08 March 2015

CURAJ, SPERANTA, REZOLVARE...


"Imi pusesem nadejdea in Domnul, si El S-a aplecat spre mine, mi-a ascultat strigatele. M-a scos din groapa pieirii, din fundul mocirlei; mi-a pus picioarele pe stinca si mi-a intarit pasii. Mi-a pus in inima o cintare noua, o lauda pentru Dumnezeul nostru. Multi au vazut lucrul acesta, s-au temut si s-au increzut in Domnul."
Psalm 40:1-3

.................
     Daca aveti curiozitatea sa cititi citiva Psalmi - 38, 39... veti fi coplesiti de tristetea si  deznadejdea lui David... sau... veti gasi cuvinte potrivite pentru propria deznadejde. Nu stiu ca cineva sa fi descris mai bine durerea, amaraciunea, necazul decit a facut-o David in Psalmii lui.
     Ma gasesc aproape in fiecare din cuvintele lui... si desi nu am hotarit moartea nimanui asa cum a facut David, am omorit poate in inima mea de multe ori. Domnul Isus ne spune ca cine uraste in inima lui este deja un criminal. Cine are ginduri necurate in inima lui - a si savirsit pacatul. Putem noi sa stam drepti in fata constiintei noastre data de Dumnezeu si sa nu ne simtim josnicia asa cum a simtit-o David?
     Dar ce minunat... si cita usurare in cuvintele de mai sus. Multumesc Domnului ca m-am nascut intr-o casa de oameni credinciosi. De ce? Pentru ca am avut ocazia sa ma incred de copil intr-un Dumnezeu si drept, dar si milostiv. Din curiozitate, am citit cartea mormonilor si una de-a lui Budda. Eram pe plaja in Hawaii cu vreo douazeci si ceva de ani in urma si am gasit in sertarul de la noptiera, in camera de hotel, aceste doua carti care m-au "luminat" in privinta acestor doua religii. Mai tirziu am cumparat un Coran de la un "garage sale" si m-am apucat sa citesc sa vad ce fel de Dumnezeu au musulmanii. In unele locuri am ris, in altele m-a apucat plinsul si la urma m-am ingrozit. Si din nou zic... Doamne, Iti multumesc ca nu m-ai lasat sa bijbii in cautarea Adevarului!
     Si chiar si cei care isi zic crestini... chiar ei ar trebui sa bage de seama - si sa cerceteze. Ca unii citim mai des cartea de bucate, sau ziarele, sau te miri ce reviste pline de gunoaie si minciuni. Cind sintem bolnavi, cautam dupa Adevar - vrem sa stim EXACT care este boala si care este tratamentul. Pentru ca ne intereseaza viata. Biblia ne ofera secretul vietii vesnice. Ea ne arata problemele ce le avem, starea, consecintele si... remediul. Unii crestini se roaga la sfinti, altii la Maica Domnului... si asta este ca si cum ar aplica tratamentul pentru ficat cind sufera de anemie sau alta boala. Exista o singura cale - cea pe care Dumnezeu ne-a dat-o prin Isus Christos. Si exista un singur ADEVAR. Va rog, nu-l ignorati!


     Daca cuiva ii trebuie o Biblie, va rog sa imi lasati un mesaj pe blog. Am sa fac tot posibilul sa primiti una. 

1 comment:

Marta said...

Te iubesc .