30 January 2017

OARE CE AR ZICE DOMNUL ISUS?

     Interesante zile traim... si nu cred ca numai aici in America, ci pe tot pamintul. Nu de mult am votat - si am votat impotriva lui Hillary. Asta nu inseamna ca l-am admirat pe Trump. Dar desi nu are stofa de politician finut asa cum ne place noua - sa ne vorbeasca elegant si sofisticat - ceea ce spunea el a gasit rezonanta in inimile celor care tinjeau dupa viata linistita ce au avut-o inainte in paradisul asta pamintesc, aici in America.
     Aud povesti despre vremuri cind copiii se puteau juca pe strada linistiti si oamenii plecau in vacanta si lasau usile descuiate. E aproape tot atit de fantastic ca ascultarea povestilor cu printi si zmei si mai stiu eu ce personaje iesite din cartile de basme.
      Viata aia s-a dus... si aproape ca si amintirile s-au prapadit. Asa ca lumea s-a bucurat ca Trump si-a ales oameni de caracter in jurul lui si a inceput sa faca curatenie in guvern si sa incerce sa intoarca vechea rinduiala in tara asta care a cunoscut bogatia si respectul lumii odinioara. Numai ca, lipsita de o educatie temeinica, lipsita de caracter si lipsita de Dumnezeu - lumea de azi bijbiie nestiind de fapt ce cauta. Pai si daca ar cauta dupa bine si adevar, nu mai stiu cum arata binele sau adevarul. Biblia zice ca in zilele din urma oamenii nu vor mai deosebi stinga de dreapta, si chiar asa si este.
       Crima, hotia, minciuna si toata lista aia lunga de pacate este descrierea cea mai corecta a lumii in care traim. Si ne-am dus la vot - si noi cei rai am ales unul care ni s-a parut mai bun si mai priceput sa ne faca viata mai buna - daca este asa ceva cu putinta.
   
      Ma intreb insa ce ar face Domnul Isus, ce sfat ar da cu privire la emigrantii astia musulmani sau la cei care aduc droguri din Mexico... Cum ar fi votat El oare daca era cetatean american si ar fi trebuit "sa dea Cezarului ce este al Cezarului"? El care a venit in lume sa Se sacrifice pentru orice fiinta umana, sa cistige orice suflet pierdut... Nu erau si pe vremea aia din cei gata sa ia viata oricarui om care nu credea ca si ei? Pai Marele Preot si Fariseii ce altceva au facut? Nu omorau ei cu pietre, nu pedepseau ei aspru pe oricine nu era pe aceeasi traiectorie cu ei?
     Toti cautam fericirea pe lumea asta - ca si cind asta este scopul existentei noastre. Si nu o gasim, ca nu asta este scopul pentru care am fost creati. Este greu sa acceptam, dar asta este menirea noastra... sa suferim si sa continuam ceea ce Domnul Isus a inceput. Sa traim ca El pe cit posibil si sa raspindim Vestea cea Buna. Si ma intreb daca am avut un astfel de gind cind m-am dus la vot anul asta. Sau m-am gindit cum sa-mi fie viata mai usoara si cum sa inlatur daca este posibil primejdia din jurul meu. Daca ma gindesc bine... e motivul pentru care am si parasit Romania in 1980. Eram in cautarea unei vieti mai bune...
     Multi am marturisit ca suntem credinciosi si vrem libertate religioasa, si asta era motivul emigrarii. Ar fi interesant sa aflam citi dintre cei veniti in perioada comunista in America mai au copii credinciosi si citi si-au pierdut copiii alergind dupa o viata mai buna... dupa o stare sociala sau materiala mai buna. Si sincera sa fiu, imi pare bine ca presedintele a dat un ordin executiv sa opreasca emigrantii din sapte tari musulmane. Dar ma chinuie un gind... oare ce ar zice Domnul ISUS in privinta asta? El care a venit pe lumea asta sa mintuie si sa rascumpere tot ce este pierdut...

5 comments:

geluu said...

Trebuie sa ne gandim cum sa ne rugam mai bine si cat de mult trebuie sa ne rugam, ca Dumnezeu sa nu ne intoarca spatele. Doar trebuie sa ne rugam!

geluu said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

eu cred ca Isus ar fi de acord cu Trump. Presedintele are datoria sa-si protejeze itai proprii cetateni si abia apoi pe ceilalti. Doar si Isus a venit mai intai pentru oile pierdute ale casei lui Israel.

Anonymous said...

Ti-am urmarit articolele in mod curent si mi-am propus sa nu mai comentez,( nici nu am avut ce, ca ai scris bine ) dar nu stiu ce nu ma lasa sa ma abtin, cand este vorba de Trump .Vad ca tu ai alt fel de gandire in privinta voii lui Dumnezeu, de aceea permite-mi, te rog, sa-ti prezint un alt punct de vedere
https://behaituloilorsiglasulpastorului.wordpress.com/2017/02/02/istoria-recenta-a-ecumenismului/

Loredana said...

Si in tara situatia e tot grea si confuza, tot mai grea si mai confuza. vorba ta, desi toti vrem sa ne indreptam spre bine, unii nu mai stim ce e acela binele.
Zile frumoase si cu pace iti doresc!