05 November 2014

APRECIEREA


Cum putem alege sa facem o diferenta in viata cuiva?...
O poveste adevarata, spusa de Barbara Glanz


In timpul prelegerilor si sesiunilor mele de lucru, citeodata le cer celor din sala sa inchida ochii si sa se gindeasca la o persona, care, cindva, in cursul vietii lor, le-a reaprins flacara interioara, le-a incalzit inima, le-a trezit spiritul.
Este o experienta profunda pentru noi toti sa ne amintim bucuria de a fi apreciati.
Dupa o astfel de sesiune, un domn mi-a multumit pentru ca am reactualizat acest concept al aprecierii. In urma acestei sesiuni, el si-a amintit de profesoara lui de literatura din clasa a opta, care a avut un impact deosebit in viata lui.
Asa ca a planuit sa o caute si sa-i multumeasca. Citeva luni mai tirziu, m-a sunat sa-mi spuna ca a gasit-o in sfirsit si ca i-a scris o scrisoare de multumire. Batrina lui profesoara primise scrisoarea lui, si astfel, in urmatoarea saptamina, venise si raspunsul de la ea…
"Draga John,
Nu ai sa stii nicioadata ce a insemnat scrisoarea ta pentru mine. Am 83 de ani si locuiesc de una singura intr-o locuinta cu o singura camera. Prietenii mei sint dusi de mult. Timp de 50 de ani am fost profesoara, dar scrisoarea ta de multumire este prima scrisoare de acest fel pe care am primit-o vreodata de la un elev de-al meu. Citeodata ma gindeam chiar… "Ce am facut oare cu viata mea?". Am sa citesc si recitesc scrisoarea ta pina in ziua cind am sa mor."
In timp ce imi spunea toate astea la telefon, era evident cita emotie ii produsese aceasta scrisoare. Spunea el... ca aceasta profesoara era singura de care se vorbea la fiecare reuniune. Ea fusese profesoara lor favorita. "Noi am iubit-o", spunea el… dar nimeni nu i-a spus asta niciodata, pina cind el i-a trimis acea scrisoare.
Maica Teresa spunea… "Bunatatea este limba inteleasa de toata lumea; chiar si orbii o pot vedea, si chiar si surzii o aud."
………………..
Cum ar fi sa incepi anul prin a-ti aminti de oamenii care au avut un impact in viata ta?… Cum ar fi sa ii cauti si sa le multumesti?
Ar putea sa se intimple minunea sa poti sa dai multa bucurie cuiva… si sa-ti mai ramina si tie!!!

4 comments:

Lia said...

Un cuvant spus la vremea potrivita, este ca nişte mere de aur într-un coşuleţ de argint.
Proverbe 25.11
Ce mult face sa-ţi arăţi aprecierea la vremea potrivită!
Rodica îţi doresc să ai un An Nou binecuvântat de Domnul nostru, tu şi familia ta.

Rodica Botan said...

Ce cuvint minunat ai spus...l-am si pus pe blog. Astea erita tinute minte!!!
Si tie la fel Lia...Domnul sa-ti fac bine...in fiecare zi!!!

Anonymous said...

M-am gandit imediat la cei care-mi sunt datori ... gandul bun a venit al doilea ( de ce, oare, se intampla mereu la fel ? ): sunt atatia care mi-au insufletit viata si si-au pus amprenta asupra caracterului meu - stiu ei cat au fost si sunt de importanti pentru mine ?

Bun gand pentru un inceput de an, dar nu numai ... !

Rodica Botan said...

Si eu m-am gindit la mine prima data...trista treaba...trebuie sa o rectific...