04 May 2014

DUPA CINE MERGEM?





"A doua zi, Ioan statea iarasi cu doi din ucenicii lui. Si, pe cind Il privea pe Isus umblind, a zis: "Iata Mielul lui Dumnezeu!". Cei doi ucenici l-au auzit rostind aceste vorbe, si au mers dupa Isus."
- Ioan 1:35-37
..........................





                                                                             Traim niste vremuri foarte periculoase. Ar trebui, dupa cum evolueaza tehnologia si cit de culti si de informati sint oamenii de astazi, sa traim o viata perfecta. Dar nu este asa. Accesul la informatii nu ne ajuta cu nimic daca nu avem discernamint, daca nu avem informatii corecte si ne luam dupa toti si in toate directiile. Biblia spune sa cercetam toate lucrurile si sa facem alegeri potrivite...
     Chiar si in domeniul religiei, sau mai ales, sint oameni carismatici, talentati, dar care nu predica o Evanghelie curata si sint doar in businessul asta ...pentru profit. Poate fi faima, pot fi bani, poate fi un job mai usor... popularitate, pozitie sociala... Ei cheama oamenii si aduna de multe ori mari multimi... dar nu cheama oamenii la Isus... ii cheama doar ca sa isi creeze un mic univers al lor unde sa fie ei centrul atentiei si sa foloseasca acesti oameni ca sa-si atinga scopurile lor materiale. Nu mai este nici un secret citi "evanghelisti" din acestia zbiara pe la televizoare si aduna multimi, si promit tot felul de lucruri unor oameni slabi de ingeri si lipsiti de intelepciune. De ce lipsiti de intelepciune? Pentru ca nu citesc Scripturile... ca uite, textul de mai sus e atit de clar.
     Ioan Botezatorul, care nu se lafaia in lux, care nu mulgea multimea de bani, care facea ucenici ... ii chema pe oameni nu la el, ci...la Isus. Dovada cei doi ucenici ai sai care la remarca lui ..."Iata Mielul lui Dumnezeu!"...se iau dupa Isus, nu dupa Ioan.
     Predica de astazi m-a facut sa ma gindesc nu numai la aceste lucruri, dar si la inclinarea noastra naturala de a ne lua dupa anumiti oameni, chiar daca sint oameni buni si credinciosi... Noi trebuie sa-L urmam pe Isus. Oamenii pot gresi si ne pot dezamagi, dar Isus niciodata. As vrea atit de mult sa am o tinta precisa, si oricit de incet si de greu as merge... sa nu merg intr-o directie gresita. As vrea sa am discernamint sa-i iubesc si sa-i respect pe oameni, dar sa ma incred doar in El. Si ma bucur ca... "Cuvintul Lui " este o candela pentru picioarele noastre.

3 comments:

Anonymous said...

Foarte adevarat si bine gandit ceace ai scris si eu asa incerc sa privesc tinta la Isus capetenia noastra .El nu inseala , nu minte si are o dragoste adevarata . Il iubesc .

cherie said...

Ce vrei sa zici? Ca nu trebuie sa ne luam dupa Ioam?
Ce stii tu (de la predica de azi) si nu stim noi despre ceilalti ucenici ai lui Ioan? Cei care au ramas sa boteze cu apa si nu au fost inscrisi in cei 12 care l-au urmat pe Iisus?

Rodica Botan said...

Ce vreau sa spun cherie este ca noi trebuie sa ii chemam pe oameni la Christos. Ca pastorii si preotii si oricine face o slujba religioasa trebuie sa cheme pe oameni la Evanghelie. Exista insa astazi conducatori de mega-churches...biserici uriase care cheama oamenii la o doctrina noua, personala, eronata, o evanghelie interpretata si chinuita de ei sa le satisfaca interesele lor. De aceea trebuie sa fim cu bagare de seama pe cine urmam.
Ioan Botezatorul a pregatit calea Domnului. El nu a chemat pe oameni sa-i slujeasca lui. El spunea despre el personal ca nu este demn nici sa-i lege incaltamintele Domnului Isus. Deci, am tras eu concluzia ca daca Ioan care venise in duhul lui Ilie si era un om asa de deosebit nu a chemat pe oameni sa-l urmeze pe el, el care a fost planuit de Dumnezeu - a chemat oamenii la Christos, cu atit mai mult acesti evanghelisti contemporani ar trebui sa faca acelasi lucru...Sper ca am fost pe inteles acuma...