23 February 2011

MI-E FRICA...DE FRICA!!! ( 3 )

FRICA: CA OAMENII N-O SA INTELEAGA , SI NU AM LIBERTATEA SA LE EXPLIC.
CREDINTA:
1 Petru 4:16, 19…”Dimpotriva, daca sufere pentruca este crestin, sa nu-I fie rusine, ci sa proslaveasca pe Dumnezeu pentru numele acesta…”, “Asa ca cei ce sufar dupa voia lui Dumnezeu, sa-si incredinteze sufletele credinciosului Ziditor, si sa faca ce este bine.”
1Petru 5:6-7…”Smeriti-va dar sub mina tare a lui Dumnezeu, pentru ca, la vremea Lui, El sa va inalte. Si aruncati asupra Lui toate ingrijorarile voastre, caci El insus ingrijeste de voi.”
(Carol Hopson povesteste in prealabil cum a ajuns la aceste circumstante triste. Dupa ce o viata intreaga se chinuisera sa inceapa o scoala crestina, si in final aveau totul exact asa cum planuisera si scoala crestea- casa lor era aranjata si copiii lor maturi locuiau cu familiile prinprejur- sint chemati dintr-o data intr-un oras indepartat ca sotul ei sa ia in primire o alta scoala crestina. Dupa ce s-au rugat asupra acestui lucru, pun casa de vinzare si parasesc familie si prieteni pentru aceasta noua oportunitate care li da si care sint ei convinsi este dupa Voia Lui Dumnezeu. Dar, dupa ce pun scoala respectiva pe picioare si dupa ce Carol incepe sa-si formeze un grup de prieteni, si isi aranjeaza noua casa, sotul ei trebuie sa demisioneze in niste conditii dificile. O situatie de care nu erau vinovati si despre care nu puteau vorbi decit daca ar fi considerat ca dreptatea lor este mai importanta decit daunele care le-ar fi facut explicatia lor…si asta rezulta in urmatoarele cuvinte spuse de Carol…)
…”Citeodata, imi venea sa zbier din virf de munte si sa spun tuturor ce s-a intimplat. Vroiam sa explic si sa ma lupt sa indrept situatia, dar ce vroia Dumnezeu sa fac? Mi-a adus in fata ochilor acest verset in prima zi…incredinteaza-ti sufletul” Creatorului tau credincios care iti va face dreptate.” Un verset greu de urmat- parca era mai usor cind il recomandam la altii. Am dat acest verset ani de zile unor femei a caror soti le-au parasit sau le-au neglijat sau s-au purtat rau cu ele si l-am impartasit cui altii care au suferit din cauza vreunei situatii nedrepte. Acum eram pusa in fata unei situatii mult mai nedreapta decit mi-am putut imagina ca exista.”

No comments: