "Aha"!... Am stiut de ce ne iubim... "Pentru ca"! Asta este cel mai corect raspuns.
     De ce iubim? Pentru ca!

3 comments:

Oana said...

Sunt in asentimentul tau, Rodica. Si eu iubesc pentruca!
Te imbratisez cu drag si dor de tine!

Anonymous said...

.... El ne-a iubit intai. (1Ioan.4:19) si ne-a poruncit sa ne iubim unii pe altii , on acelasi fel in care ne-a iubit El , (Ioan.13:34) cu pretul vietii pamantesti
Am cantat de multe ori : " I love Him, I love Him , because He first love me and purchase my salvation on Calvary's tree "

geluu said...

Cautand iubirea, il cauti, de fapt, pe Dumnezeu. Fara Dumnezeu, orice iubire moare
Chiar fara sa-ti dai seama. Chiar daca nu esti un bun crestin, cand iubesti si esti iubit, simti ca acolo, in iubire, e adevarul.
Dumnezeu are un drum clar pentru fiecare. Nu exista coincidente. Faptul ca ai intalnit o anumita persoana tine de voia Domnului.
Dar felul in care reactionam noi la intalnirea respectiva tine de noi.Fiecare persoana care ne iese in cale e un dar de la Dumnezeu si noi trebuie sa ne intrebam,
de fiecare data, de ce a randuit Dumnezeu sa intalnesc omul ala?
Ce pot eu sa fac din relatia asta?
Ce trebuie eu sa inteleg?
Apoi, sa nu confundam indragostirea cu iubirea. Daca Dumnezeu iti trimite dragostea, nu inseamna ca-ti da de-a gata si o mare iubire.
Dragostea e doar o arvuna de la Dumnezeu. Daca o cheltui fara stiinta, nu mai ajungi niciodata la iubirea adevarata.
Poate la inceput nu pare mare, dar iubirea, daca se lucreaza, creste tot mai mult. Iubirea nu e emotie, e o putere. Dumnezeu nu e trup si totusi se defineste pe sine ca iubire.
Deci, iubirea nu e trup! Iubirea e o mare putere a omului, primita de sus, o putere care trebuie eliberata si lucrata de fiecare in parte.
Spun eliberata, pentru ca cel mai adesea ne iubim pe noi insine, si atunci iubirea este inchisa in noi, se invarte in cerc.
Este o iubire egoista, intoarsa catre sine, in loc sa fie libera si sa nu ceara nimic in schimb.