20 September 2016

DESPRE CINE-I CEL MAI...

     Discutau astazi la un program de radio despre cele patru anotimpuri. Nu... nu anotimpuri obisnuite, ci anotimpuri in relatiile dintre sot si sotie. Interesante lucruri, desi pentru mine nu mai prezinta decit interesul ce il au faptele diverse.
     Dar cit traiesti, tot inveti... si mi-a atras ceva atentia. Domnul Isus da un exemplu practic de cum trebuie sa fie un lider si, pe undeva, desi pare a fi o predica pe care am auzit-o adesea, nu este exact asa cum am auzit-o. Mai la toate nuntile se predica despre supunere. Nu ca ar fi ceva rau sau nebiblic... Doamne, fereste (desi mie mi s-a reprosat lipsa de supunere in trecutul meu indepartat)! Dar ma intreb de ce nu se predica despre spalarea picioarelor imediat dupa... ca Domnul Isus asa i-a invatat pe ucenicii Lui... ca cel care vrea sa fie cel mai mare si mai tare intre ei, trebuie sa-i serveasca pe ceilalti. Sa isi puna stergarul.
     Am un grup de oameni cu care lucrez (la un moment dat erau unsprezece, dar acum am mult mai putini). Suntem cel mai productiv grup de tehnicieni - oameni care stiu meserie - din compania noastra din toata California. Unul dintre motivele succesului nostru sta in faptul ca fara sa ma gindesc specific la textul asta, mi-am pus mereu stergarul. Cred ca asta e secretul... Poate si pentru ca sunt singura femeie din grup... sau poate pentru ca sunt cea mai in virsta... nu stiu. Dar uitindu-ma la felul cum ne descurcam noi in relatiile dintre membrii grupului din care fac parte si celelalte grupuri - suntem de invidiat, zic eu. Si atmosfera asta de a servi se... ia. Ii faci pe oameni sa doreasca sa reintoarca serviciile pe care le faci pentru ei... ii obligi sa iti raspunda cu aceeasi moneda, cu aceeasi atitudine.
     Sunt atitea lucruri minunate pe care le invatam din Scriptura; lucruri care ne-ar face viata mult mai usoara, mai frumoasa, mai interesanta. Este una sa vrei supunere amenintind, si alta servind pe cineva si facindu-l sa se simta obligat sa raspunda gesturilor tale frumoase cu aceeasi atitudine.
     Ca... uite... trece viata si toate trec, dar relatiile pe care le ai cu oamenii din jur par a fi singurele lucruri care conteaza la sfirsit... Si daca e importanta relatia cu oamenii din jur, cu familia... cit de importanta trebuie sa fie relatia cu Christos? Care din dragoste pentru noi a lasat cerul si a coborit sa ne serveasca, sa ne invete, sa ne demonstreze practic cum trebuie sa traim...
     Vrei sa fii cel mai mare si mai tare ? Pune-ti stergarul si ia ligheanul in primire!...

3 comments:

geluu said...

Da, frumos spus!

Modul de abordare a lucrurilor, a evenimentelor schimba tot.
Trebuie sa-ti placa sa lucrezi cu oamenii.
Nu toti sunt oameni dar ... de aceia Isus a ales doar cativa sa-I fie aproape.
Doar cei alesi vor sta langa Isus.

elena marin-alexe said...

Să-ţi pui ştergarul mai e cum mai e, dar să iei şi ligheanul si să te cobori....Oare câţi pot face asta, cu adevărat, Rodica?

Rodica Botan said...

... cind lucrezi cu oamenii si daca vrei sa ai o ambianta buna, trebuie sa te ocupi de lighean si de stergar. E o...necesitate. Ca oamenii sa munceasca pentru tine trebuie sa-i motivezi. Sa ii faci sa vrea sa faca lucrurile pe care trebuie sa le faca. Este cel mai eficace mod de a "da porunci"!!!