09 September 2016

O LISTA INTRE LISTE...

   
Unii oameni fac tot felul de liste, ca sa nu uite ce au de facut. Daca se duc la cumparaturi, isi fac o lista cu lucrurile pe care vor sa le cumpere. Daca au o sarbatoare si pregatesc o masa, atunci isi fac o lista cu lucrurile pe care trebuie sa le faca pentru acel scop. Pina si cartea de bucate este un fel de colectie de liste - si daca vrei sa prepari o mincare, trebuie sa ai ingredientele necesare.
     Am primit azi o lista fantastica cu lucuri mult mai importante decit lista de cheltuieli lunare a casei, sau numele invitatilor la o nunta, sau mai stiu eu ce buget sau colectie, sau una care imi place mie... lista locurilor pe care mai vreau sa le vad inainte de a muri...
   
       Lista de mai jos este o lista care sa ne ajute sa ne mentinem o atitudine potrivita in fiecare zi; atitudine fata de Dumnezeu, familie, prieteni, colegi, restul omenirii... si chiar fata de noi.
      Iata lista:

     - Nu te lasa biruit de rau, ci biruieste raul prin bine.
     - Ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui.
     - Cresteti in omul dinauntru.
     - Fiti oameni, intariti-va.
     - Nu va razbunati singuri.
     - Mila voiesc, si nu jertfa.
     - Ceea ce vreti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel!
     - Sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau cu toata inima ta si cu tot cugetul tau, si pe aproapele tau ca pe tine insuti!
     - Fiti buni unii cu altii, milosi si iertati-va cum v-a iertat Christos!
     - Cine stie sa faca un bine si nu-l face savirseste un pacat...



2 comments:

coco said...

ca bine zici, sa tinem cont!

Anonymous said...

As mai aduga ceva ;NU stingeti duhul . E duminica dimineata , mergem la rugaciune si imi amintesc intimplarea bunei mele prietene ; Eram in al doilea an de casatorie,ne rugam frecvent cu sotul meu . A intervenit intre noi o neintetegere si cind ne-am plecat pe genunchi la rugaciune. ca un copil eu am cerut Domnului putere si iertare sotul meu a ras si eu am amutit. Au trecut ani , sau mai rugat impreuna insa pentru multe proble comune dar spunea prietena mea totdeauna cu rezerve .Deci e foarte important sa nu stingem duhul ca suferim o mare pierdere.