18 November 2014

NU-I SECRET...

Cele de mai jos sint intimplari adevarate...

Prin anii 1950, era un foarte cunoscut crainic la radio, comediant si compozitor de cintece in Hollywood, pe nume Stuart Hamblen; foarte renumit in lumea lui pentu ca era: betiv, afemeiat si ii placeau petrecerile... Una din melodiile foarte cunoscute scrise de el pe vremea aia era "I won't go hunting with you Jack, but I'll go chasing women" (Nu ma duc cu tine la vinatoare Jack, dar dupa femei ma duc.)

Intr-o zi se intimpla ca prin apropiere veni un predicator tinar care facea evanghelizari intr-un cort la marginea orasului. Hamblen l-a invitat sa vorbeasca putin la programul lui de radio, dar ca sa-si mai adune ceva material pentru comediile si programele lui de la radio, s-a dus si el la evanghelizare. Chiar pe la inceputul serviciului de evanghelizare, tinarul predicator spuse...

-In audienta este un om care este un mare prefacut.

Probabil ca erau mai multi prefacuti in audienta, dar Hamblen era convins ca el era omul despre care vorbea pastorul (unii ar zice ca asta a fost punctul lui de intoarcere la Dumnezeu) doar ca el n-ar fi acceptat asa ceva...

Cu toate astea, acele cuvinte au continuat sa-l urmareasca si dupa citeva zile, intr-o noapte, s-a prezentat mort de beat la usa tinarului predicator, in jurul orei 2 noaptea, insistind ca pastorul sa se roage pentru el. Pastorul insa il refuza spunindu-i...

-Prietene... asta este intre tine si Dumnezeu, si eu nu ma bag intre voi doi... Dar...l-a invitat pe Stuart inauntru si a stat de vorba cu el pina catre 5 dimineata, cind Stuart, coplesit de regrete, a cazut in genunchi si cu lacrimi de pocainta a strigat catre Dumnezeu. Dar asta nu este sfirsitul povestirii.

Stuart n-a mai baut, nu s-a mai destrabalat... intr-un cuvint, a renuntat la viata de placeri. Dar foarte curind dupa aceea a inceput sa piarda din prietenii si favorurile Hollywoodului. In cele din urma si-a pierdut si slujba de la postul de radio pentru ca a refuzat sa-i faca reclama unei companii care producea bere. Dupa asta, au venit vremuri grele pentru el. A incercat sa compuna citeva cintari crestine, dar singurul cintec care a avut succes a fost " This Old House", pe care l-a scris pentru Rosemary Clooney.

Cum continua sa o duca greu, un prieten mai vechi, John, l-a luat deoparte si i-a spus...
-Toate necazurile din viata ta au inceput cind ai devenit credincios... S-a meritat?
Stuart i-a raspuns simplu...
-Da!!!
Apoi prietenul lui a continuat...
-Tie iti placea bautura asa de mult... nu-i duci dorul?
Stuart raspunse din nou scurt...
-Nu!
John, dind din cap, zise din nou...
-Nu te inteleg... cum ai putut sa renunti la toate asa de usor?
Stuart zimbi...
-Este foarte simplu... Cu Dumnezeu, toate lucrurile sint posibile!
Si asa cum se spune de obicei... restul a devenit... istorie. Urmatorul cintec pe care l-a compus a fost "It is No Secret":

"Nu-i secret ceea ce poate Dumnezeu sa faca,
Si ce a facut pentru altii, va face si pentru tine.
Cu brate largi deschise, El te va astepta,
Nu-i un secret ceea ce Dumnezeu poate sa faca."

Si ca sa stiti si voi... prietenul era... John Wayne. Iar tinarul predicator care a refuzat sa se roage pentru el cind s-a prezentat beat la usa lui noaptea... a fost Billy Graham.

1 comment:

Noe said...

Minunată istorie! CÂnd te gândești că John Wayne ar fi putut și el să ajungă la o mântuire așa de mare! A rămas cu băutura și femeile și succesul în ochii lumii! Cei care nu au comoara noastră nu știu ce mare e pierderea lor!