03 February 2015

PE CURIND, DRAGA JONY!...




    

https://www.facebook.com/video.php?v=10150475507402975&set=t.100000499476382&type=3&theater

Ieri – pe 2 februarie 2015 a murit la Petrosani Jony (Neag Eugenia)… In ultima vreme era foarte slabita si imbatrinita de multa suferinta. De cum am auzit, am dat telefon la Lena, sora ei mai mica. Stiam ca intre ele a fost intotdeauna o relatie foarte strinsa si eram sigura ca Lena sufera cumplit din cauza despartirii. Si asa si era…
     Cine este Jony? Da… cu vremea am cam uitat de ea. Dar cu vreo 30-40 de ani in urma, in valea noastra a plingerii, numita si Valea Jiului, Jony era un nume bine cunoscut si iubit de droaia de nepoti si nepotele ale numeroasei familii Logoja, si chiar si de alti copii de neamuri si cunoscuti de prin imprejurimi. Numele Jony era intotdeauna asociat cu staniolul lucios de pe ciocolata sau crema delicioasa  a unei prajituri proaspete.
     Jony a fost matusa mea. Ea nu avea copii, dar era evident ca iubea mult copiii. Avea o inima de aur si o personalitate intriganta. Lui Jony ii placea sa rida… avea un talent aparte de a transforma si usura orice atmosfera obositoare, incarcata, stinjenitoare… Si apoi mai erau… cadourile. Le facea cu drag, cu grija, cu bucurie… Fiindca nu avea copii, si-a asumat singura responsabilitatea sa aiba grija de batrinii ei parinti. Tot lucruri mari, dar facute cu gratie si simplitate, fara a face caz de sacrificiile pe care le facea.
      Odata cu ea parca se duce o parte din dulceata amintirilor copilariei mele… In toata durerea insa este si o bucurie. Aceea de a sti ca Jony este intr-un loc minunat si ferit de boli, si moarte, si crize de orice fel. Nu… nu pentru ca Jony a fost perfecta si nu pentru ca le-a adus bucurie copiilor, sau pentru ca si-a ingrijit parintii batrini, sau si-a ajutat fratii. Nu pentru asta. Ci pentru ca ea L-a acceptat pe Domnul Isus ca Mintuitor. Atit!!!
     Asa ca, desi trista pentru despartirea de acum, sint mingaiata de siguranta ca ne vom reintilni. Si in loc de “ADIO”, prefer sa spun…”PE CURIND, draga Jony”! Sa ne astepti, ca venim si noi!…      

No comments: