31 December 2014

DUSMANUL FAMILIEI...



…Mai, ce traznaie am auzit ieri!… Nu, ca nu e nimic secret - dar ce curios ca te uiti de-o viata la cite un tablou, si nu vezi ce-i  mai evident! Dar sa ma explic. Ginditi-va la tabloul asta vechi de cind lumea!… Adam si Eva in gradina Edenului. Voi ati realizat ca diavolul nu i-a avut treaba lui Adam pina ce Dumnezeu nu i-a dat o sotie?.
     Discutia ce am auzit-o deunazi era despre familie in general, de faptul ca niciodata celula asta sociala intemeiata de Insusi Dumnezeu nu a suferit atit de mult cit sufera in ziua de astazi.
Satana exista de la facerea lumii, inca de la inceput. Dar a stat linistit si nu s-a ocupat de Adam cit a fost singur. Dar de cum a intemeiat Dumnezeu familia, diavolul s-a si pornit s-o distruga. De ce? De ce i s-a pus diavolului pata tocmai pe familie? Pentru ca Dumnezeu le-a spus lui Adam si Evei: ”Cresteti si inmultiti-va”… Iar inmultirea oamenilor nu i-a convenit diavolului – ca nu se potrivea deloc cu agenda lui.
     Daca nu ma insel, o treime din ingeri au fost izgoniti din rai pentru ca i s-au inchinat lui Lucifer. Situatia asta s-a creat in jurul mindriei lui Lucifer care tinjea la respectul si adoratia ce exista in cer pentru Dumnezeu… lucru pentru care dumnealui avea o dorinta neostoita. Dumnezeu a creat omul cu un scop… a creat o fiinta libera, care sa isi aleaga de bunavoie soarta si care sa Il aleaga de Suveran, si astfel neamul omenesc sa inlocuiasca in locurile prea inalte fiintele care i s-au alaturat lui Lucifer si care au fost aruncate afara din cer. Dar Lucifer nu poate crea nimic;  el poate doar sa fure, sa smulga, sa insele, sa ia cu sila sau prin siretenie ce nu este al lui. Si pentru ca nu este in stare sa creeze nici macar o mina de pamint, darmite un om, s-a gindit sa-i insele pe fiii oamenilor sa treaca de partea lui, si astfel sa Il infrunte pe Dumnezeu din nou.
     De atunci a inceput razboiul diavolului impotriva familiei. Si el se intensifica pe masura ce se scurteaza timpul lui si se apropie judecata. Stiind astfel planul lui mirsav... sa ne luptam sa ne aparam familiile... sau ce a mai ramas din ele!...

4 comments:

Anonymous said...

In legatura cu o treime din ingeri, am gasit un citat pe Internet:

"In lumea ingerilor s-a produs o mare „scinziune” sau mai bine spus o mare „frangere” in care dupa unii sfintii parinti aproximativ o treime din ingerii lui Dumnezeu au fost izgoniti din cer sau mai bine spus din paradis si aruncaţi in iad."

Presupun ca ar fi fost indicat pasajul din Biblie, daca ar exista asa ceva.

O sa mai caut.

Pina acum eu nu am avut in minte o astfel de idee.

Rodica Botan said...

Apocalipsa 12:3-9, in mod simbolic vorbeste despre balaurul care tragea dupa el a treia parte din stelele cerului si le arunca pe pamint. Banuiesc ca de acolo a aparut aceasta idee ca ingerii cazuti au fost a treia parte din oastea cereasca. Dupa cum stii, nu sint teolog si n-am nici o pretentie. Important nu este citi ingeri au cazut. Ideea era ca ei trebuiau inlocuiti si ca satana se ocupa grozav de mult de problema asta intirziind pe cit poate planurile Lui Dumnezeu.

Marta said...

El ne da victorii ,ne va da si glorii ,celor ce se-ncred il El In cerescul MIEL.

Anonymous said...

Ai dreptate Rodica! Atacul satanic asupra familiei e mai insistent decat oricand.Incepand de la constituirea unei familii, barbat-femeie, la educatia copiilor, care nu mai pot fi disciplinati de parinti, asa cum e biblic, ci trebuie lasati sa se dezvolte creativ! Asa se ajunge ca peste ani sa realizezi ca ai in familie , nu un copil, ci un "monstru". Doar Dumnezeu ne poate pazi in razboiul cu cel rau... de aceea rugaciunea e cea mai importanta actiune a omului... Te pup, La multi ani incarcati de binecuvantari si de rugaciuni ascultate de Domnul! Cu drag, VioricaO