10 August 2012

IATA INSPIRATIA PENTRU CONCURS...

A.DAMA ... a venit cu trei sugestii inspirate. Iata ce sugereaza ea...si eu cred ca acest concurs poate incepe acum. Mai trebuie sa va puneti la lucru pe aceste teme...oricare o alegeti. Sa zicem ...pina pe 10 August...si apoi votam. Premiul este 100 de dolari. 

1)O impresie de vacanta - pentru cei care au fost plecati. Iar pentru cei care nu au fost - unde si-ar dori sa ajunga si de ce. Desi nu-mi dau seama cum ai putea departaja impresii atat de personale.

2) O poveste care ne-a impresionat in ultimele 2 luni - auzita sau observata prin preajma noastra.

9 comments:

Oana said...

Rodica, A.Dama are mereu idei faine și năstrușnice. Poate de aceea o iubesc...

Îți trimit și eu o impresie de vacanță, scrisă cu puțin timp în urmă. Dar nu pentru premiu, ci pentru tine...
Îmbrățișări!

http://convietuire.wordpress.com/2012/07/18/izvorul-taceri-care-vorbesc/

Rodica Botan said...

Multumesc Oana...ai intrat in Concurs.

mihaiatanasie said...

Sunt sigur ca nu pot face concurenta nimanui cu eseul meu, dar fiind vorba de un eveniment care pe mine m-a impresionat foarte mult si efectul asupra mea nu s-a disipat, propun:
http://unursinoras.wordpress.com/2012/06/20/17-iunie-2012/

AICISIACUMACOLOCURAND said...

Draga Rodica,
As putea pune o poveste adevarata pe care am scris-o mai demult pe blogul meu ,pe care eu am trait-o legata de alta povestire
pe care am citit-o cand eram mai mica la parintii mei acasa si am regasit-o ?Dar nu pentru bani.Eu am alta motivatie ,sti tu !
Sant altii mai nevoiasi si mult mai saraci ca de ex. cei dela Ali Baba!
Virginia Brasov

Rodica Botan said...

Virginia, astept lucrarea ta...si poti sa donezi daca cistigi pentru Alibaba- ii trimit direct acolo. Abbu a facut asa in trecut...

AICISIACUMACOLOCURAND said...

E prea tarziu si nu ma incadrez in timpul impus ,deci nu ma calific !
Totusi poate o sa-ti trimit pe e-mail postarea mea care e mai veche si sa o citesti fara sa o consideri pentru concurs si numai daca gasesti cu cale ca va fi de folos cuiva ,poate fara date personale sa o publici sa o citeasca si altii.
Multumesc de invitatie si iarta-ma caci nu am citit bine regulamentul!
Virginia B.

A.Dama said...

Draga Rodica, voi lasa si eu un link pentru o intamplare pe care am auzit-o de la cel ce a trait-o. M-a impresionat foarte mult, desi eu am redat-o cu putine cuvinte:

http://adamaica.wordpress.com/2012/04/24/6-minute/

In alta ordine de idei, voi raspunde foarte pe scurt la cele 3 propuneri:

1) Dincolo de frumusetea peisajelor, a vailor pline de flori, a varfurilor inzapezite ale muntilor, dincolo de plutirea pe valurile marii, am incercat sa-i privesc pe oameni cu dragoste, asa cum ii priveste Dumnezeu: tineri si batrani, sanatosi si bolnavi, albi si negri, saraci si bogati, fiecare are pret in ochii Lui.

2) Am auzit marturia unui tanar care fusese dependent de droguri, cu o viata foarte aventuroasa si chinuita in acelasi timp. Dupa ce a ajuns intr-o tara exotica, unde a ramas fara pasaport, fara posibilitatea de a se intoarce acasa, s-a rugat sa-l ajute Dumnezeu sa ajunga acasa. Dumnezeu l-a ascultat, insa el si-a continuat viata fara a renunta la droguri. A fost inchis, internat la dezintoxicare. Era o epava. Intr-o seara, cand era convins ca va muri, fiindca organismul lui nu mai avea nicio putere, s-a tarat pana la ghena unui bloc, cautand cu disperare ceva de mancare. Atunci a gasit o paine, a mancat-o si a prins puteri. Si a inteles ca a primit, de fapt, Painea care este Isus. A primit din nou viata. Abia apoi a reusit sa abandoneze drogurile si viata chinuita pe care o dusese inainte.

3) Cel mai tare m-a socat un travestit de culoare, cu perciuni, cu o peruca imensa blonda, cu suvite castanii, cocotat pe niste tocuri imense, care-i scalciau mersul infiorator. Privindu-l, mi-a luat mult timp sa accept gandul ca Dumnezeu il iubeste si Isus a murit si pentru el...

cella said...

Rodica draga,
mi-am framanatat un pic creierasul si a iesit o poveste despre un vis in care visez ;))
http://asteptandminunile.blogspot.ro/2012/08/vis-de-concediu-sau-concediu-visat.html

Denisia said...

Buna ideea... tocmai am venit din vacanta... se pot scrie multe despre oameni si locuri... nu am timp sa scriu ceva pentru concurs, dar am sa citesc cu placere ce altii au experimentat.