15 January 2017

CIND ISI FACE DUMNEZEU SOCOTELILE...

     Nu va este dor de o poveste noua? Una cu tilc? Astazi am auzit o poveste frumoasa si am sa incerc sa v-o spun si voua. Poate mai invatam ceva impreuna...
     Intr-o zona agricola, fermierii erau duminica dimineata la biserica. Vecin cu biserica era un fermier care nu-i suferea pe crestini. Si cum duhul lui nu-i da liniste, in fiecare duminica dimineata isi gasea de lucru cu tractorul in jurul bisericii : facind atit galagie, cit si praf. Asta ii da acestui om satisfactie. Cind si cit erau oamenii la biserica - el avea de lucru. Cum se termina serviciul religios, termina si el cu zarva.
     A venit toamna si s-au strins recoltele. Satisfacut de recolta lui, omul scrie o scrisoare la ziarul local in care ii batjocoreste pe credinciosi... El scrie redactiei... "Cu toate rugaciunile si cintarile lor inaltate catre Dumnezeu... n-au reusit sa aiba o recolta atit de bogata ca mine... Dupa ce se mai roaga lui Dumnezeu daca nu-i ajuta?"
     Editorul ziarului, om cu multa intelepciune, ii publica scrisoarea si ii dadu si un raspuns... "Domnule"... zise el in raspunsul lui... "Dumnezeu nu isi face socotelile numai in luna octombrie..."
.............
De cite ori nu ne-am uitat si noi tinjind dupa binele altora - in special al acelora care fac raul si parca infloresc in fiecare zi. Dar sa nu ne pierdem nadejdea... Dumnezeu nu face socotelile numai in luna in care ne-a mers noua rau... rezultatul final este cel care conteaza; si promisiunile Lui sint lucru sigur.

1 comment:

geluu said...

Corect! Minunat!