05 February 2011

O MAMA IN ASTEPTARE...

de Robert Strand
Tradus Rodica Botan

John Todd s-a nascut in Rutledge, Vermont, intr-o familie cu mai multi copii. Mai tirziu s-au mutat intr-un sat din Killingsworth prin anii 1880. Acolo, la o virsta foarte frageda ramine fara amindoi parintii.
O matusa cu inima buna a acceptat sa-l ia sa-l creasca pe John. Matusa a trimis pe unul din sclavii ei pe nume Caesar, cu un cal ca sa-l ia pe John care avea doar 6 ani la acea vreme si sa-l aduca acasa. Iata conversatia pe care cei doi, Caesar si John, au avut-o in drum spre casa matusii...
John: O sa ma astepte?
Caesar: Cu siguranta ca ai s-o gasesti asteptindu-te.
John:  O sa-mi placa sa locuiesc la ea?
Caesar: Fiule...ai cazut pe miini bune.
John: O sa ma iubeasca?
Caesar: Oh...cum sa nu- ea are o inima mare...
John: O sa am camera mea? O sa ma lase sa am un catel?
Caesar: Deja are totul pregatit si te asteapta, fiule. Cred ca are si ceva surprize pentru tine.
John: Crezi ca o sa se duca la culcare inainte sa ajungem?
Caesar: Nicidecum. Sint sigur ca asteapta sa te vada prima data. Ai sa vezi cind iesim din padure luminarea care a aprins-o pentru tine in fereastra.

Si bineinteles ca , cu cit se apropiau de casa, cu atit John vedea lucrurile care i se spusesera...a vazut luminarea aprinsa in fereastra si pe matusa lui asteptind in usa. Cind s-a apropiat de veranda, ea la prins in brate si l-a sarutat pe obraji si i-a spus...
-Bine ai venit acasa.
JohnTodd a crescut in casa matusii sale si mai tirziu a ajuns un pastor foarte cunoscut. Matusa lui i-a fost intr-adevar mama. Ea i-a daruit un nou camin. Au trecut anii si matusa lui i-a scris , de data asta sa-i spuna de plecarea ei spre alte zari...datorata unei sanatati subrede. Era ingrijorata de ce urma...
Iata ce i-a scris John Todd ca raspuns la scrisoarea ei plina de ingrijorare...

                                            Draga mea matusa,
Cu ani in urma am parasit casa mortii, nestiind unde mergeam, nestiind daca cuiva ii va pasa de mine, daca asta mi-era sfirsitul...Calatoria a fost lunga dar servitorul pe care l-ai trimis dupa mine m-a incurajat pe drum. In sfirsit am ajuns in imbratisarea ta in noua mea casa. Eram asteptat; si m-am simtit in siguranta. Tu ai facut asta pentru mine.
Acum, este rindul meu sa iti spun si sa te asigur ca cineva te asteapta, ca ai un loc pregatit deja ca lumina este aprinsa si usa este deschisa si esti dorita acolo. Sint absolut convins de acest lucru. Cindva L-am vazut si eu pe Dumnezeu asteptindu-ma in usa casei tale...cu multa vreme in urma!

Prov 31:28-31..."Fii ei se scoala , si o numesc fericita; barbatul ei se scoala si-i aduce laude zicind:"Multe fete au o purtare cinstita, dar tu le intreci pe toate".

No comments: