27 February 2015

CE-I DE FACUT?

   
     Ce s-a intimplat cu noi, credinciosii secolului XXI? Sintem mai informati decit toate generatiile de oameni dinaintea noastra, si totodata mai dezinteresati si mai nepasatori decit ei. Bineinteles ca ma refer la toate atrocitatile ce se intimpla in intreaga lume: impotriva crestinilor, impotriva evreilor... Uitati-va la stiri si o sa vedeti!
      Normal ar fi ca bisericile sa fie in fierbere... casele noastre sa devina locasuri de rugaciune - si noi sa-i aducem necurmat inaintea Domnului pe fratii nostri care sufera. Ce facem noi insa este de-a dreptul ridicol. Ne lamentam de lucruri marunte... vesnic nemultumiti, vesnic preocupati de noi si ale noastre.
      Poate ar trebui sa ne amintim parabolele Domnului Isus... si cea care vorbeste despre timpurile de pe urma. Parabola celor zece fecioare este foarte potrivita. Ea reprezinta o anume perioada de istorie; perioada finala. Cei care nu simtim cu fratii nostri - nu simtim pentru ca nu avem duhul Lui Dumnezeu in noi - nu avem ulei... nu sintem cu cei ce pling, nu sintem cu cei slabi, deci nu sintem cu Christos. Si mai sintem si adormiti pe deasupra. Biserici intregi adormite. Si nu vorbesc de "mega churches" - bisericile unde se predica bunastarea... vorbesc de bisericile unde mergem noi. Si ar fi gresit si sa dam vina pe altii pentru starea asta de lucruri - ca daca am fi doi sau trei adunati in Numele Lui, si El ar fi acolo, si situatia ar fi schimbata. Dar nu ne mai adunam doi sau trei in Numele Lui... ca nu prea incapem unii de altii, ca sintem suficienti cind sintem singuri, ca nu mai avem partasie - si nu avem pentru ca nu mai este dragoste. Si unde nu este dragoste... nimic nu e.
Asa ca... Ce-i de facut, fratii mei?

No comments: