01 March 2012

CIND NI SE REDUC RESURSELE...

     Comandantii de armata intotdeauna sint in favoarea unei armate puternice ca numar - ca sa-si duca la implinire misiunile. Cei mai multi prefera sa aiba mai bine mai multe trupe decit mai putine, si s-ar intrece in cite trupe ar considera ca sint suficiente pentru o anume misiune.
     Cind Ghedeon a recrutat o armata de 32,000 de barbati ca sa lupte impotriva acelora care asupreau Israelul, Domnul i-a spus in Judecatori 7:2..."Poporul pe care-l ai cu tine este prea mult, pentru ca sa dau pe Madian in miinile lui; el ar putea sa se laude impotriva Mea, si sa zica: "Mina mea m-a izbavit".
     Asa ca Domnul a inceput sa reduca armata lui Ghedeon. Cind cei care se temeau au primit ingaduinta sa plece, 22,000 de barbati s-au reintors acasa. ( v:3). A doua reducere a taiat fortele de la cei 10,000 care mai  ramasesera la numai 300, despre care Domnul a spus..."Cu cei trei sute de oameni cari au lipait, va voi mintui, si voi da pe Madian in miinile tale. Si asa s-a si intimplat ( v:19-23).
     In viata noastra de credinta, resursele pe care le avem devin adesea dusmanii credintei noastre. Dumnezeu vrea insa ca noi sa depindem de El, si nu in puterea noastra fie ea de natura fizica, financiara sau intelectuala.
     Cind Dumnezeu ne reduce resursele de la 32,000 la 300- nu trebuie sa consideram acest lucru ca o pedeapsa. Este doar pregatirea pe care o face El ca sa se poata glorifica in viata noastra prin faptul ca ne vom putea astfel incredinta numai si numai in puterea Lui.
David McCasland
Tradus Rodica Botan

4 comments:

cherie said...

Chiar crezi asta? Chiar crezi ca Dumnezeu este in stare sa ne reduca resursele ca sa ne faca sa devenim dependenti de el?
Adica este "un tip meschin" ?
Poate ai vrut sa zici altceva. Da, cand avem resurse de ne prisosesc nu ne mai gandim la el, caci a te gandi la Dumnezeu inseamna sa imparti ce ai cu cei ce n-au, El fiind acolo!(Cand dati unui sarac o haina, pe mine ma imbracati! Asa zice?)
Iar cand ni se imputineaza veniturile il cautam repede si ii explicam cat de devotati putem fi daca ne dea la loc ce am pierdut...
Si culmea, zici ca nu pierdem din vina noastra ci dintr-o smecherie de a lui prin care "ne incerca", adica asta urmarea, sa ne aduca in stare sa-l rugam... ?
:)) E putin altfel... Zic eu....

Rodica Botan said...

Chiar cred Cherie...Biblia este plina de exemple despre felul cum lucreaza Dumnezeu cu oamenii; si lucreaza cu fiecare altfel pentruca sintem toti diferiti- asa cum un parinte este obligat sa aiba o atitudine diferita cu fiecare copil- dupa cum este nevoie. Uite...pe unii copii poti sa-i bati si sa-i omori in bataie ca nu face nici o diferenta. De aia un parinte bun il sy=tudiaza si vede cum poate lucra cu el...ca pina la urma trebuie sa-l educe cumva. Unii copiii se inteleg de vorba buna, altora trebuie sa le iei jucariile ca sa-i obligi sa-si faca temele de exemplu...ca daca lasi dupa capul lor nu asculta. Si le vrea parintele raul? Nicidecum...
Sora mea nu poate face nimic cu bataia cu fiul ei. Dar ii ia jucariile si le doneaza la goodwill...si baiatul se molcomeste si asculta. Sa nu crezi ca-i vrea raul...ca nu stie ce sa faca pentru el...dar printre lucrurile pe care le doreste pentru el este si o buna educatie si daca baiatul nu vrea sa inteleaga de vorba, ea trece la actiune...

Biblia spune ca Dumnezeu pedepseste pe cine iubeste exact asa cum face si un parinte bun...
Cherie...exista doar doua situatii in care putem fi pe pamintul asta: sa-l servim pe Dumnezeu sau pe mamona. Nu exista neutralitate. Da...Dumnezeu ne iubeste cu gelozie si ne vrea dependenti de El. Vorbesc despre copiii Lui , nu de cei care sint in lume si nu vor sa aiba nimic de a face cu El. Biblia zice ca ades celor rai le merge bine...Dumnezeu le-a oferit sansa sa fie ai Lui dindu-si Fiul sa moara ca sa-i rascumpere- dar daca ei nu vor nu-i obliga nimeni. Dar pe ai Sai...Dumnezeu ii trateaza ca pe copiii Lui. Si n-am gresit cind m-am exprimat...este exact asa cum iti spun.
Cind ni se imputineaza ca si atunci cind avem din belsug sintem dependenti de El...El ia si da cui si cind doreste pentruca planurile Lui nu sint planurile oamenilor - dar promite ca planurile Lui vor duce eventual la binecuvintari. Nu totul este pe lumea asta- acum traim aici si pare ca tot ce este important este aici...dar asta este un punct ingust de vedere...
Nu- nu vorbesc despre o smecherie a Lui Dumnezeu- El este intelept si Atotstiutor si n-are nevoie sa se smechereasca cu noi di moment ce nu ne cade un fir de par din cap fara stirea Lui...
Asta vad eu de unde sint...si cred ca sint unul dintre copiii Lui pe care adesea i-a disciplinat cu rost...si pe motive drepte...

cherie said...

Cand consideri imputinarea veniturilor o pedeapsa, este deja altceva. Daca imparti oamenii in copiii lui si restul, este iar altceva.
Inteleg ce vrei sa spui...

Rodica Botan said...

:)