11 April 2017

UN GIND IN VINEREA MARE... (03/29/2013)


     Ne apropiem de sarbatoarea Pastelui. De fapt astazi este Vinerea Mare. In vechiul Testament ,evreii aveau tot felul de sarbatori in care comemorau evenimente din istoria poporului din care fac parte si mincau ierburi amare, sau dormeau in corturi, sau faceau anumite lucruri care sa le aminteasca pe unde au trecut. Pentru noi, cei care avem totul in Christos, nu exista sarbatoare mai mare decit sarbatoarea mortii si invierii Domnului nostru - Eliberatorul nostru.
     Azi-dimineata l-am prins la radio pe Ravi Zacharaia intr-o discutie cu ceva studenti din Damasc. Una dintre intrebarile care i s-au pus a fost aceea ca  exista o singura cale spre eternitate – spre rai. Aceasta cale este Isus Christos. Si intrebarea era – cum se aplica acest lucru la oamenii care s-au nascut inainte de Domnul Isus sau care nu L-au cunoscut - nu au avut prilejul si oportunitatea sa auda despre El.
     Si s-a dat un raspuns detaliat la intrebare - dar nu asta este ideea care mi s-a lipit de creier. Zicea Ravi ca nu ar trebui sa ne gindim ca exista o singura cale catre Dumnezeu. Ar trebui sa ne bucuram ca exista aceasta cale catre Dumnezeu - ca s-a creat - ca Insusi Dumnezeu a gindit la o solutie cind nu mai existau solutii omenesti. Si aceasta solutie a fost Fiul Sau… si moartea pe cruce…
     Nu stiu daca am reusit sa exprim diferenta dintre cele doua ginduri care se exprima identic. Sa nu fim nemultumiti ca exista numai o cale - sa fim plini de bucurie si multumire ca exista – ca Dumnezeu a creat un mijloc, o solutie, o rezolvare pentru omenire.
     Si asta sarbatorim. Ar trebui sa fim plini de recunostinta, umili si coplesiti de gratitudine ca in adincimea disperatei noastre stari a coborit Fiul lui Dumnezeu, pentru fiecare dintre noi. Cei care n-am simtit prea multa dragoste, si mila si inteleger,e pe lumea asta, avem sansa sa gustam din cea mai sfinta, si mai curata, si mai pura dragoste – o dragoste care a dus pina la sacrificiul total. Cine nu ar vrea sa fie iubit in acest mod? Iata ocazia… fiecare dintre noi a fost iubit cu cea mai adinca si mai coplesitoare dragoste… o dragoste care s-a daruit noua in totalitate.
    Doamne Isuse, primeste multumirea mea pentru sacrificiul facut pentru mine! As vrea sa traiesc o viata de recunostinta nu numai astazi, in Vinerea Mare, ci in fiecare zi…

No comments: