06 December 2019

DUMNEZEU ESTE CU NOI!

     Ce sarbatoare minunata este Ziua nasterii Domnului Nostru Isus Christos!!! Iata ce veste minunata i-a spus ingerul lui Iosif , incredintindu-l ca nu face nici o gresala luind pe Maria de nevasta: "Iata, fecioara va fi insarcinata, va naste un fiu si-I vor pune numele Emanuil, care , talmacit, inseamna: "Dumnezeu este cu noi".
     Nu numai ca ii risipeste lui Iosif ingrijorarea in dreptul Mariei , dar ii da si o speranta care va deveni speranta intregii lumi. Dumnezeu este cu noi!!!
     Traim ultimele zvigniri ale acestei lumi care se zbate ca un om sufocat incercind sa mai traga o gura de aer. Cei din Sodoma si Gomora ar ramine probabil cu gurile cascate la ceea ce se intimpla in mai toate tarile. Noi crestinii ne-am inchis de mult intre zidurile bisericilor si am fost nepasatori de soarta celor dinafara. Am inflorit...ne-am implinit toate ofurile si apoi toate mofturile...
     Cind Domnul Isus a trimis ucenicii doi cite doi sa duca vestea Evangheliei, El a fost specific in privinta  misiunii noastre in lume..."Mergeti" in toata lumea le-a spus...Mergeti si propovaduiti Evanghelia... Putea fii mai clar?
     Si noi ce am facut? Ne-am facut scaunele mai comode...ba ne batea soarele in ochi dimineata prin largile ferestre ale bisericilor asa ca am anulat ferestrele si am inlaturat lumina. Ba inca...in loc sa mentinem cu strasnicie o comoara de imnuri agonisita cu lacrimi si daruire, am renuntat la ea si am lasat sa intre in Bisericile noastre o galagie si o atmosfera ce seamana cu cea a cluburilor de noapte- ca apoi sa o numim inchinare. 
     E adevarat ca la momentul acesta din istoria lumii am ajuns sa privim cu disperare ce se petrece in jurul nostru si sa ne ingrozim de mostenirea lasata copiilor si nepotilor nostrii. Noi crestinii am ratat prin nepasarea noastra sansa de a schimba in bine lumea din jur ducind vestea cea buna asa cum ni s-a poruncit. Dar chiar si asa falimentati, mai avem inca o speranta si e bine sa ne amintim de ea nu numai la Craciun ci in fiecare zi a vietii noastre! Bucurati-va ca niste copii, cintati imnuri de lauda, agatati-va cu amindoua miinile de El...caci El a promis ca va fii cu noi pina la sfirsit! Sa aveti bucurii, sperante si mingaieri de Craciun. Emanuel - Dumnezeu este cu noi! 
      

1 comment:

marta said...

sa ne lasam in bratele Lui e intradevar mare lucru .