08 November 2015

"Caci Eu stiu gindurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, ginduri de pace, si nu de nenorocire, ca sa va dau un viitor si o nadejde... Ma veti ruga si va voi asculta. Ma veti cauta si Ma veti gasi, DACA MA VETI CAUTA DIN TOATA INIMA."

   
      O societate sanatoasa este alcatuita din familii sanatoase. Exista un loc in societate atit pentru barbati, cit si pentru femei si copii. Exista nevoia si de cei tineri, si de cei batrini. Problemele apar cind familiile, celulele societatii in care traim, nu mai sint sanatoase si cind generatiile nu mai comunica si nu isi mai respecta rolurile pe care le-ar avea intr-o situatie "normala".
     De fapt, in zilele noastre nu mai exista nimic normal sau daca exista este diferit de la om la om si de la familie la familie. Sa ne gindim numai la familiile de homosexuali care pretind ca sint absolut "normale", ca orice alta familie... Prin faptul ca nu se  reproduc, insusi acest lucru este un indiciu clar ca ceva acolo nu este corect. Si ca sa se perpetueze "normalitatea" lor, trebuie sa convinga generatiile tinere sa adere la stilul lor de viata, altfel homosexualitatea s-ar  stinge odata cu ei.
     Deb imi spunea astazi ca majoritatea colegilor si prietenilor ei americani nu isi cunosc bunicii. Mie mi se pare asa o imensa pierdere pentru ei. Buna mi-a imbogatit viata si mi-a indulcit si infrumusetat zilele traite alaturi de ea - si nu a facut asta numai pentru mine, dar fratii mei care sint mult mai tineri decit mine, si copiii, si chiar si nepotii mei au gustat placerea de a o avea alaturi de ei. Ne amintim mereu de cuvintele ei intelepte, de sfaturile ei, de purtarea ei care a ramas un  exemplu pentru noi.
     Si de ce aceasta introducere? Ma uit pe net si urmaresc ceea ce se intimpla in Romania. Si chiar daca nu inteleg totul, realizez ca momentul este foarte periculos, mai ales ca nu stie nimeni ce ar trebui sa se faca. Mai mult decit atit, asteptarile oamenilor din strada sint coplesitoare pentru oricine, dar absolut oricine ar veni la conducere. Lucrurile au mers in jos de multa vreme si nu se pot indrepta asa, dintr-odata. Macar asa vad eu. Daca la scara mica, sa zicem, am avut probleme familiale... si dupa ce analizam si realizam care au fost greselile facute si de cine... ne trebuie la toti membrii familiei o perioada in care sa schimbam incet directia, sa capatam incredere din nou unul in altul... sa renuntam uneori la ceea ce ne-ar fi bun noua pentru binele colectiv... atunci la nivel de stat trebuie sa fie mult, mult mai greu si mult mai lung procesul de schimbare.
     Eu ii vad pe copiii nostri care minuiesc tehnologia ca se cred mai intelepti ca cei in virsta doar pentru ca cei in virsta nu se pot adapta atit de usor la tehnologie. Sint mai inceti sau pur si simplu resping sa se emancipeze in sensul asta. Dar ei nu au experienta vietii asa cum o au cei in virsta - si daca ar fi mai intelepti, ar respecta si folosi sfaturile celor mai in virsta. Generatiile ar trebui sa gaseasca o modalitate de a colabora si de a folosi ceea ce are fiecare mai bun - pentru folosul si progresul tuturor. Se intimpla asta oare in Romania? Se pare ca majoritatea care a iesit in strada e formata din tineri, desi si cei mai in virsta sufera la fel de mult din cauza coruptiei si a lucrurilor facute aiurea.
     Pavel ii da niste invataminte lui Tit... "Tu insa vorbeste lucruri care se potrivesc cu invatatura sanatoasa. Spune ca cei batrini trebuie sa fie treji, vrednici de cinste, cumpatati, sanatosi in credinta, in dragoste, in rabdare. Spune ca femeile in virsta trebuie sa aiba o purtare cuviincioasa, sa nu fie nici clevetitoare, nici dedate la vin, sa invete pe altii ce este bine, ca sa invete pe femeile mai tinere sa-si iubeasca barbatii si copiii; sa fie cumpatate, cu viata curata, sa-si vada de treburile casei, sa fie bune, supuse barbatilor lor pentru ca sa nu se vorbeasca de rau Cuvintul Lui Dumnezeu. Sfatuieste de asemenea pe tineri sa fie cumpatati, si da-te pe tine insusi pilda de fapte bune in toate privintele..." Tit 2:1-7

     Cum ar fi deci o societate care ar avea asemenea familii? Politicienii ar fi si ei selectati dintre acesti oameni a caror straduinta zilnica ar fi sa faca binele... care ar sti ce-i respectul, care ar avea un caracter sanatos. Dar unde sa mai gasesti asemenea familii care sa creasca astfel de oameni, femei si copii? Noi vrem o societate dreapta si buna, dar pe Dumnezeul care promoveaza adevaratele virtuti omenesti nu-L vrem... Iar daca definim noi fiecare ce-i bun si ce-i rau dupa capul nostru, o sa iasa din chestia asta un asa scandal, sa nu ne mai putem intelege intre noi - pentru ca fiecare dintre noi are alta definitie pentru bine si pentru rau, in functie de ce ne place noua si ce planuri avem.
     Exista un singur numitor comun si o singura cale de a avea o societate echilibrata. Daca renuntam la ce vrem noi si acceptam ce vrea Dumnezeu pentru noi.
     Cred din toata inima ca oricine se intoarce la Dumnezeu va fi rasplatit exact asa cum prorocul Ieremia le spune evreilor:

"Caci Eu stiu gindurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, ginduri de pace, si nu de nenorocire, ca sa va dau un viitor si o nadejde... Ma veti ruga si va voi asculta. Ma veti cauta si Ma veti gasi, DACA MA VETI CAUTA DIN TOATA INIMA." Ieremia 29:12-13

1 comment:

Anonymous said...

Tare ma tem ca oamenii vad urgia si nu se pocaiesc de faptele lor 'ca sa poata sa vina vremuri de indurare . Noi ne rugam si cred ca cel credincios va trai prin credinta lui .Mai cred in HARUL nespus mare a tatalui ceresc.

.