23 February 2015

VIATA DIN PLIN

    Mai rar scriu...mai greu mi se leaga gindurile. Ma rugam aseara inainte de culcare, recunoscind starea umila in care ma aflu. Parca fac eforturi si ma zbat in valurile vietii si nu prea reusesc sa ajung nicaieri. Si daca o sa ajung undeva intr-o zi, este doar prin mila si dragostea Tatalui din cer. Pai, asta stiam de la inceput, asa ca de ce ma zbat atita?
     Undeva pe undele de radio cineva predica astazi si spunea sa ne traim viata din plin. Chiar si in necazuri, mai adauga vocea de la radio. Cearca de intelege cum sa traiesti viata din plin? Unii se straduiesc din rasputeri sa aiba finantele in regula, un nume bun in societate, o functie inalta si un titlu frumos pe usa biroului, o familie perfecta, cu neveste sau soti impecabili si copii perfecti... sau, ma rog, cit mai aproape de perfectiune... Si unii reusesc performante in toate aceste categorii care par atit de necesare ca sa putem spune ca avem o viata din plin... traita bine... fericita... CHIAR?
     Ma gindeam aseara invirtind si rasucind biata perina si cautind o pozitie comoda... ma gindeam ca suntem facuti din pamint. Si ma gindeam eu ca la inceput cind a facut Dumnezeu omul din pamint, pamintul era foarte roditor... nu era plin de chimicale cum este astazi... apa era curata, fara droguri si fara solutii care sa o polueze ...si pe undeva si pamintul din care era omul era mai pur, mai curat.
     Astazi ducem in mina aia de pamint care suntem pacatele generatiilor din care am rasarit ...un pamint poluat de pacate, si dureri, si necazuri... un pamint stors de vlaga. Asta este omul nostru fizic... astia sintem noi, pamintenii de astazi, in secolul XXI...
     Am reusit sa va bag si pe voi in depresie? Sper sa reusesc acuma sa va si scot. Exista totusi viata... dar exista viata adevarata numai in El - in Dumnezeu si prin Isus Christos - El face legatura dintre noi si sursa noastra de viata. Noi sintem ca un computer care de unul singur - fara conexiunile necesare - nu-i bun de nimic.
     Viata... viata din plin... chiar si in necazuri - sau mai ales in necazuri. Dar numai conectati la Sursa noastra de viata - Isus Christos.

2 comments:

Marta said...

Te inteleg si iubesc din plin. Si ce ar folosi unui om dar ar casiga toata lumea ........ Conectati la El avem imparatia cerurilor in noi. Simt rar acest lucru dar cand il simt lasa o asa putere si bucurie ca un timp plutesc. Acest simtamint ti-l doresc ,e asa sublim.

Anonymous said...

Asa de frumos ai scris,Rodica draga.Cat de adevarat.Cu drag -Elisabeth-

P.S> Am avut bucuria si placerea de a-ti cunoaste parintii.