22 March 2015

DE GINDIT...

   
      Pe vremea cind eram in liceu, cred ca Margareta Pislaru cinta un cintec de muzica usoara cu versurile pe care mi le amintesc... "As da orice sa-ntorc timpul inapoi; sa regasesc tot ce-am pierdut sa indrept raul ce-am facut." Sigur ca era vorba de o poveste de dragoste. Dar uitindu-ma inapoi de la distanta celor aproape 60 de ani, ma gindesc daca intr-adevar as vrea sa dau timpul inapoi.
     Simt ca sint rezultatul tuturor experientelor, suferintelor, dezamagirilor si bucuriilor pe care le-am avut pina acum. Din fiecare lucru am invatat ceva, si fiecare intimplare, si fiecare situatie m-au schimbat, m-au cioplit, astfel ca astazi sunt persoana asta care sunt. Recunosc ca nu am fost intotdeauna persoana care as fi dorit sa fiu, ca nu m-am ridicat la nivelul valorilor pe care le-am ales sau admirat - dar am luptat sa ajung acolo chiar si atunci cind nu mi-am atins tinta.
     Important este sa ne continuam cursa... alergarea... viata. Mi-am amintit de Stapinul care a chemat oameni la lucru in via Sa. Pe unii i-a gasit asteptind in piata sa gaseasca de lucru in zorii zilei. Altii au fost chemati pe la amiaza, si altii catre seara. Cu toata supararea unora dintre lucratori, Stapinul le-a platit cu generozitate si celor din urma cit le-a dat celor care au muncit de dimineata pina seara.
     Ii indemn dar pe cei care si-au risipit viata bijbiind si cautind sens si directie sa prinda inima si sa se uite inainte ...sa caute sa aleaga Lumina, nu intunericul, dreptatea, nu minciuna si sa-I slujeasca lui Dumnezeu, si nu dusmanului sufletului nostru!
 
   

No comments: