30 December 2014

CURATENIE DE ANUL NOU...



  
Dac-ar fi sa fac curatenie in sufet, in viata… ce-as lasa in urma in anul in care a trecut? La ce as renunta oare pentru anul care vine?
- Unul dintre lucrurile la care as renunta este ingrijorarea. M-am ingrjorat aiurea de atitea lucruri. Cita energie sufleteasca cheltuita, cit timp irosit… cita durere fara motiv… Biblia ne spune sa aruncam asupra Lui toate ingrijorarile noastre. Oare nu face sens sa procedam asa?
-Un alt lucru la care as renunta este …lacomia . Am mincat mult prea mult si se vede… si nu arata bine.Voi ziceti cum vreti la treaba asta, dar cind mincam prea mult este din lacomie… Asa-i ca suna urit? Poate la anul ne lasam de pacatul asta…
- As mai renunta la lenea de a ma misca. In special dupa o zi de lucru de zece ore si doua ore de condus, nu prea imi vine sa fac treaba, sa exersez, sa ma misc. M-as obliga sa o fac de-acum incolo de teama sa nu ramin… nemiscata pentru totdeauna.
- As mai renunta la clipele cind am fost nechibzuita si am zis ceva negindit… am amarit, suparat, enervat sau certat pe cineva. Nu vad niciun rezultat pozitiv de aici, de pe ultima treapta a anului - decit sentimente si relatii pierdute. Mare pierdere!… Biblia zice ceva despre cearta, mai ales cind ne certam cu nebunul… si aia trebuie luat in considerare.
- As mai scoate din anul care a trecut cheltuielile facute aiurea - imi sint dulapurile pline de mincare pentru molii cind as fi putut sa scap de datornici mai intii… Doamne, da-mi intelepciune si in privinta asta, ca ochii vad, si inima cere…
…Si lista ar putea continua. Poate ma ajutati…

2 comments:

cherie said...

Draga Rodica,
nu continui "deloc"...
Biblia se refera la ... in general... Acum de sarbatori... si Isus spune ca apostolii lui aveau dezlegare de la zilele de post pentru perioada de sarbatoare cand el era cu ei :) (important este sa nu faci rau altuia ... nici sa nu exagerezi astfel incat sa ti faci tie singura rau...)
Acum si de astea te iei? Carcotasa mai esti ! De unde ai scos "lacomia"...

Rodica Botan said...

La multi ani cherie...ai dreptate...si circotase pe deasupra. Daca m-ai vedea ce subtirica sint...ai intelege de unde vine ideea lacomiei...stiu eu ce stiu...