12 April 2015

SA INVATAM DE LA TILHARI...

                                                         Hristos a inviat! 
   

     Ce inseamna pentru mine invierea Lui? Oh... ce pretios si plin de sens este acest adevar pentru mine! Eram ...un tilhar cu o lista lunga de nelegiuiri. Eram sortit mortii pe pamint si mortii pentru vesnicie. Dar de buna voie si nesilit de nimeni, acest Hristos de care nu auzisem sau nu am vrut sa aud niciodata a luat o cruce si a urcat cu ea pina la Golgota... ca sa fie rastignit alaturi de mine.
     In timp ce eu ma zbateam minios in durerile mele - situatie pe care singur mi-am creat-o, El privea blind la multime si Se ingrijea inca de cei lasati in urma. A gasit solutie pentru mama Lui - ca sa nu o lase singura ...si i-a privit cu compasiune pina si pe soldatii care Il tintuisera pe lemn, si acuma isi imparteau hainele Lui.
     M-am oprit din vaicareala mea pentru ca, asa tilhar cum sint, am si eu limitele mele de egoism. Eu imi merit soarta... si nu stie mai bine ca mine nimeni cite tilharii am facut. Dar omul asta de linga mine pare a fi ireal. Dupa comportamentul Lui inteleg ca este Fiu de Dumnezeu. Si daca tot ce spune este adevarat... si nu ma mai indoiesc ca este... atunci mai am o sansa la viata... la adevarata viata.
.....................
     Sint sigura ca tilharul a avut un proces de gindire bogat inainte de a-si incredinta sufletul Domnului. Sintem si noi in exact aceeasi situatie. Ne stim tilhariile, pacatele, pacatelele si cunoastem legea cerului. "Plata pacatului este moartea." Hristos a invins moartea si este viu... plata nelegiuirii noastre a fost platita. Nu sta intepenit in nepasarea ta, prietenul meu... ca tilharul care in ultimele momente s-a gasit sa scuipe si sa-L huleasca pe Fiul lui Dumnezeu! Ce te tine asa legat si ce te face asa nesocotit si nepasator, sa nu iti recunosti situatia si sa accepti gratierea Lui? Se merita sa mergi in iad pentru ca esti prea orgolios sa primesti gratierea de la El? Chiar ...se merita?
   
   

5 comments:

cherie said...

Ce obsesie pe capul celor care se considera mantuiti, mantuirea celorlalti !
Cum poti sa spui :
Ce te tine asa legat si ce te face asa nesocotit si nepasator sa nu iti recunosti situatia si sa accepti gratierea Lui? Se merita sa mergi in iad pentru ca esti prea orgolios sa primesti gratierea de la El? Chiar ...se merita?

Cui spui tu vorbele astea? Celor care au alta religie? Oare nu intelegi ca fiecare crede in religia lui?
-Evreii trebuie sa se boteze? -Musulmanii la fel?
-Ateilor?
-Sau e vorba de restul crestinilor care trebuie sa treaca la „confesiunea ta”? La biserica pe care o frecventezi tu?
Oare cine este orgolios ?

Rodica Botan said...

Nu este nici o obsesie cherie. Iti amintesti ce a zis Domnul isus ucenicilor? "Mergeti si propovaduiti tuturor Evanghelia. Cei ce cred si vor fi botezati vor fi mintuiti, cei ce nu cred vor fi osinditi."
Eu nu vorbesc oamenilor care au implinit Scriptura ci celor ce nu cred in Dumnezeu si in Isus Christos. Sint ca un flamind care a gasit o sursa de mincare si nu fac altceva decit sa spun si altora de ea. Daca le este foame, adica daca ii intereseaza sufletul...si nu sint prea orgoliosi sa intinda mina, pot sa ia si ei din promisiunile Domnului. Atit.
Am vorbit eu undeva de religie? Am spus eu ceva ce nu este biblic? Sint oameni care sint prea mindrii sa accepte faptul ca Isus a murit in locul lor. Ei vor sa isi rezolve singuri problemele, fara sa tina cont de faptul ca jertfa ceruta este fara cusur iar noi muritorii sintem toti pacatosi si nu putem sa ne rezolvam simguri problema sufletului.
Daca crezi in Domnul Isus...si eu cred ca tu crezi...atunci El a dat un exemplu personal de ce trebuie facut. La virsta de 3o de ani s-a botezat. Pentruca trebuie sa crezi...religia nu este o pereche de ciorapi pe care o imprumuti, sau o dai altcuiva. Trebuie sa o iei personal, sa o accepti...SA CREZI. Acuma nu am scris eu Biblia. Daca vrei iti pot cauta versete din Biblie care sa sustina ceea ce iti spun. Nu ma leg de religia nimanui, desi cred ca musulmanii si crestinii nu au acelasi Dumnezeu. Al nostru spune sa ierti si sa iubesti , a lor spune sa urasti si sa distrugi. Acuma de ambele parti s-au facut greseli, de aia zic eu, noi gresim in comportare si altele- sa ne uitam deci la Domnul Isus. Ca El este singurul fara pacat. Sa ascultam, sa citim cuvintele Lui si sa tragem singuri concluziile.

cherie said...

Parole, parole, encore de parole....
Dar imi place cum arati in poza ! O.K.

Rodica Botan said...

nu prea inteleg "parole"...in ce sens? Si de aratat...am 60 de ani anul asta si abia imi trag sufletul Trebuie sa slabesc daca mai vreau sa ma duc pe undeva...

cherie said...

Arati foarte bine desi chestia cu Kilogramele nu este doar durerea ta ci a noastra a tuturor repreyentantelor sexului frumos !