10 November 2014

ASCULTARE CU TIRIITA...

     Am ascultat nu demult o frintura de predica despre Avraam, prietenul Lui Dumnezeu, tatal poporului evreu. M-am mirat din nou de ..."ascultarea" lui Avraam. Un fel de ascultare cu tiriita...
     Dumnezeu ii spune sa iasa din familia lui si sa plece. Avraam pleaca, dar ia intreg tribul dupa el... si familia lui era idolatra. Apoi, la un moment dat, ai lui ramin in urma, dar Avram il ia cu el pe Lot. Lot era cu un ochi la lume, si el... sau daca nu el, atunci nevasta lui... si uite asa, la un moment dat, da de Sodoma si se muta acolo.
     Acuma in sfirsit s-a implinit o parte din cerinta lui Dumnezeu - aceea de a iesi din familia lui... dar da de foamete bietul Avraam, si in loc sa stea in teritoriul stabilit de Dumnezeu, se duce in Egipt, netrimis de nimeni - doar asa, de capul lui. Dumnezeu i-a promis mostenitori, o puzderie de urmasi, dar el isi da nevasta lui faraon pentru niste turme de vaci... Ma si mir ca Dumnezeu i-a mai dat urmasi - sau ca Sara l-a mai lasat sa se apropie de ea. Pai astazi asta ar fi motiv de divort - categoric. N-am dreptate? Ce fel de ascultare este asta?
    Asa ca... hai ca m-am apucat eu, un "nime-n drum" cum zicea Buna mea... sa-l critic pe Avraam... Dar am un motiv pentru asta. Si motivul meu nu este sa-l denigrez pe Avraam, ci este sa va arat rabdarea lui Dumnezeu cu Avraam. Si apoi sa va spun ca Dumnezeu nu Se schimba - e Acelasi ieri, si azi, si in veci. Si sa va anunt inca o data ca El va iubeste... ca El ne iubeste pe toti asa cum sintem, si ca are rabdare cu noi, ca sa ne intoarcem de la caile noastre. Si fiecare stim pe unde ne duce poteca noastra. El ne vrea cu El... linga El... pentru totdeauna.
     Ma uit la lumea din jurul meu si nu vad nimic promitator pentru viitor. Da... s-au votat si in America republicanii in majoritate. Dar poti avea incredere in politicieni? Si pina la urma... nu mostenim pamintul. Nimeni n-a scapat de moarte. Unde ne ducem, fratii mei... UNDE? Sodoma, Egipt... unde? Dumnezeu ne-a promis Canaanul...

1 comment:

Marta said...

Ai dreptate .Cetatania noastra eate in ceruri ,dar inima mea ,saraca de ia ,tare e legata de gunoaia.