23 August 2012

EU SI BABELE MELE...

     Astazi la ora 6pm - dupa lucru, m-am intilnit cu...babutele mele de la Biserica. Am crezut ca luam doar asa o masa la China Town Restaurant. Mare mi-a fost mirarea cind am inteles ca imi sarbatoreau ...din nou ...ziua de nastere.
Pai asa sa tot traiesti...Deci...  in seara asta ne-am "chinezit" un pic...
     Mesajul lui Monica a fost acela de a primii mustrarile cu bucurie si seriozitate. Iata un subiect greu de ...digerat. Dar cit de important...Dumnezeu mustra doar pe cine iubeste ; si parintii care isi iubesc copiii ii disciplineaza. Prietenii adevarati isi spun adevarul chiar daca adevarul este greu de spus citeodata si doare. Unele dureri sint necesare - ca altfel n-am stii ca trebuie sa ne indreptam.
      Tot ginduri cu folos, si spuse in jurul unei mese incarcate si unei audiente dispuse sa asculte Cuvintul. Inca o seara binecuvintata...












13 comments:

cella said...

Domnul sa te intareasca si asteapta-te la mai multe surprize de la El;). Eu la surprizele Lui, le zic minuni ;)).

Rodica Botan said...

Si minuni inca se mai intimpla si in ziua de azi. Trebuie doar sa le vezi...

Cristina said...

Ce frumos!!! Multe multe bucurii iti doresc alaturi de cei dragi!! Esti o femeie minunata!!

Anonymous said...

Sa-ti traiasca "babutele" si tu cu ele, sa fiti sanatoase si voioase.... Domnul sa va binecuvanteze!
Elena P.

carmen bogdan said...

mai primiti o noua baba la masa macar virtual?

Marta said...

Domnul sa-ti rasplateasca oboseala si dragostea cu care te pui la dispozitia LUI pentru a da o clipa de bucurie si fericire "babelor LUI" si apoi ale tale. Te imbratisez

Rodica Botan said...

Multumesc Cristina ...

Rodica Botan said...

Elena...daca-ai fii mai aproape...

Rodica Botan said...

Carmen, te declar membru de onoare ...am sa le spun si lor...

Rodica Botan said...

Tusa Marta...ne-am distrat de minune...cu ce-ai chinezesc - si nu era nimic in ceai decit frunze...
Am avut un timp binecuvintat...

Anonymous said...

Batranelele,una mai simpatica ca alta. Cred ca petreci timp de calitate cu ele. Esti binecuvantata ca esti in acest grup. Apoi si tu arati respect si pretuire fata de varstnici. Dea Domnul sa se molipseasca de la tine multi. La multi ani fericiti, te imbratisez sia.

Anonymous said...

E adevarat ca e placuta si frumoasa partasia unei agape. E placut ca ai prietene cu care sa poti sta la masa . Si poate cel mai placut e sa sti ca cineva te iubeste.
Dar, n-am gasit nicaieri in scriptura ca apostolii au sarbatorit impreuna onomastica, sau ca ar fi invatat pe altii sa o tina. Daca gasiti in scriptura ca Dumnezeu accepta asa ceva (onomastica) am s-o tin si eu. Dar daca in scriptura nu scrie acceptul de ce treceti peste ceea ce este scris?
Oare nu ne consideram noi urmasii lui Hristos si nu zicem noi ca tinem invataura apostolilor sau nu suntem noi ziditi pe invatatura lor? De unde dar aceasta forma lumeasca increstinata? Nu este aceasta onomastica preluata de la pagani?
Si-a tinut Hristos ziua sau i-au tinut-o apostolii cumva si eu nu stiu? Eu am gasit scris ca Domnul Isus a dorit ca ucenicii sa sarbatoreasca moartea Sa, nu nasterea Sa.
Doamna Rodica, va amagiti si amagiti si pe bietele babute, daca crezand ca sarbatorind un om (adica cea cu ziua de nastere), apoi puteti sa vorbiti acolo si de Domnul vietii. Se va simti El onorat cand inainte de El este onorata sau odata cu El e onorat si omul?
Am toata certitudinea ca aceasta nu face parte din invataurile apostolilor pe care este zidita biserica lui Hristos.
Si inca ceva, bazat pe proverbul biblic care spune ca ,,Omul darnic are multi lingusitori si toti sunt prieteni cu cel ce da daruri,,. Cred ca sunteti inconjurata de multi lingusitori. Nu ma refer la babutele din poze ci la cei ce va scriu, care va acopera greselile cu linguseli. Ganditi-va bine in ale carui brate stati si daca ceea ce va place place si Domnului sau e doar o forma de credinta dar fara suport biblic. Eventul ii dati dumneavoastra o interpretare biblica ca sa va linisteasca constiinta.
Cine va scrie stie ce scrie si numele meu nu are importanta. Daca doriti totusi un nume numiti-ma un prieten de departe.
V-am scris spre binele sufletului dumneavoastra si de ce nu al multora care au urechi de auzit sa auda.

Rodica Botan said...

Prietene de departe...in primul rind...nu eu m-am sarbatorit acolo. Era ziua noastra - a surorilor ( o data pe luna) cind ne intilnim si avem partasie la un locsal afara - si cinam impreuna. Daca s-a intimplat ca am implinit 57 de ani cu citeva zile inainte si doamnele din biserica s-au gindit sa faca o mica sarbatoare din asta...drept sa-ti spun ca nu vad in gestul lor decit ca si-au exprimat dragostea...Si daca asta este o gresala, atunci cu siguranta Domnul nostru o sa ne ierte si pe mine si pe ele.
Nu scrie in Biblie de onomastica- dar scrie de ceva si mai grav- cum ar fi mincarea jertfita idolilor. Si ce scrie despre ea? CA O PUTEM MINCA LINISTITI atita vreme cit nu facem rau credintei slabe a unuia din cei incepatori in ale credintei. Ca nu ce intra in gura spurca pe om ci ceea ce iasa- si ce-i rau iasa de obicei din inima oamenilor. Deci atentie...Ni se mai spune sa nu judecam...pentruca cu aceeasi judecata vom fi judecati. Acuma putem foarte bine sa ne judecam unii pe altii pina la venirea Domnului ca- toti- DAR TOTI OAMENII SINT PACATOSI...daca nu intr-un fel atunci in alt fel. Dumneata esti pacatos ca si mine chiar daca nu-ti serbezi onomastica. Stii de unde stiu? Din Biblie- ca acolo spune ca Christos a trebuit sa vina ca n-a existat o alta persoana fara pacat ca sa poata sa ne rascumpere. Si dumneata ai fost rascumparat pentru pacatele dumitale si eu pentru pacatele mele. Stiu ca pacatele mele sint mai grele- si ai dreptate. Desi onomastica asta pe care nici n-am stiut cel putin ca o serbez inainte de a pasi in acel local este un lucru fain pe linga pacatele urite de care sint vinovata...si te asigur ca nu vrei sa le stii. Dar Domnul meu le stie- pentruca a trebuit sa rabde pentru fiecare din ele. El a platit insa si pentru pacatul pe care ti-l faci acuma judecind din punctul dumitale de vedere...
Eu iti dau si eu...daca vrei sa iei- un sfat prietenesc. Lasa-te de judecati, mai ales ca nu cunosti amanuntele. Pavel s-a facut totul pentru toti ca sa-i cistige pentru Christos. S-ar putea citeodata sa-ti faci pacate fara rost judecind in pripa...Si nu o spun pentru acest caz- ca nu ma afecteaza cu nimic in afara faptului ca imi pare rau ca te-ai suparat.
Doamnele mi-au dat si citeva cadouri - hai sa-ti spun si asta. Ele toate sint pensionare si abia aduna banii ca sa vina odata pe luna la "petrecerea" asta...asa ca am primit niste cupoat=ne. Una imi oferea un prinz acasa la ea...alta s-a oferit sa ma ah=jute la treaba ( si am onorat-o deja cu raspunsul ca am citiva saci de haine de trimis in Romania care trebuie spalate si calcate) ...si a treia care are o pensie mai bunicica mi-a oferit o cina afara la un restaurant. Eu sint un emigrant...intr-o lume care mi-e perfect straina...pretuirea lor este un dar trimis de Domnul. Nu judeca te rog ca-ti faci singur rau. Si nu numai pe mine...foloseste energia asta de a critica mai bine la a incuraja. Cind te uiti in jut incearac sa gasesti cel putin tot atitea lucruri bune cite rele gasesti. Bunatatea noastra trebuie sa fie cunoscuta de oameni...nu spiritul nostru ascutit de critica. Daca Domnul are ceva impotriva mea si vrea sa ma disciplineze - El o poate face singur nu are nevoie de nimeni. Si iti marturisesc ca m-a disciplinat si pina acuma si se ocupa de mine. Asa ca nu te mai ingrijora...El este Tatal meu, si El ma mustra cind este nevoie. Acuma nu m-a mustrat...m-a facut sa zimbesc si sa te iubesc asa cum esti...
Si data viitoare cind mai scrii- sa auzim numai de bine...adica sa ne spui ce lucru minunat a facut Domnul in viata ta...ca asta sintem trimisi sa spunem oamenilor...nu-i asa?