19 April 2017

DESCOPERA-TI IDENTITATEA...

Bill Jones & Terry Powell
Traducere de Rodica Botan

     Mergeti la Bangkok sa vizitati “The Temple of the Golden Buddha” (Templul lui Buddha de aur). Este mic… probabil 30 de picioare patrate. Dar veti fi impresionati de statuia de aur a lui Buddha inalta de 10 picioare si jumatate de aur solid. Cintareste doua tone jumatate si are o valoare monetara de 196 de milioane de dolari. Uitati-va in jur si veti observa de asemenea o cutie de sticla continind o bucata de ceramica de 8 inch pe 12 inch si o inscriptie care descrie istoria statuii.

     In 1957 un grup de calugari de la o manastire s-au hotarit sa mute o statuie de argila a lui Buddha de la templul lor la o locatie noua. Manastirea trebuia mutata ca sa faca loc pentru construirea unei autostrazi ce trecea prin Bangkok. Cind macaraua a ridicat statuia aceea uriasa a lui Buddha din templu, a aparut o crapatura in argila. Chiar si mai rau decit atit, a inceput sa si ploua. Calugarul principal, ingrijorat ca Buddha cel sacru va suferi stricaciuni, a ordonat ca statuia sa fie lasata din nou jos pe pamint si a acoperit-o cu o invelitoare mare ca sa protejeze statuia de ploaie.

     Mai tirziu in aceeasi seara a revenit la statuie cu o lanterna sa controleze statuia sub acoperitoare, sa fie sigur ca nu s-a umezit. Dar cind a ajuns cu lanterna la crapatura creata mai devreme, in crapatura a vazut ceva stralucitor si i s-a parut un lucru neobisnuit. S-a uitat din nou sub lumina si a inceput sa se intrebe daca nu cumva era ceva sub stratul de ceramica. A luat o dalta si un ciocan de la manastire si a inceput sa dea lutul la o parte. In timp ce decojea statuia, tot mai mult a dat de stratul stralucitor de sub coaja de lut. Dupa ore de munca, calugarul statea fata in fata cu statuia extrardinara, facuta din aur curat a lui Buddha.

     Istoricii cred ca inainte cu citeva sute de ani de descoperirea de acest calugar, armata birmaneza era gata sa invadeze Thailanda - care se numea pe atunci Siam. Calugarii siamezi au realizat ca atacul era iminent, asa ca l-au acoperit pe pretiosul lor Buddha cu un strat de lut, in speranta ca vor tine astfel ascunsa de birmamezi  comoara aceasta. Din nefericire, armata birmaneza a omorit toti calugarii si acel secret al lor a ramas intact pina in 1957.

     Povestea aceasta a lui Buddha este un fel de analogie la povestea multor crestini din timpurile noastre. Inauntru sint persoane de o valoare infinita, cu mult mai scumpi decit aurul acelei statui. Si cu toate acestea, ei se vad ca oameni de lut, fara nimic atragator si fara nicio importanta. Imaginea lor este rezultatul consideratiilor externe pe care le au despre ei insisi, in loc sa se analizeze si sa se uite in interior. Sint dusi in eroare cu privire la propria lor identitate pentru ca nu stiu sau nu pot aprecia adevarul din Cuvintul lui Dumnezeu cu privire la pozitia pe care o au in Christos.

5 comments:

elena marin-alexe said...

Sint dusi in eroare cu privire la propria lor identitate pentruca nu stiu sau nu pot aprecia adevarul din Cuvintul Lui Dumnezeu cu privire la pozitia pe care o au in Christos.

Foarte importanta postarea ta Rodica.O zi buna cu EL sa ai!

cella said...

deci sa astept sa ploua? si cand ploua sa ies afara sa curga noroiul?

rodica said...

elena, diavolul ne prosteste de cap in orice fel poate...imagineaza-ti sa nu fim in stare sa recunoastem valoarea pe care Dumnezeu a pus-o in noi...

rodica said...

cella...ploaie de binecuvintari, care ne spala de noroiul pacatului si ne face sa fiu nou nouti...si veseli si sa cintam in ploaie...parca te vad...
:)

DoarATAT said...

Bună Ziua !
Doamnei Rodica !
~
Ce întâmplare minunată !
Şi ... am completat, citind şi comentariile !
Întradevăr ... sarcina noastră pe acest pământ (căci LUT suntem !) este SĂ-L Descoperim pe Dumnezeu (înzestraţi cu "Suflare de Viaţă").
~
Deşi, în principiu: TOATĂ Viaţa SUNTEM SINGURI ! ...
... de noi depinde: SĂ ÎL RECUNOAŞTEM pe Dumnezeu ALĂTURI DE NOI !
Cei care ... în singurătatea lor, îşi ALĂTURA pe Dumnezeu (adică şi-L Asumă !), practic ... aceştia ... SE ALĂTURĂ pe ei înşişi ... CELORLALŢI !!!
TRĂIND în INIMI !!!
~
Dumnezeu VĂ BINECUVÂNTEAZĂ !
~
Cornelius,(11:47 AM)