27 November 2015

O LUME NEBUNA... NEBUNA...

     


     M-am gindit sa fac o lista cu problemele pe care le are lumea in ziua de azi... Si pe cind ma gindeam de unde sa incep am realizat ca nu stiu daca le stiu pe toate cite sunt sau daca pot sa le insir pe toate... si ca s-ar putea ca in timp ce scriu sa apara alte probleme. Nu-i asa ca traim un cosmar?
     Nu-i asa ca progreseaza in mod accelerat rautatea in lume? - parca este o eruptie a tuturor vulcanilor stinsi... Dar si cu vulcanii am inteles ca ce am citit cu ani in urma nu este corect si nu mai este valabil. Nu exista vulcani stinsi, ci doar... adormiti - si ca toti vulcanii pot erupe din nou, in mod neasteptat. Asa si cu raul lumii... raul acumulat in omenire de la inceputurile ei... de cind Cain s-a gindit sa-l omoare pe fratele lui Abel... De atunci se nasc tot mai multi frati de-ai lui Cain pusi pe crima si pe facut rau fratilor lor...
     Precum vestile rele aduse lui Iov... asa sint stirile pe care le auzim astazi... nu se stinge o veste pina altcineva ne aduce alta si mai urita. Lucruri incredibile, greu de acceptat, greu de mistuit, greu de inteles... se petrec in lumea noastra.
    Si ce diversificatii... ce abundenta de rautati pe lumea asta!!!... Copiii familiei din Norvegia de exemplu... cei care au fost rapiti de la familie de organizatia care chipurile se ocupa cu "protejarea" copiilor! Ce viata mai este aia dupa ce iti ia cineva copiii? Iti trebuie o catastrofa mai mare? Si ce le-a traznit alora in cap la nivel de guvern? Oameni pusi in functii de conducere - alesi de popor ca sa protejeze, sa apere, sa sustina viata celor care i-au ales... si uite cu ce se ocupa.
     Am urmarit adineauri un filmulet cu un interviu luat la doi copii de gradinita a caror mama palestinianca s-a sinucis purtind o vesta cu exploziv - doar ca sa omoare 5 evrei. Ma intreb ce fel de mama poate sa faca asa ceva? Sa isi lase copiii orfani - de buna voie si nesilita de nimeni. Ura fata de evrei a fost mai mare decit dragostea pentru propriii ei copii. Putem concepe asa ceva? Putem intelege asa un gen de femeie... de mama?
    Citeam un articol despre ISIS si cineva care avea cunostinte mai concrete despre acesti oameni spunea ca nici macar nu sint atit de religiosi pe cit ar vrea sa para - ca de fapt au imprumutat doar zelul de a omori si nemultumirea care sa hraneasca ura din ei. O mare parte dintre cei ce adera la ISIS nu s-au nascut in tarile arabe - ba mai mult decit atit, sint multi tineri europeni care au aderat la soiul asta de riie sociala...
    Si cine este de vina? Va spun eu cine... Biblia spune sa ne invatam copiii calea Domnului cind sint mici si nu se vor departa de ea cind ajung la maturitate. Europa a renuntat la Dumnezeu si America face acelasi lucru. Pe apa simbetei se duc toate lucrurile bune care s-au putut realiza pe vremea cind cele zece porunci, si rugaciunea, si Dumnezeu erau acceptate in societatea noastra. Imi spun unii americani ca nu demult plecau in vacanta si lasau usa la casa deschisa si nimic nu se intimpla in lipsa lor. Astazi lacatele, si gardurile, si sistemele de alarma nu sint in stare sa tina criminalii si hotii la distanta.
     Ce sa facem? Sa facem ce trebuia sa facem de la inceput. Sa-L recunoastem pe Dumnezeu ca Suveran al vietilor noastre si sa incepem sa traim asa cum ne invata Biblia. Copiii si nepotii nostri vor invata din exemplul nostru si asta inseamna ca trebuie sa le aratam cum - sa fim exemple vii.
     Cind Domnul Isus a venit pe lume, acum 2000 si ceva de ani in urma, lumea era la fel de rea ca acum. Vestea nasterii Lui l-a tulburat pe imparatul Irod, a stirnit la drum pe inteleptii lumii de atunci... si mai tirziu invatatura Lui a inceput sa schimbe omenirea. Avem acces la aceasta invatatura. Cuvintul Lui are putere. El este Stapinul Universului intreg. Sa ne intoarcem la El pina nu este prea tirziu... sa alegem Calea Lui pina nu epuizam sansele ce ni le ofera viata. Istoria se poate schimba daca ne-am schimba noi... fiecare dintre noi. Puterea dragostei este mai mare decit dragostea pentru putere... Pentru ca dragostea este Insusi  ISUS CHRISTOS..

No comments: