30 April 2015

DE VORBA CU CHERIE...



Blogger cherie said...
Ce nostim ! Adica doctorul "L-A ACCEPTAT PE ISUS " ?
Scrii:
Dupa mai multe cure de dezalcoolizare si tratamente de tot felul care nu au dat niciun rezultat, ajunge sa cunoasca eliberarea dupa ce Il intilneste pe Christos si accepta sa aiba o relatie cu El.

Nu imi inchipui cum vine asta... sa accept eu ca om sa am o relatie cu Isus... ???

Daca ai fi spus ca :
Dupa mai multe cure de dezalcoolizare si tratamente de tot felul care nu au dat niciun rezultat, ajunge sa cunoasca eliberarea dupa ce Il intilneste pe Christos si ajunge sa aiba o relatie cu El.
Ajungi prin vointa, prin revelatie, prin ajutor... Credinta nu se "accepta", se primeste, te cuprinde, te stapaneste ...
30 April, 2015 01:55
 Delete
Blogger Rodica Botan said...
Cherie...

Credinta nu se accepta? Biblia spune ca si "dracii cred... si se infioara"; dar nu Il accepta pe Christos. Sint multi care cred, dar nu Il accepta... Il tin la distanta. Cind Il accepti pe Isus, Ii deschizi toate sertarele vietii tale si Ii dai voie sa deretice prin ele. Cind nu Il accepti , atunci Ii dai doar zilele cind te duci la slujba si inca citeva situatii - in rest, faci dupa capul tau. Cind ai o relatie serioasa - cum ar fi casatoria, persoana respectiva se muta cu tine in casa si imparte cu tine sapunul. Cind ai doar o amicitie... relatia se termina la usa pe care i-o inchizi in nas si cheia pe care o sucesti in broasca.
30 April, 2015 05:18
 Delete

6 comments:

cherie said...

De fapt… il accepti pe Dumnezeu ca si cum ai accepta prietenia lui Vasile, vecinul? Sau a Marioarei prietena aceea care vine sa se mute cu tine in apartament ?
Nu ! Probabil cam asa:
Habar nu aveai ca ai un tata. Credeai ca te-ai nascut in incubator asa cum iti spusese mama si deodata cand esti la necaz, te trezesti ca vine un barbat care iti spune ca el este tatal tau… Un om foarte bogat care poate sa te ajute… Tatal asta care vine, iti spune ca este tatal tau, apoi se duce in tara lui departata unde spune el ca te va astepta sa vii cand vei putea, apoi iti promite ca pana atunci te va ajuta de acolo de unde este, daca… etc ...
Si crezi ca el te va ajuta si pentru asta te straduiesti sa fii supus si cuminte sa faci ce iti spune el…si speri ca te va ajuta…
Il accepti “CA TATA”….
Si zici ca il iubesti si chiar vrei sa il iubesti asa hodoronc tronc … chiar daca ... asa putin esti interest sa te ajute ca tare bine ar fi.
In general oamenii nu afla asa despre cine este tatal lor … Oamenii se nasc intr-o familie cu tata si mama si se poate se mai cearta cu tatal lor care este mereu mai sever, apoi se impaca cu el si recunosc ca tata a avut dreptate… Nu accepta sau accepta autoritatea tatalui dar stiu ca au un tata… stiu caci este mai improbabil sa se fi nascut in incubator.
Uneori oamenii, desi stiu ca au un tata (pe care nu il cunosc sau il cunosc) accepta sa le fie tata cineva dispus sa ii infieze… Poate uneori tatal lor biologic habar nu se stie pe unde umbla…Si atunci accepta sau nu sa fie infiati ...
Ce scrii… este o poveste trista despre oameni care nu au familie…
Eu altfel al vad pe Dumnezeu...

Rodica Botan said...

Cum il vezi tu pe Dumnezeu, Cherie. Ca Dumnezeu nu este nici cum il vezi tu si nici cum il vad ei. El spune despre El insusi ca "El este". Ceea ce noi nu putem spune pentruca astazi sintem si miine nu vom mai fi si a existat o zi cind am venit pe lume.
Ideile noastre sint relative si sint doar crimpee de adevar - fatete ale adevarului pe care il vedem din pozitia noastra fata de Adevar. De aceea exista Cuvintul Lui care ne spune ce si cum.
Daca crezi ca scriu ca sa sucesc mintile oamenilor ca asa imi vine mie bine, te inseli. Am recunoscut de multe ori ca sint departe de ceea ce ar trebui sa fiu.
Domnul Isus ni-l prezinta insa pe Dumnezeu ca "Tata". Scrie asa si in Biblia ortodoxa? Scrie! Este o comparatie facuta de El ca sa putem intelege. Pai daca El care il cunostea intim pe Dumnezeu, fiind parte din treime a spus asa...cum as putea eu sau tu sa il contrazicem?
Si ramine cum ai zis si tu...sa il accepti ca TATA. Ca Dumnezeu fiind drept nu ne obliga. Serios acuma cherie...singura ai adus discutia exact unde o lasasem eu. Trebuie sa alegi...ATIT!!!

cherie said...

Nu aleg deloc, intre "ce si ce" sa aleg?
Eu consider ca exista un singur Dumnezeu pentru toti oamenii, fie ca sunt iudei, crestini, budisti, taoisti sau protestanti…
Eu am o religie care imi spune cum sa ma inchin la Dumnezeu si cum sa ma port fata de Dumnezeu care este unul singur, Dar cine face ce trebuie mereu? Sigur ca am gresit de multe ori…Cred insa ca Dumnezeu va intelege dece am gresit si ma va judeca cu dreptate nu cum crede unul sau altul. Daca ma pedepseste, si ma pedepseste cand gresesc si in timpul vietii, asa merit! Nu pot solicita o nedreptate…
Am biblia ca sa completez ceea ce zic cei de la biserica, dar si cap sa judec singura si inima sa simt cand Dumnezeui imi vorbeste personal…Daca gresesc nu biserica este "de vina "...
Nu am ce alege… ca nu sunt mai multi Dumnezei. Eu nu il accrept pe Dumnezeu, “am un Dumnezeu” , fie ca imi convine, fie ca nu….
Cred ca acest Dumnezeu ma supravegheaza cat traiesc si ma va judeca cu dreptate dupa ce mor, caci nu este “partinitor” .
Cred in dreptatea lui Dumnezeu si cred ca orice religie este buna daca nu esti un habotnic . In orice relige, exista greseli introduse de oameni, dar Dumnezeu pentru orice religie este “DREPTATEA” si orice om stie in sufletul lui cand greseste.
Religia este un “ambalaj pentru DREPTATEA care nu o gasesti in alta parte… Nici o religie nu cere sa faci decat bine, interpretarile sunt omenesti…
Citesc biblia pentru a gasi un sfat sau un prijin la situatii mai dificile… dar tot asa cum un evreu citeste Tora…sau un musulman Coranul….

Rodica Botan said...

Tu ai citit Coranul? Ca daca l-ai fi citit su ai fi spus ca si musulmanii se inchina la acelasi Dumnezeu. Da...exista un singur Dumnezeu. Numai ca Dumnezeul la care ma inchin eu a iubit omenirea atit de mult ca a dat pe singurul Sau Fiu sa moara pentru noi, iar Fiul Sau ne spune sa ne iubim unii pe altii, iar Coranul vorbeste despre un Allah care vrea sa ucida si care pedepseste. Nici Mahomed nu era sigur ca va ajunge in Paradis - in timp ce Isus ii spune pe cruce tilharului..."astazi vei fi cu mine in rai".
Si tu spui ca toti ne inchinam la acelasi dumnezeu? Pina si Biblia te avertizeaza la asa ceva...sa stai departe de idolatrie si de dumnezei falsi...ca vor veni unii sa spuna ca ei sint. Si in zilele din urma va veni unul care se va duce la templu si va zice ca el este - doar ca el este AntiChrist nimic altceva. Da...templul pe care evreii il vor ridica din nou...asa cum citim in Apocalipsa. Ca mai toate proorociile s-au implinit cu privire la evrei...mai sint citeva. Cu cit citim Biblia mai mult ci atit intelegem mai mult. Doresc ca Bunul Dumnezeu sa ne arate si mie si tie tot ce trebuie sa stim.

Rodica Botan said...

Stii de ce a fost aruncat satana din cer? Pentruca nu a vrut sa accepte suprematia Lui Dumnezeu. Pentruca a vrut sa fie ca si Dumnezeu. O treime din ingeri i s-au inchinat lui si au fost aruncati din rai impreuna cu el.
Asta nu a vrut satana sa accepte.
Iar Domnul Isus cind a fost ispitit era in trup uman...si satana incerca sa il amageasca sa asculte la propunerile lui, ca ii da ca ii face, etc. N-are ce da satana ca nimic nu este a lui- temporar doar i s-a permis sa isi faca de cap- doar ca sa avem si noi posibilitatea sa ...ghici?! ...ALEGEM!!! Altfel nu era drept, nu am fi avut libertate...Dumnezeu ne vrea a lui nu de oblogatie- El ne-a creiat liberi sa alegem cui vrem sa-i servim.

cherie said...

Am citit Coranul, nu cum am citit biblia ci doar asa, in mare ca sa vad ce spune mai ales partea aceea cu ce ai voie si ce nu ai voie sa faci, ca sa ma lamuresc ce este jihadul.
Am citit si partea din biblie care spune ca Satana a fost aruncat din cer, dar si IOV in care se povesteste cum se plimba Satana pe pamant si Dumnezeu ii da voie sa il chinuiasca pe om...
Neintelegerea vine din sensul cuvantului "accepta" pe care probabil eu il inteleg putin altfel decat tine.
In DEX se dau sinonime pentru
:
"Accepta" :
Sinonime: a primi, a admite, a aproba, a fi de acord, a încuviinţa, a consimţi, a tolera, a suporta.

ACCEPT folosirea acestui cuvant in context desi mi se pare putin nepotrivit fata de cum m-as exprima eu. Nu vreau sa te contrazic in totul.
Era vorba doar de un cuvant nu de toata biblia.