10 December 2019

LUATI SEAMA!!!

     Matei 6:1, 2...
" Luati seama sa nu va impliniti neprihanirea voastra inaintea oamenilor, ca sa fiti vazuti de ei; altminteri, nu veti avea rasplata dela Tatal vostru care este in ceruri. Tu dar, cind faci milostenie, nu suna cu trimbita inaintea ta..."
...........................
     Traim intr-o lume in care o mare parte dintre oameni fac investitii financiare sau...sub alte forme. Unii dintre noi am gustat putin ce inseamna investitiile. Cu vreo 20-30 de ani in urma, datorita unei navete lungi, ascultam la un post de radio religios "Focus on the family" - asta pe vremea cind James Dobson, fondatorul emisiunii era si presedintele organizatiei. Erau multe programe, toate cu scopul de a invata, instrui si hrani sufletele noastre flaminde. Hrana spirituala, invataturi de tot felul...de la cum sa faci curatenie si sa te organizezi, la cum sa faci investitii si ce procentaj,  pina la cum sa primesti mintuirea. Am invatat multe pe vremea aia, facind o naveta grea de citeva ore pe zi dar uitindu-ma inapoi timpul petrecut la volan a fost o investitie pentru suflet si trup. Am ajuns sa multumesc Domnului pentru acel timp stiind ca daca nu era naveta nu as fi pus deoparte atita timp sa ascult pe cineva deschizind Scriptura sau invatindu-ma cum sa traiesc intelept.
     Un lucru extraordinar am invatat pe vremea cind eram inca in plina activitate si asta imi ajuta acum cind am ajuns aproape pensionara. La o discutie despre investitii recomandarea a fost ca sa nu cumva sa nu dai Domnului partea lui de 10% cel putin, si apoi sa investesti sau sa pui deoparte pentru alte vremuri mai grele sau batrinete alt 10% din ceea ce produci.
     Treaba este ca nu cit dai Domnului are important - valoarea nu sta in valuta ci in procentaje din ceea ai. Si asta nu e singura conditie. Cunosc o persoana care a luat haine din dulapul altei persoane sa dea la saraci. Omule...deschide dulapul tau si da de acolo...Nu face pe Jean Valjean , ca el saracul a furat ca nu avea de unde sa dea.
    Te si saturi de sfintenia unora, cind se dau mereu exemplu de faceri de bine - citesc cum Domnul Insusi spune unora la judecata de apoi, cind respectivii au nerusinarea sa se laude in fata Lui cu faptele lor bune..." plecati de la Mine ca nu va cunosc"...
    Si imediat dupa ce am scris fraza dinainte m-am cam pocait un pic - pentruca am inteles ca fac parte din aceeasi tagma de oameni ingimfati - pentruca mindria asta este asa de perversa ca a patruns pina si in cer facind ca o parte din ingeri sa trebuiasca sa fie aruncati din slava.
     Stiu ca multi ne caznim sa traim o viata curata si frumoasa asteptind venirea Domnului. Dar din neatentie putem sa ne pierdem rasplata
. Si asta pentruca ne luam privirea de la El si ne uitam prea mult in oglinda admirindu-ne. Singura noastra sansa ca sa avem rasplata intreaga este sa nu ne luam ochii de la El. Traim vremuri grele si venirea Lui este aproape. Sa veghem!!!

No comments: