10 February 2015

GINDURI...



     Vorbeam astazi cu seful meu si, printre altele, mi-a spus ceva interesant. Trei lucruri avem, primite tot de la Dumnezeu, dar pe care le putem pune in folosul Lui, actionind in dreptul sau in Numele Lui cu semenii nostri. Aceste trei lucruri sint: timpul, talentul si resursele noastre materiale (time, talents and treasure).
     Si pe parcursul vietii avem perioade in care aceste resurse personale pot fi accesibile si pot fi folosite dupa cum ne porunceste inima. Acestea sint roadele pe care le putem produce de la tinerete pina in anii inaintati ai vietii, astfel incit la orice virsta si in orice conditie sociala am fi, avem cel putin o resursa la indemina.
     Ce minunat a conceput Dumnezeu viata noastra!… Ce planuri marete a intocmit El in dreptul nostru… si cit de putine scuze avem ca sa raminem reci, neputinciosi, indiferenti… fata de semenii nostri!

2 comments:

Loredana said...

Exact, ce bine ai spus, avem timp, talent si resurse nebanuite uneori, numai ca nu stim sa chibzuim si sa folosim maxim resursele, nu ne pricepem sa le gestionam. Mereu ne plangem ca ne lipseste ceva, ba timpul, ba resursa materiala ( de lipsa talentului nu se prea plange nimeni) si nu stim sa folosim cum trebuie ce avem.

Rodica Botan said...

Nu numai atit, dar la diferite stagii ale vietii dispunem de diferite resurse. S-ar putea sa nu avem finante dar sa avem timp si talent. Sau sa nu avem timp si talent dar sa avem finante...sau sa avem doar timp...suficient sa facem ceva pentru cineva- sa il ascultam pe unul necajit si depresat saca nu altceva.