12 December 2014

SA NE PREGATIM DARURILE DE CRACIUN...


Un subiect inepuizabil… cadouri de Craciun. Cine da cadouri… si mai ales… cui? Daca ne gindim logic - cine ar trebui sa primeasca daruri de Craciun? A cui onomastica o sarbatorim? Si totusi, se pare ca oamenii isi fac cadouri unii altora, si nimeni nu-I face niciun cadou Celui sarbatorit?! Ciudat este ca nasterea Pruncului Isus a fost un cadou al cerului facut intregii rase umane: si odata cu El, ni s-a dat si pace, bucurie si speranta.

     Si totusi… daca am vrea ca de acest Craciun sa-I aducem Fiului Lui Dumnezeu un dar deosebit… oare ce dar am putea sa-I aducem?
     Un cadou ar fi… sa-I dam Glorie! Asta este unul dintre darurile cele mai meritate pe care am putea sa I le aducem… numai ca adesea cind ne merge bine si avem vreun succes, ne simtim noi insine autorii acelei stari de bine; sau ne dam onoruri unul altuia… orice – oricui - dar nu Glorie Domnului.
     Un alt dar frumos ar fi Multumirile noastre! Am auzit in predica de astazi o fraza pe care n-am s-o uit repede. Spunea pastorul ca daca I-am aduce laude si multumiri lui Dumnezeu cit se cuvine, n-ar fi nevoie sa ne rugam pentru nevoi atit de des… Acuma, asta este absolut adevarat… unul dintre motive ar fi si acela ca sintem tot cu ochii pe nevoi si lipsuri si prea putin ne numaram binecuvintarile. Pina si depresia si stresul nu ne-ar ataca atit de des si cu atita putere daca am avea o stare de multumire.
     Compasiunea pentru oamenii din jur – asta ar fi alt dar ce putem sa-l dam Mintuitorului de ziua Lui. El a spus ca daca dam un pahar de apa in numele Lui… Lui ii dam. Ne-a invatat ca religia adevarata este sa avem grija de orfan si de vaduva… Craciunul asta este un timp minunat de a face ceva in directia asta…
     Dar cel mai mare dar pe care il putem da este…s a ne daruim pe noi insine – Aceluia care a venit pe pamintul nostru daruindu-Se El insusi ca pret pentru pacatele noastre…
     Ramine sa va intreb acuma… De Ziua lui Isus… ce cadou o sa-I facem? O sa continuam sa ne facem cadouri unii altora? Sau… o sa ne hotarim sa-L cadorisim pe Cel sarbatorit?

2 comments:

elena marin-alexe said...

Un cadou ar fi…sa-I dam Glorie!
Un alt dar frumos ar fi Multumirile noastre!
Scurt si la obiect , as putea spune, cu multumirile de rigoare.

cherie said...

Cam retorica si fara sens intrebare.
Ce cadou sa-i faci lui Dumnezeu?
Oare chiar este sarbatoarea lui? Sau a noastra?
Ce poti sa-i dai celui caruia ii apartine totul, celui care a facut totul ?
Cred ca nu putem face nimic altceva decat sa ne ducem viata data de el, respectandu-ne viata noastra si viata in general. Sa respectam tot ce a facut el.