08 March 2012

CINE ARE ...ADEVARUL?

O discutie despre un subiect important... care botez este cel adevarat. Ce spune Biblia despre acest lucru... Va invit sa participati la discutie ...




Iata linkul in care s-a pornit discutia...




http://www.peginduri.com/2012/03/de-vorba-cu-cherie.html




...........................









cherie said...




Draga Rodica, stiu ca nu ma contrazici doar ca sa ma contrazici. Spun doar ca exista in lume multi crestini si ca toti vor sa fie considerati singurii care detin adevarul. Adevarul se bazeaza pe felul cum interpreteaza fiecare biblia. Nu ma poti convinge ca o fraza din care tu intelegi ceva iar eu inteleg altceva, trebuie inteleasa cum zici tu. Crestinismul nu poate fi schimbat dupa cum inteleg biblia o minoritate de oameni ci doar asa cum o inteleg cei mai multi, adica majoritatea...
Nu poti convinge pe nimeni cu forta dar poti impune ceva cu forta, dar asa au facut nazistii si comunistii... Sau inchizitia...
Eu nu te contrazic, doar spun ca ar trebui sa accepti botezul meu asa cum si eu il accept pe al tau, de exemplu...
Dar sunt mai multe de discutat...
08 March, 2012 11:38
Delete


Blogger Rodica Botan said...




Cherie acum trebuie sa te contrazic...Ai spus ca ..."Adevarul se bazeaza pe felul cum interpreteaza fiecare Biblia." Nu poate sa fie adevarat.
Uite un exemplu. Am un obiect de arta...o statuie de exemplu; si in jur sint mai multi studenti la arte. Fiecare se uita la statuie si i se cere sa spuna "adevarul" despre statuie- ce reprezinta ea. Cel care sta in spatele statuii va spune ca "adevarul" pentru el este un torso... o ceafa si ma rog ce mai vede el de unde este. Unul care se uita din profil va explica ca "adevarul lui are un ochi si un nas asctit si un cot si mai stiu eu ce. Cei care se uita din fata vor vedea altceva.
Biblia spune despre Domnul Isus ca "El este Adevarul" Noi il vedem diferit ...dar El este neschimbat...este complet... noi nu il putem defini in intregime...doar partial.
Religia adevarata este izvorita din Christos... indiferent daca sint doi sau o multime ...Nu mai tin minte cine spunea in literatura noastra..."multi, dar prosti". Nu ca ar fi adevarat, dar nu multimea stabileste realitatea, valorile...o pot face cum ai zis tu prin forta, dar numai pentru o vreme. Eu vorbeam despre un adevar vesnic...o credinta adevarata, un lucru singur- neschimbator.
Tu Iimi spui sa accept botezul tau, asa cum tu il accepti pe al meu... Draga mea... in numele meu nu s-a botezat nimeni inca. Nu este important ce cred eu ...sau ce crezi tu... este important ce crede El ...Nu eu am dat porunci si nu eu am stabilit rinduieli. Si eu caut, ca orice om, Adevarul, si in masura in care il inteleg si il pricep, vi-l prezint si voua. Puteti sa ma contraziceti pe mine, si eu pe voi ...numai ca Biblia nu putem sa o contrazicem. Deci daca stii precis ca esti in acord cu Biblia...nu trebuie sa-ti faci griji de parerile mele sau ale altora- ca parerile astea nu au nici o valoare. Asa cum descrierea statuii facuta de studentii din exemplul ce l-am dat nu era realitatea ci doar un punct de vedere, doar o farima din Adevarul si realitatea care era in mijlocul lor .
In numele acestei prietenii deosebite care am injghebat-o pe blog...te rog cauta in Biblie sa te convingi de Adevar...nu parerea mea si nici a ta...ci parerea Lui.

2 comments:

cherie said...

Nu vrei sa intelegi, dar eu nu discut care este adevarul.Doar spun ca unul zice asa, altul altfel.
Nici eu nici tu nu suntem specializati pentru discutii teologice. Fac asta cei cu studii in domeniu. (ca sa discutam cazul unei opere de arta, si aici cei care apreciaza valoarea sunt evaluatori de profesie, desi cel care da banii face adevaratul pret)
Eu vreau sa spun doar ca aceasta divizare de opinii slabeste puterea religiei si ca in final va apare alta religie...
Asa ne-a demonstrat istoria. Imi spun doar parerea, caci te vad foarte militanta pe calea credintei, nu ca sa te contrazic.

Rodica Botan said...

Draga cherie...sincer am crezut ca , credinta noastra nu este o joaca si ca ne intereseaza adevarul. Cum sa nu ne intereseze? Daca vine cineva cu o prostie si ne spune ca ...matura de dupa usa este Dumnezeu, n-o sa ne apucam acuma sa ne inchinam la matura, nu? Religia o discuta teologii dar toata lumea are o religie...sint citiva teologi si milioane de oameni. De ce sa nu ne intereseze ce credem si de ce credem asa? Tu esti o femeie inteligenta...ce propui? Sa mergem prin vita cu ochii inchisi si mintea inchisa? Ca gindesc altii pentru noi?
De 2 mii de ani oamenii gindesc despre Christos...poate gindesc diferit....dar obiectul credintei nu s-a schimbat- e acelasi. Si obiectul credinteio noastre este Christos: si al tau si al meu. Nu vrem sa srtim adevarul despre El?
Daca as fi militanta as tine-o pe-a mea ca e buna...dar eu zic sa cercetam Scripturile dupa Adevar...
Divizarea noastra de opinii ne slabeste pe noi...eventual. Ce parere avem noi despre acelasi lucru...nu afecteaza acel lucru, ne afecteaza pe noi...oamenii traiesc si mor...unii pentru vesnicie daca nu isi asigura salvarea pentru eternitate; Christos e viu . Eu militez daca vrei sa folosesti termenul pentru o cercetare personala...pentru o relatie intima cu Christos. De ce ti-e frica sa citesti si sa studiezi Biblia? Ti-e frica ca ai sa gasesti Adevarul? De ce iei de gata mestecat ce spun altii? Teologii? Sint de toate felurile. Ai lasa pe cineva sa-ti dea mestecat sa maninci? Asa nu lasa sa gindeasca altcineva in dreptul tau. Cunosti sursa...de ce nu te confrunti cu ea? Biblia se explica singura. Din ce citesti din aia intelegi mai mult si mai bine pentruca este un intreg bine intocmit. Daca tot ii slujim si sintem credinciosi Lui Dumnezeu, de ce sa nu citim ceea ce El a avut de spus in dreotul nostru. Si ortodocsii si catolicii si noi protestantii avem acelasi izvor din care bem. Hai sa analizam ce apa avem in pahar...este apa izvorului sau cineva a pus ceva prafuri in ea?
Si este ok daca ne contrazicem...arata ca gindim, si deci ca sintem inca in viata...
:)