27 September 2014

Pacemaker... pentru o inima bolnava

   
Unii stiti, unii nu. Tatal meu este inca in spital. A fost operat la inima; doctorii i-au pus 6 bypasses. Nu stiu sa spun in romaneste, dar majoritatea cred ca stiti ce vreau sa spun. 2 dintre arterele principale ii erau infundate 80 la suta, una 90 la suta, iar cealalata 60 la suta.
     Operatia a reusit... el a supravietuit primelor zile - ingrozitor de grele, dar apoi s-a constatat ca inima lui are fibrilatii, si ori bate tare pina la 150, ori se incetineste pina la 36... de pilda. Asa ca acest aparat numit "pacemaker" este destinat sa ii tina ritmul inimii constant. Miine dimineata ii vor pune acest aparat. Va multumesc celor care v-ati rugat pentru el, vreau sa va spun ca rugaciunile v-au fost ascultate si sa va cer sa continuati sa va rugati. Operatia nu este atit de grea ca prima, dar la 82 de ani trecuti, orice operatie este grea.
     Dar sa va spun ceva pe scurt - ca ma grabesc sa merg din nou la spital... sa va spun ce ginduri am avut. Ma gindeam la inimile noastre bolnave spiritual. La faptul ca bat prea tare pentru lume si prea incet pentru Dumnezeu. La faptul ca avem nevoie de "ceva" care sa ne regleze bataile inimii. Exista un cimp electric - dupa cum spun medicii - care mentine si intretine acest ritm. Dumnezeu a creat omul cu niste parametri stabili atit fizic, cit si spiritual. Cind nu ne incadram in acesti parametri, sintem in pericol. Rugaciunea si o relatie strinsa cu Dumnezeu creeaza in mod spiritual posibilitatea ca inima noastra sa bata asa cum trebuie ca sa ne mentina in viata. Noi nu vedem acele unde electrice care pun inima in functiune, asa cum nici in mod spiritual nu vedem legaturile spirituale care se fac, dar vedem rezultatele, atit in cazul inimii noastre fizice, cit si al celei spirituale.
    Acuma... cred ca o parte din noi avem nevoie de pacemaker... in viata noastra spirituala. Altfel... riscurile de a ne pierde viata vesnica sint mari.
   

3 comments:

cherie said...

Cunosc pe cineva care are deja la fel ca tatal tau 6 bypasuri si este de cinzci si inca nu are 60 de ani.
Ma bucur pentru starea de sanatate a tatalui tau si admir faptul ca doctorii vostri au grija de el...
La noi la varsta asta nu te-ar mai lua in seama decat daca platesti serios, sau ai relatii serioase...
Ma uitam la pozele tale de familie. Si tu si sora ta semanati fizic cu tatal vostru. Friumoase fete, frumos barbat !

Marta said...

Mina Lui buna sa aduca biruinta deplina si de acesta data . Multumesc ca ai scris. Imbratisari

AICISIACUMACOLOCURAND said...


Sa ai o asigurare de sanatate buna aici si acum in aceste vremuri e un cutit cu doua taisuri .Asta e concluzia mea si aici nu pot scrie mai mult in vremurile acestea MAMONISTE in care traim. Domnul sa se indure si de tatal tau Rodica si de tine si de noi toti sa nu fim victime ale acestui cutit !
PS-Scriu ca un R.N.dar ma incred in Dumnezeu ca un copil al Lui! El e inca pe tron si ei MAMONISTII nu pot face inca ce vor! Seful lor a fost deja biruit si ei stiu ca mai au putin,de aceea cauta victime peste tot.Si culmea le gasesc! Dar in ciuda la toate aspectele sumbre ale acestui CUTIT ,care se numeste ,,ingrijire medicala'' strig cu din toata inima :
Traiasca Domnul si binecuvantata sa fie Stanca mea! Marit sa fie Dumnezeul mantuirii mele, (Ps.18:46)