21 March 2012

CIND ITI UITI CELULARUL ACASA...TOATE MERG DEANDOASELEA...

     Sint la San Ramon pentru un meeting al companiei mele - pe miine. Sint cazata la unul din centrele lor de "learning" unde m-am gindit ca ma lafai o seara de una singura ca-mi gatesc altii si-mi face patul altcineva. Dar vezi ca nu se nimereste planul de acasa cu cel de la tirg...
     Am pornit-o cu stingul asta-i treaba...ca am plecat de acasa si am uitat celularul. Doua ore distanta de casa imi caut celularul si nu-i nicaieri. Intru in panica. Ai fi zis ca mi-am pierdut copiii...Ies afara din camera de hotel si ma inchid afara...fara cheie. Alta bazaconie...stau si ma crucesc...ce-mi veni sa ies afara? Imi trebuia aer?
     Devin nervoasa si necontrolata...Astia ii zic anxiety - un fel de neliniste uneori venita fara motiv...Sintem in secolul XXI si trebuie sa comunic cu ai mei -trebuie neaparat - dar cum?. As imprumuta celularul unui coleg dar nu stiu numerele de telefoane la nimeni- ca toate sint in memoria celularului nu in memoria mea si celularul e acasa...nu-i in buzunar ca de obicei.
     In sfirsit m-am dus la intrare unde-i receptia si unde stiam ca sint vreo citeva computere pentru folosinta angajatilor. Ma uit...fotolii goale si computere nicaieri. Au disparut si alea. Intreb pe receptionista si in sfirsit imi arata cu mina o alta camera ...si imi mai revin. Am dat de un computer ...si mi-am mai revenit un pic ...Scriu citeva e-mailuri...sper ca Deb si Claudia sa citeasca si sa stie de ce nu raspund la celular...si acuma sa-mi pierd un pic de timp pe blog.
     Dar...ma uit ca am un cometariu de la prietena mea abbu...la un articolas despre atei...si in final simtindu-ma in apele mele citesc...si mi se face parul cret ...cret...cret...iata ce scrie...
........................................................................
"Ateismul este credinta ca de la inceput a fost nimic si nu s-a intimplat nimic". Nu chiar asa. Atheismul este credinta ca la inceput a fost universul,care a avut la un moment dat posibilitati chimice,fizice sa duca la aparitia unor celule, molecule,organisme. Asa cum corpul uman se umple de viermi care nu au fost inainte in el. Atheismul este credinta in palpabil,in rational in personalitate si autonomie. Atheismul este credinta in progres si dezvoltare. Credinta in faptul ca celeate credinte traiesc inca in norii cetosi ai iamginatiei. Atheismul este credinta ca daca nu ar fi atheism, oameni ar muri de foame asteptand ajutor de sus.



By viorica abbu on ATEISMUL at 3:24 PM...
.....................................................................
     Mai imi zic...sa stii ca nu vad bine si mai citesc odata. "Atheismul este credinta ca la inceput a fost universul".
     Mai abbu...spune ateilor despre care vorbesti ca am vrea sa stim cine a creat acel univers complex cu atitea posibilitati chimice si fizice care sa duca la aparitia organismelor. L-au cistigat ei la lotto? Common ...Dumnezeu a creiat omul din pamint si cind murim sintem exact materia din care am fost facuti. Dar asta in stare moarta fetita draga. Ca vii sintem numai cind avem suflet si ateii inca n-au gasit formula chimica sau legea fizica a sufletului. Pentruca sufletul nu este materie si nu se poate diseca si studia in laboratoare. Credinta in Dumnezeu nu are nimic impotriva stiintei. Stiinta spune ca in lumea in care traim nimic nu se pierde si nimic nu se cistiga ci totul se transforma. Si potrivit acestei legi trupul nostru se descompune in exact elementele din care a fost facut iar sufletul este un alt element care se desprinde si se duce si el de unde a venit... la Cel care i l-a dat omului ( Dumnezeu a suflat viata in narile lui Adam) si se duce inapoi sa capete verdictul final - si raspuns la intrebarea - "unde isi va petrece eternitatea?"- pentruca natura lui este eterna asa cum natura umana - materiala este finita.
     Si iarta-ma dar fraza asta este ...uite te las pe tine sa o mai citesti odata sa vezi ca n-are nici o noima..." Atheismul este credinta in palpabil, in rational in personalitate si autonomie". Cum as zice eu...Cina la care ma duc acuma este palpabila, rationala( bine conceputa in cele 5 grupe) are personalitate ( cred ca a porcului ca daca au in meniu - am sa cer o fripturica) si autonomie ( pina n-o inhalez eu ca dupa ce bag furculita in ea isi va pierde toata autonomia si i-o preia intestinul). 
     "Ateismul este credinta in progres si dezvoltare" ai zis tu. Chiar astazi am auzit o discutie ( si imi pare rau ca n-am retinut numele) si se vorbea despre doi dintre cei mai mari atei ai Angliei care au zis ca daca societatea seculara nu imprumuta din atributele de baza ale crestinismului, societatea in care traim se va decima in urmatorii citeva zeci de ani. Asta pentruca este progres si dezvoltare? Tehnologia nu are nimic de a face cu dezvoltarea omului. Uita-te la om si spune-mi cu ce este mai superior omul zilelor noastre decit cel de acum 2000 de ani? Ca traieste mai mult poate- ai sa spui. Poate...medicina a progresat - dar nu omul. Dar si in acest domeniu progresul nu este peste tot. Foametea din tarile Africii face ca mortalitatea la copii de pilda sub 5 ani sa fie de 50%. Si ce daca in vremea romanilor virsta medie la care mureau barbatii era de 25 de ani( ca mureau batindu-se in razboaie) - astazi chiar palestinienii isi trimit copii la moarte mai devreme...ba avorturile nu-i lasa pe unii nici sa implineasca o zi de viata...
     Si uite ultima fraza m-a dat gata..."Atheismul este credinta ca daca nu ar fi atheism, oameni ar muri de foame asteptand ajutor de sus. ". Uite ca ai zis ceva bine...Daca Dumnezeu nu ar da ploaie, ca sa creasca plantele din care ne hranim...si noi si animalele pe care le servim adesea la cina, iti spun eu sigur ca si ateii tai ar murii de foame asteptind dupa un norisor...Pina la urma si ei ar trebui sa se uite tot in sus ca si noi crestinii...
    Si acuma ma duc sa vad care este personalitatea fripturii din seara asta...Mi-am pierdut celularul dar nu si pofta de mincare...Pe curind...

3 comments:

Paradis said...

Mi-ai facut seara asta fericita :).Bine punctat!God bless you....fripturica am facut ieri..yami :)

Rodica Botan said...

Multumesc Paradis...ca m-am dus pe blogul tau si mi-ai incintat si tu privirile...ca mai mult de atit n-am putut sa iau de acolo...si ce-as mai fi luat ceva...sa nu-ti povestesc. fRUMOS BLOG SI FOLOSITOR SI PLIN DE CREATIVITATE. bLESSINGS SI TIE!!!

viorica abbu said...

Rodica,te-ai gandit vre-odata ca poate ploaia este condensul norilor formati din evaporarea si care ajungand la o greutate pe care nici-un predicator nu o poate calcula ,genereaza ploaie ???
Te-ai gandit la boabele de grau pe care le punem in vata cu apa pentru a intampina anul nou,sa vezi ce frumos incoltesc si se dezvolta.
Masina yta,telefonul calculatorul,toate progresele tehnice,materiale,stiintifice,culturale nu au iesit din curtea bisericii...
Te-ai gandit de ce ?
Pentru biserica inca viseaza cu ochii deschisi plutind in aer,biserica -nu credinta- este magarusul care se aseaza bine pe picioarele dindarat sa se opuna progresului de frica ca pierde musterii....
BISERICA ,NU CREDINTA.Credinta este fireasca si personala,nu se exploateaza cu adunari,cantece,spovedanii,penitente,afurisenii si eliminari din comunitate ???Ccare comunitatae ?? pot sa stiu ?
Comunitatea celor ce vrem sa vedem cerul albatru cenusiu ?
Ca asa a scris - undeva -cineva-??
Si atat ne autosugestionam ca e cenusiu, ca uitam ca mai este si culoarea albastru pe lume.
Si ca toti "orbii" daca le spui ca cerul e cenusiu, te cred ca e cenusiu,caci ei nu sunt in stare sa vada cu ochii lor ???