07 March 2015

O INTIMPLARE...

   
 ...Nu v-am mai spus de mult o poveste. Si ieri tocmai am citit una frumoasa. Povestea era adevarata si cu miez. Plus ca o sa ne dea de gindit.
     Intr-un oras - am uitat ce oras era, o tinara cu un trecut foarte colorat a intrat, de curiozitate, intr-o biserica. A ascultat predica, si ceva din ce s-a spus acolo, in acea dimineata, i-a incalzit inima si i-a stirnit si mai mult curiozitatea. A inceput sa frecventeze biserica si, dupa o vreme, a cerut sa fie botezata. A prins asa drag de Cuvintul lui Dumnezeu, incit a inceput sa se ocupe de Scoala Biblica pentru copii.
     Activitatile ei, atitudinea, schimbarea de comportament nu au trecut neobservate. Si nu a trecut mult timp, si fiul pastorului s-a indragostit de ea si a cerut-o in casatorie. Si acel moment a fost momentul de virf... cind furtuna s-a dezlantuit peste biserica aceea. Toti membrii erau intr-o stare de agitatie, framintare, dramatizare, certuri si o neliniste de neimaginat. Unii erau pentru aceasta casatorie, altii impotriva. S-a facut si o sedinta pe tema asta si dupa ce mai multi fruntasi si-au spus parerea, tinarul mire s-a ridicat sa vorbeasca. S-a facut tacere pentru ca toti erau curiosi sa auda ce va spune.
     Si tinarul s-a adresat cam asa...
     - Va vad starea si va aud cum judecati; numai ca voi nu o judecati pe viitoarea mea sotie. Voi dezbateti cu totul altceva - voi puneti la indoiala puterea de a sterge pacatele a singelui lui Christos. Poate sau nu poate singele Lui sa curateasca un pacatos? Asta este dilema pe care o aveti; singele Lui este obiectul judecatii voastre.
........................
     Si cel care povestea intimplarea spunea ca o tacere a cuprins intreaga audienta... Toti au ramas pe ginduri. Si eu sper ca intimplarea de mai sus sa va dea si voua de gindit. Mie mi-a dat!!!

1 comment:

cherie said...

Nu observasem textul tau cu "trecut foarte colorat"
Acum am inteles...