27 November 2015

PENTRU CINE SUFERA DE ENDOMETRIOZA...

Am sa va scriu citeva amanunte legate de aceasta boala. Fata mea sufera de boala asta urita si cunosc inca multe persoane care sufera de aceeasi boala. Puteti sa cautati informatii despre aceasta boala pe net, cum evolueaza etc. Eu am sa adaug doar amanunte personale, observatii sau sfaturi primite de la alte persoane care sufera de boala asta atit de putin cunoscuta.

Lucru nestiut de noi pina acuma (ma refer la Deb si la mine) este faptul ca se pare ca daca suferi de endometrioza ai si o digestie lenta. Stiam bineinteles ca Deb are o digestie proasta, dar nu facusem legatura si cu endometrioza. Am aflat ca un alt stil de alimentatie poate sa creeze o digestie mai buna. Prietena noastra s-a folosit de informatiile si sfaturilor unor medici adventisti care se pare au ajutat-o sa isi creeze un program alimentar potrivit.

Am fost sfatuite sa ne ferim de constipatie si balonare - stari care produc multa durere. Semintele de in se pare ca sint de mare folos. Se lasa semintele de in in apa citeva ore si acea apa se pare ca ajuta digestiei foarte mult.

Cititi putin din corespondenta noastra... mi-a fost mai usor sa copiez discutia. Sper sa va foloseasca.



asta a fost primul site care m-a ajutat si am gasit doctorii Calin Margineanu si Walter Veith
nu a trebuit mare efort sa fac, numai le-am ascultat conferintele-
apoi dupa rezultate bune ce le-am avut dupa sfaturile lor, am fost la centru de sanatate Herghelia, care este facut dupa conceptul din America -Florida.
totul se bazeaza pe un stil de viata sanatos, care ptr mine a fost o mare binecuvantare.
Am scapat dupa 2ani de zile de durere in urma operatiei, si obosita de alergat la toti medicii, care pana la urma credeau ca am durerea numai in cap.
Pana va documentati cum este cu alimentatia asta, va asigur dupa experienta mea,ca este o mancare gustoasa, rapida, plina de vitamine...ce sa mai spun o delicatese..
Cred ca poate Debi sa bea si apa cu lamaie. lamaia contine vitamina C si ajuta la vindecare si apoi impiedica balonarea.
Trebuie sa tineti cont cam ce spune medicul actual si sa le combinati treptat si pe celelalte.
Niste reguli de baza sunt: sa nu se amestece fructele cu legumele la aceeasi masa, sa nu se manance fructe dupa masa,
prin combinatie se produce balonarea:(
Cam ce folosim noi, la Herghelia a fost si sotul meu incurajat sa manance ce manac eu:), asa ca a devenit gatitul ptr noi o pasiune.
Sucuri din fructe presate de noi, mai cumparam si sucuri 100% fruct.. Baza sa fie fructele ce impiedica balonarea si face digestia usoara:ananas, mango. si le amestecam dupa gust, dar totdeauna este si suc de lamaie.

mai folosim meiul, in supa de legume o mana de mei sau in galuste pe langa gris adaugam si mei. Merge mei dulce, fiert si cand e gata fiert punem zahar brun, nuca scortisoara este o bunatate. Si se poate gati si mei sarat ca orezul
daca ar avea voie Deb, ar fi bine niste cashew. Contin si grasimi si vitamine. Sau puteti sa-i faceti lapte de cashew.
poate ii place pasta de avocado, ceai de fenicul. Noi folosim fenicul la supe, in salate
in loc de otet la salate sa fie lamaie stoarsa:)
si semintele de in il poate pune in toate mancarurile si in salate, iaurt..dupa preferinta
am scris cate ceva din ce gatim noi, speram sa o ajute pe Debi sa-si revina. Ma bucur ca toata familia sunteti alaturi de ea. Dumnezeu sa va binecuvinteze.

Chiar m-am gandit, cum de mai are Debi endrometrioza daca ea nu mai are ca si mine, ovarele si uterul.. Singura explicatie ar fi fost, ca se hranesc focarele de endometrioza cu tratamentul hormonal care poate il ia. La mine ca sa moara toate focarele de endom. , m-a lasat 6 luni fara tratament hormonal si apoi am inceput tratamentul si tot mai aveam dureri si iar am facut o pauza de 6 luni...dar tot n-am scapat de dureri:( Apoi mi-am schimbat alimentatia, la inceput 100% cam 3 luni pana am scapat complet de durerile permanente, si momentan mancam cam 80% dupa dieta recomandata de Dr adventisti si 20% de toate:))). Dureri abdominale, crampe si dureri de spate eu am observat ca le am si de la tratamentul hormonal...ca era gel sau medicamente, tot aia era. Am incercat mai multe tipuri de tratament si am ramas cu gelurile de la firma biovea. Cunosti produsele?? Dupa atatea operatii ce le-a avut Debi, pot fi si aderente:((, care in timpul digestiei, sau la frig doooorrrr. spun din experienta uf ce dor. Unii medici opereaza aderentele, dar altii nu, ca se fac iar:(, pe mine nu m-a lasat un medic...ca am destule operatii si destula durere, ca ma lasam iar operata.

Exact la varsta lui Debi 32 ani...totul era naruit si-a viata mea. Acum la 40 ani ma simt mai bine ca niciodata. Mici probleme mai intampin dar cu ajutorul Domnlui sunt bine. Poate ca ptr.Debi deabea acum incepe viata cu adevarat
Poate faci tu ceva rezumate si pui pe blog, eu vreau sa ajut din umbra; )

Uneori boala este insotita si de o bacterie...
Este o bacterie candida care provoaca dureri si balonari
Si se spune ca candida ar provoca cancer:(
Nu e ceva grav
Tratamentul este numai un sirop
Nistatin



Hallo dragelor
Iti trimit o poza cu tratamentul meu actual. il iau cam de 3 ani. Mi-a recomandat produsele de la firma Biovea, o sora din Anglia. Tratamentul nu-l iau cum scrie pe prospect, ptr ca mi prea mare doza. Cu estradiol gel, ma dau in fiecare dimineata, tot in alta parte a corpului. Cam asa... o zi pe piciorul drept cealalta zi pe stang si asa si pe fese, ma dau mai rar pe brate si burta. Cu progesterol, ma dau seara, o seara da si una nu. Mai fac si cate o pauza, de 2 zile. Cam cu astea ma simt momentan bine. Bineinteles ca mai completez si cu alimentatia, lapte de soia si produse naturale ce contin estrogeni naturali.
Firma Biovea nu stiu cat de bio e;), cunoasteti firma?
Eu n-am putut niciodata lua tratamentul hormonal prescris de medic, exact doza indicata...luam si apoi eram ca imbacsita de tratament si apoi mi le raducea si doza. Asa a fost la mine, poate sa nu fie la toti la fel smile emoticon.Eu aveam simptome de greata si ameteli, Dr spunea ca simptomele astea sunt ori ca e prea mare doza ori prea mica. Doza de tratament trebuie sa fie in raport cu starea de bine, nu cu doze standard, asa mi-au explicat unii medici. Altii erau de parere ca o femeie tanara are nevoie de o doza Standard, daca nu acum cand...la batranete:))).
Decate ori mi- am facut analiza hormonala, bineinteles mi-a iesit mica valoarea estrogenului, ca si cand am o disfunctie ovariana. Mi-a explicat dr, ca nu sunt ca o femeie la menopauza din cauza varstei, ptr ca celelalte glande sunt inca tinere:))) haha ce m-am bucurat:))).Asa ca noi fara ovare nu suntem asa dezavantajate.
Regulat imi fac analize de sange( de2xpe an) si ecograf. Am facut si radiografie sa vada desitatea osoasa...sa nu fie ceva lipsa de calciu si apoi osteoporoza.
Cam asta ...


1 comment:

Anonymous said...

Eram ingrijorat pentru voi, cand am vazut ca s-a lungit pauza pe blog, si m-am rugat Domnului mereu sa va ajute sa biruiti in incercare . Dar acuma sunt mai linistit , fiindca si eu am castigat (relativ usor) o batalie pentru viata de toate zilele, asta si datorita faptului ca " nu mi-am pierdut credinta'n izbanda pe-aceste mereu mioscatoare poteci " ( imi place cantecul respectiv ) insa baza pe care am stat a fost credinta in jertfa Domnului Isus si puterea Numelui Sau la care am apelat de la inceput, stiind bine ca El facea bine si vindeca .... https://behaituloilorsiglasulpastorului.wordpress.com/2015/11/29/facea-bine-si-vindeca-pe-toti-cei-ce-erau-apasati-de-diavol/