25 February 2011

DOMNUL OCTAVIAN ESTE RUGAT SA-SI CEARA SCUZE!


Asta este doar unul din commenturile lasate pe blogul enjoying homeschooling - http://enjoyinghomeschooling.wordpress.com/ de Domnul Octavian .
Azi la lucru n-am avut timp nici sa sughit- dar cum am venit acasa, m-am apucat de scris...
Ma simt responsabila de faptul ca pe vremea inundatiilor, am trimis la toate adresele e-mail care le-am avut cereri de ajutoare. N-au fost pentru mine si n-au fost pentru Cristina. Toate au fost pentru fratii nostrii din zonele care au fost inundate; sau alte cereri au fost pentru fratii nostrii turci. Si cred ca acest Domn a primit de la mine cererea de ajutoare pentru Dorohoi. Nu l-a obligat nimeni sa trimita nimic si ajutoarele nu s-au adunat nici la mine si nici la Cristina- ci s-au dus la destinatie.
Stiu ca s-au facut unele donatii- si nici macar nu stiu cit de mari- fratii care au dat- Domnul sa-i binecuvinteze si cei la care a ajuns ceva sa fie binecuvintati si ei.
Am prietene in Romania credincioase pe care nici macar odata nu le-am intrebat ce religie au. Unele sint penticostale si s-au rugat pentru mine si inca se mai roaga si inca le mai cer sa se roage oridecite ori sint la impas, altele sint baptiste si am si prietene ortodoxe si poate si de alta religie - de aceea nu inteleg de ce acest   domn s-a scoborit cu toata forta si rautatea lui asupra lui Cristica care nici macar nu s-a bagat in subiectul asta despre fratele Ton si Strajeri sau alte lucruri de felul asta...spunea ea ca a venit din lume la Chrisos si pe vremea ei nu a auzit de fratele Ton.
Pur si simplu am ramas buimaca de iesirile astea. Cristina este fata mea virtuala- daca pot zice asa...si fetele ei imi sint nepoate. Inca nu le-am vazut niciodata dar planuiesc o zi...Si cum sa trec oare nepasatoare pe linga asa o treaba lipsita de caracter?
Singura vina a Cristinei este ca este baptista. Si alta vina este ca a adunat ajutoare pentru fratii din Dorohoi. O alta vina este ca are o companie de curatenie- deci lucreaza si nu sta pe ajutor social. Asa ca Domnul respectiv s-a apucat sa o insulte . Chiar ca nu stiu de ce?!
Cind am venit in America am facut curatenie la americance- bineinteles din cele ce-si permiteau acest lux - sa aiba ajutor in casa. Era o treaba foarte banoasa. Am recomandat si alte surori din Biserica la doamnele care stateau la rind sa aiba o romancuta harnica care sa le aranjeze gospodaria odata pe saptamina. Chiar si acum am prietene care au facultatea terminata dar care gasesc ca munca asta plateste mai bine, isi pot aranja orarul dupa cum vor - si pot sa aiba si grija de familiile lor - mult mai bine decit un servici cu un program rigid si pe care o zi il ai, miine nu se stie. Sint suficient de inteligente sa stie ca un om este mai mult decit serviciul care-l are...
Sa nu-ti vina sa crezi ca mai exista mentalitatea asta in care ceea ce faci pentru ca sa-ti intretii existenta este tot ce vorbeste despre o persoana. Cit de ingust trebuie sa fie cineva care gindeste asa?
Si asta referitor la obrazniciile care i s-au aruncat Cristinei pe blogul ei. Mojicii!
Apoi ce treaba are cu poza ei si a fetitei ei? Nu exista oare limita la nesimtirea de care da dovada cineva care  se prezinta a avea o religie in care amesteca si numele Domnului nostru?
Daca s-ar fi luat de mine sau de altcineva care a ridicat vocea si a indraznit sa vorbeasca in front...deh, mai inteleg- dar de cineva care nu a scos nici un cuvint vizavi de varza evanghelica pusa la acrit in ultima vreme?
...............................
Fratii mei, penticostali, sau baptisti sau...sau... De cind au venit unii cu religia asta noua nu se mai intelege om cu persoana in lumea noastra mica- si nici frate cu frate. O fi religia de vina? Si daca da...apoi care religie?
Care-i cu ala, si care-i cu alalalt...? In bisericile noastre scrie ca "noi predicam pe Christos cel rastignit"...si El este ceea ce avem in comun. Eu cred ca domnul Octavian ar trebui sa-si ceara scuze de la Cristina...ca numai el stie de ce duh a fost calauzit cind i-a lasat comentariile pe blog- si sub nici o forma nu cred ca era Duhul Sfint. Chiar daca unii cred ca baptistii nu stiu sau nu au Duhul Sfint...va asigur ca il recunoastem - caci stim care ii sint roadele...si roadele lui Octavian...nu le maninca nici porcii de data asta...

8 comments:

Cristina said...

Rodica, el nu o sa-si ceara niciodata iertare de la o maturatoare.

Nu vezi ipocrizia lui? I se pare o jignire ca fr. Negrut l-a exclus pe Ton pentru ce a facut, dar nu are nici o problema sa jigneasca o maturatoare, asa cum m-a facut.

Thank you pentru solidaritate. Love you!

Rodica Botan said...

Eu in locul lui as regreta felul asta de comportament- nu face cinste nimanui si cu atit mai putin unui crestin de orice culoare ar fi.
Si sa te iei asa de cineva care nu ti-a facut nimic...
Hai sa enumeram problemele care le-a gasit la tine:
ca esti baptista
ca ai business de curatat
ca ai adunat sau trimis ajutoare la Dorohoi
Ca ai o fata
...???????
Doamne fereste- parca si-a pierdut mintile...daca se lega de cineva care s-a ocupat de politica asta...mai zic...dar tu ? Ce i-ai facut?

Cristina said...

Din cauza asta le-am facut publice, pentru ca nu au sens. Trebuie ca cine citeste sa vada cine sint oamenii astia.

Nu mai ai dreptul la opinia ta personala, ca gata, sar phonexistii si brusselistii la bataie.

Rodica Botan said...

De data asta cred ca s-au aruncat fara parasuta...om vedea ce ramine pe jos - ca sa facem un pic de curatenie...
:)

Anonymous said...

Am citit si eu toate e-mailurile si am ramas masca...Cristina a avut foarte multa rabdare, indelunga rabdare sa-i raspunda acelei persoane... nu domn, ca-i tare departe de aceasta calitate...
Si la noi in oradea, sunt foarte agresivi in limbaj acei care au imbratisat noua teologie a lui Ton&strajeri; au pretentia ca detin adevarul absolut si nu tin cont de adevarul biblic in intregimea lui. Prioritar pt. ei sunt vindecarile, proroociile si latura emotiva...
De parca Domnul ne-a spus sa avem trupuri sanatoase sa ajungem in Cer, sau sa cercetam proroocii sa stim ce urmeaza sa ni se intample...
Pe mine ma intriga atitudinea de acum a lui Ton cu teologia lui cea proaspata care miroase de la o posta a erezie...
Domnul sa va tina in Harul Sau! cu drag, vioricaO

viorica said...

Rodica si Cristina nu va nacajiti ,fiecare da ce are .Certurile de partide au fost de pe timpul Domnului Isus .Noi sa veghem si sa fim atente sa fim de parte Domnului .Numai El va face dreptate celui nevinovat .

marta said...

`Omul bun scoate lucruru bune din visteria buna a inimii lui;dar omul rau scoate lucruri rele din visteria rea a inimii lui .
Dragostea este indelung rabdatoare ,este plina de bunatatea : dragostea nu pizmuieste ;dragostea nu se lauda,nu se umfla de mindrie .nu se poarta necuviincios ......
Dragostea nu va pieri niciodata pt
Dumnezeu este DRAGOSTE. Va iubesc pe
ntru dragostea voastra Marta

LeeDee P. said...

Rodica, uite ce prezentare elogioasa am gasit:

http://conexiuni.intercer.net/index.php/Posta_redactiei--Autori/Octavian_Curpa%C5%9F.html

O fi vorba despre acelasi "domn", care-i scrie Cristinei? Daca da, atunci ceva nu se leaga... sau, din contra, ceva este prea legat, ca sa se mai dezlege...