26 February 2011

Obama iasa si el afara din dulap… in privinta CASATORIEI…

In 2009 ilustrul nostru Obama a depus un juramint - si au fost martori la acest incident mai bine de 2 milioane de oameni - cind a promis ca va apara Constitutia. Astazi, absolut la vedere si fara emotii sau rusine…a facut un salt de circar pe sirma si a abandonat vechiul juramint, luind decizia ca legea casatoriilor nu este constitutionala si a poruncit administratiei lui sa nu o mai apere sub nici o forma. Intr-un anunt facut acu’ vreo doua zile, Attorney General Eric Holder, a confirmat ca departamentul lui se abdica de responsabilitatea de a lupta sa Apere Casatoria in tribunale - adica sa apere DOMA  (Defense of Marriage Act- http://en.wikipedia.org/wiki/Defense_of_Marriage_Act).

Niciodata inca in istoria acestei tari n-a existat un asemenea presedinte care sa ignore in mod deschis datoria lui de a pastra si de a lupta ca sa apere legile tarii. Casa Alba insa a declarat razboi nu numai Casatoriei ca institutie dar si Congresului a carui autoritate este pur si simplu nebagata in seama . Daca Congresul nu va face ceva, nu va interveni cu toata forta , va deveni complice cu Presedintele nostru si o sa avem o guvernare care seamana mai mult cu aceea din tarile unde populatia se razvrateste impotriva guvernelor dictatoriale.

Ieri ascultam un show la radio si leaderi credinciosi isi puneau problema…ca vrind nevrind o sa fim confruntati cu totii cu noua situatie- aceea de a trebui sa explicam copiilor nostrii de ce Ionica are doi tati sau Radu doua mamici …?! In 1996 pentru prima data Statul Hawai a decis sa accepte legal aceasta situatie si pe vremea aia atit Congresul cit si Presedintele Clinton si cetatenii acestei tari au fost deranjati cumplit de situatie. Uite ca n-a trecut atit de mult si majoritatea oamenilor daca nu ingaduie atunci ignora situatia. Daca esti cu nepotul tau de mina si vezi doi barbati sarutindu-se in fata ta pe strada si zici ceva –  nimeni nu iti va da dreptate tie acceptind ca acest comportament nu este potrivit in public - ci te ataca pe tine ca esti pregidist…

Acuma sa fim seriosi si cu pregidismul asta…Uneori este si nevoie de el- mare nevoie. Cum o sa stie generatia asta noua care accepta orice si care nu mai stie ce este bun si rau ce este drept si ce este strimb daca nu exista un Adevar absolut dupa care sa ne ghidam? Si degeaba tot spunem ca nu vrem sa fim pregidisti…unele situatii cer sa fim.

Imaginati-va o lege dupa care nu mai ai voie sa refuzi servici unui hot pe motiv ca este hot…cind omul vrea sa fie Presedinte la o banca. De ce sa fim pregidisti cu hotii? Ca si ei sint oameni. Imaginati-va ca un pedofil vrea sa intre in invatamint si sa educe copiii nostrii? Care este de acord ca acest om care are probleme sexuale sa fie in aceeasi camera cu copiii sau nepotii nostrii? Sa nu fim pregidisti? Dar daca cineva are lepra de exemplu? De cind lumea acesti oameni au fost izolati, scosi din societate cu toate ca nu au gresit cu nimic si nu sint vinovati de boala care o au - dar pentru binele societatii ei au trebuit sa fie scosi din rindurile oamenilor sanatosi si izolati. Cu parere de rau…sa nu fim pregidisti?

Acum, in zilele noastre am lasat ca anumite mizerii morale sa creasca si sa se dezvolte in mijlocul societatii din care facem parte. Au ajuns scolile si profesorii sa discute un anume subiect si profesorii nu au voie sa spuna unui lucru rau ca este rau si unui lucru bun ca este bun…Pur si simplu nu au voie sa-si dea cu parerea…Va vine sa credeti? Ideea este ca daca te simti tu bine si este bun pentru tine…ala este adevarul tau - moralitatea ta…si este ok.

Cindva te duceai la tribunal sa iti faci dreptate. Nu mai este asa…cei de acolo sint pusi sa apere legile – oricit ar fi ele de nedrepte…si atit. Iar legile, uite ca sint facute sau schimbate de cite unul ca Obama…care se straduie sa schimbe pina si Constitutia tarii.

Problema noastra este ca, credinciosii din tara asta au tacut pe vremea cind lucrurile se puteau remedia si uite ca am crescut o generatie de oameni care nu mai cunosc diferenta dintre bine si rau. Ei vor accepta fara sa clipeasca noile rinduieli. Ce-i de facut?

Daca stam bine sa ne gindim – cunoastem raspunsul. Biblia ne spune sa invatam copiii cum sa traiasca - sa ii invatam Cuvintul Lui, legile si rinduielile Lui…sa ajunga sa le aiba pe frunte - in minte si in inima. Sintem in lume dar sa nu traim ca lumea. Copiii nostrii trebuie sa stie ca sintem diferiti si ca trebuie sa traim altfel. Ca exista un Adevar absolut si dupa acest adevar ne orientam…ca nu putem trai de-a valma cum traiesc altii- ca avem reguli. Cele 10 porunci au fost valabile de la inceputul lumii si sint si vor fi valabile pina la sfirsit…

Ne-am contopit cu lumea atit de mult incit Dumnezeu a trebuit sa lase sa se ajunga la punctul asta sa nu mai putem noi sa suferim situatia…ca sa ne intoarcem la invatatura Lui si sa ne invatam copiii din nou legea Lui, rinduielile Domnului. Imi sta in minte acum la incheiere un verset…si bine ar fi sa putem sa-l practicam cu totii…”Cit despre mine, eu si casa mea vom sluji Domnului!”

4 comments:

cherie said...

Nici eu nu pot fi de acord cu casatoria intre homosexuali. In mod normal legatura lor ar trebui sa se numeasca altfel si sa se legifereze printr-un contract care sa fie poate la fel aparat ca o casatorie de stat... Dar se pare ca lumea se va schimba.
La noi in Romania s-a nascut acum cateva zile un copil cu sexul clar de barbat dar are uter si toate semnele biologice ca este fata si nici medicii nici parintii nici organele care sunt responsabile de inregistrarea sexului copilului nu stiu cum sa hotarasca. Cum sa il opereze ?
Cica se nasc din ce in ce mai multi copii cu anomalii, multe de acest fel.

Rodica Botan said...

Asa cum zici...de ce nu-i zic altcyum la relatia lor. Si de ce trebuie sa si-o manifeste in plina strada? M-am dus odata la un matine cu Deb si Layura si fratii mei. Deb era de vreo 4 ani, laura 12 si fratii mei erau de 16 ani. Sala era aproape goala si au venit doi din astia si s-au asezat taman in fata noastra si au inceput sa se linga acolo. I-am nerusinat si au inceput sa faca scandal. A trebuit sa ne mutam noi, ca nu te mai puteai uita la film si era un film pentru copiii...
Ce fac ei acasa la ei nu-i treaba mea- dar majoritatea nu vreau sa si-o faca acasa- ci in nasul tau..
Daca nu le impune societatea cum sa traiasca vor ei sa impuna la restul lumii felul lor de viata.
E o minciuna ca vreau drepturi ca si restul lumii. Adevarul este ca vor favoruri speciale.
............
Si nu ma mir ca se nasc tot mai mult copiii de felul asta...Dumnezeu ne da uneori lucrurile dupa care umblam...
Si nu cred ca Doctorii stiu sau parintii pot decide ce si cum ...cine poate dirija ce fel de hormoni o sa produca organismul? Doamne ai mila de generatia asta tinara...ca multe probleme o sa aiba de rezolvat sau de infruntat...

Cristina said...

Post dupa inima mea :)

Mai un pas sau doi si ne putem numi tara cu un dictator. Nu asa fac dictatorii? Ei fac legea cum vor si fac ce le taie capul.

Legatura dintre 2 homo are nume. Se numeste pacat. De ce am apara pacatul prin lege?

Si de ne-am opri aici? Sa dea liber pedofililor sa se casatoreasca cu copiii pe care ii abuza. Sau daca un om vrea 5 neveste, de ce ar fi oprit? Sau daca un om vrea sa se insoare cu capra lui? De ce sa discriminam impotriva lor? Sa-i lasam pe toti sa-si faca de cap, nu?

elena marin-alexe said...

Lumea in care traim s-a deteriorat din ce in ce mai mult si procesul continua.
Semnele unor copii cu ambesexe este si el de origine divina, caci ne place sau nu traim timpurile de pe urma ale Terrei.