09 April 2017

SA TI SE FACA O ONOARE ...SILINDU-TE...

"Pe cind ieseau din cetate, au intilnit un om din Cirene numit Simon, si l-au silit sa duca crucea lui Isus" Matei 27:32

     Nu stiu exact de ce imaginea acestui trecator silit sa duca crucea Domnului Isus mi-a ramas in minte. Poate pentruca am asa un simt dezvoltat cind este vorba de nedreptate. Nu uit nimic...nici una din nedreptatile care mi s-au facut in viata. Fara sa vreau vizitez orice oportunitate ca sa ma pling si sa insist in a descrie acele momente.
     Simon era un strain - un tip dintr-un alt oras care din intimplare era pe drumul Golgotei. Si ostasii cred ca au fost aceia care l-au silit, l-au obligat sa duca crucea Domnului Isus. L-au luat la intimplare din multime- poate era mai bine facut- mai puternic. Poate erau grabiti sa faca treaba repede si Domnul era prea incet - nu mai avea energia sa le implineasca si dorinta asta de a grabi lucrurile.
     Ma intreb daca am avut situatii in viata cind as fi putut sa fac ceva pentru Christos- chiar silita- si sa refuz...Sint sigura ca au fost situatii - ca bineinteles nedreptatea care mi s-ar fi facut nu putea fi tolerata. Dar Simon a dus crucea...silit e drept - dar a dus-o.
     Nu-mi ramine decit sa ma gindesc la posibilitatile care le-am avut ca sa invat pentru posibilitatile care vor mai veni- si sa accept poate cu o atitudine potrivita sa pun umarul la crucea Lui Christos. Ce gind superb...ce onoare deosebita...in loc de o corvoada sa vad o oportunitate. Depinde perspectiva pe care o ai despre un anume lucru...nu-i asa?


1 comment:

geluu said...

Da. Ai dreptate!Este o oportunitate!
Dar ...stii...teama de a duce crucea, acolo este problema...zic si eu. Te simti singur cand o duci. :(