02 February 2015

Tatal nostru care esti in ceruri...



               ...Sfinteasca-se Numele Tau si vie imparatia Ta!  …O, de-ar cobori Imparatia Ta la noi, ce bine-ar mai fi, ca noi, de urcat acolo, pare mai greu; si da-mi, Doamne, o dorinta puternica sa Iti fac voia Ta - ca pe a mea am facut-o destul, si uite unde am ajuns...
       Ma uit la Imparatiile pamintului… la stiri … si nu vad decit jale. Am emigrat din Romania in America cu un geamantan plin de sperante. Le-am uzat pe toate si am ajuns ca un cersetor care traieste de pe o zi pe alta – ca nimic nu-i trainic si nimic si nimeni nu-s in afara pericolului, si nimeni nu e sigur de absolut nimic… asa ca Te rog sa ne dai Tu piinea cea de toate zilele mie si alor mei, ca sa nu o cersim de la altii.
       Precum in cer asa si pe pamint… sa fie toate – nestricacioase si netulburate pentru vesnicie! Si cum ar fi oare sa depindem numai si numai de Tine?
      Dar ca sa Te poti apropia de noi, Te rugam mai intii sa ne ierti greselile noastre. Doar ca Tu ne-ai pus o conditie pe care noi cu greu o putem implinii. Suntem atit de invrajbiti unul cu altul, Doamne, ca nu ne mai putem intelege nici in familii… si sintem intruna miniosi si nemultumiti. Ca sa spun “iarta-mi Doamne, asa cum iert si eu altora”… inseamna sa ma blestem singura. Fara ajutorul Tau, n-am sa pot sa ma iert nici pe mine insami darmite pe altii?! Si nu ma lasa prada ispitelor dupa care alerg… trage-ma departe de ele, ca nu am nici destul discernamint, si nici putere sa le rezist. Te rog sa ma izbavesti de cel rau… ca e mai turbat ca oricind, ca stie ca nu mai are mult si stie ca va fi pedepsit - stie ce-l asteapta.
     Si Doamne, Tu care ai Imparatia si Slava, Te rog fa-mi si mie parte de ele!…

2 comments:

Marta said...

Subscriu si eu din toata inima.

cherie said...

Draga Rodica.... cat de pacatoasa sunt! Eu nu stiu cum, dar nu am pe nimeni pe care sa nu il pot ierta... Eu sunt aceea care trebuie iertata...
Nu imi amintesc de nimeni care sa imi fi facut ceva rau... dar imi amintesc mereu cat rau am facut eu altora...
Am mai facut si bine... dar asta nu se pune la socoteala caci oricat bine ai face, nu poti sterge un rau facut......