27 June 2016

A CUI E VOCEA CARE ITI VORBESTE? (12/20/10)

Aseara, cu o cutie de cookies, m-am dus in vizita la parinti. Tatal meu nu se simtea prea bine si era intins pe canapea. De obicei discutiile noastre mai recente se invirtesc in jurul evenimentelor din Romania: baptisti, penticostali, strajeri, carismatici… Iosif Ton etc… Aseara mi-a povestit ceva ce m-a deranjat cumplit - ceva auzit de la o sursa bine cunoscuta de amindoi - prietenul fratelui meu, apicultor si el… care a fost martor al evenimentelor pe care le descriu mai jos.
     Am sa renunt la nume, pentru ca nu asta este important. Discutia o purtam despre evenimente, si nu despre oamenii care le-au vazut. Prietenul fratelui meu era in Belize, gazduit la o familie de penticostali. Impreuna cu aceasta familie mergeau la biserica lor. Omul invatase bine spaniola si se intelegea cu ei. In biserica lor era o fata care era handicapata in carucior. Putin, foarte putin se putea deplasa fara carucior - doar citiva pasi. La televizor au aratat in vremea aceea ca intr-un oras din apropiere a venit un mare "Healer" - Vindecator carismatic. El facea tot felul de minuni… cel putin asa aratau la televizor. Parintii fetei au facut tot posibilul ca fata lor sa ajunga acolo. Si a ajuns si au participat la serviciul respectiv. La chemarea evanghelistului, fata s-a ridicat si a umblat putin pe scena… Nu stiu ce s-a intimplat cu ceilalti handicapati de acolo, dar stiu ca oamenilor li s-au adunat carucioarele, s-a pus benzina pe ele si li s-a dat foc.
     Fata s-a reintors acasa… dupa evenimentul respectiv, dar cunostinta noastra spunea ca era la fel de neputincioasa precum plecase - minus caruciorul. Pentru familia ei, cumpararea acelui carucior era o cheltuiala imensa…
     Am avut un moment de revolta la auzul acestor lucruri… Sint multe nedreptati care se fac pe lumea asta, dar si oamenii care nu s-ar feri sa faca rau cuiva cred ca au o stringere de inima cind este vorba de cineva neputincios… si sa mai faci asa ceva si in Numele Domnului Isus…
     De aceea… trebuie sa stim Biblia, Cuvintul Lui, ca sa nu ne prosteasca nimeni cu povesti aiurea. Biblia spune ca in vremurile din urma vor veni multi sa ne insele… Mi-a venit in minte povestea "Capra cu trei iezi"… Iedul ala cuminte a cunoscut glasul mamucii lui… Si cum anume sa cunoastem glasul Domnului daca nu citim Biblia, nu ne rugam, nu studiem Cuvintul Lui? Cunosti glasul cuiva daca stai de vorba des cu acea persoana. Te suna cineva la telefon…daca este o persoana cu care vorbesti des, ai sa-i recunosti vocea. Daca este o persoana cu care n-ai vorbit la telefon de ani de zile… o sa stai in cumpana. Problema este ca daca deschidem usa aiurea… o sa ne manince lupul. Si acuma puteti zimbi la analogia mea, dar treaba este cit se poate de serioasa…
     Avem o singura solutie… sa invatam sa distingem vocea Domnului nostru…

10 comments:

carmen bogdan said...

Foarte faina meditatia. Da,da,sa fim atenti mai ales ca am fost avertizati ca unii lupi se imbraca in piei de oi ca sa ne insele...

Emana said...

Cateodata imi vin si mie ganduri de revolta cand vad/aud despre asemenea fapte. Apoi insa imi aduc aminte de faptul ca ceea ce seamana omul, aceea va culege si sunt foarte linistit si impacat stiind ca Dumnezeu este drept si va judeca pe fiecare in parte.

Anonymous said...

Vreu sa fac o remarca.

Inainte de aceasta, va amintesc ca mesajul meu se compune din mai multe parti, fiindca nu mi-a incaput intr-una singura.

Sunt penticostal. Cunosc oarecum miscarea charismatica, pe Demeter Nelu si cea a starjerilor mai putin. Dar sunt total impotriva acestor trei amintiti adineauri. Ei tare incearca o "copie" a lucrarii Duhului Sfant, din mijlocul penticostalilor. Sunt unii din mijlocul nostru, dar chiar si din mijlocul vostru care din nefericire implinesc doua versete ale bibliei, pe care le pun aici:
1Timitei 4:1
"DAR DUHUL SPUNE LAMURIT CA IN VREMILE DIN URMA, UNII SE VOR LEPADA DE CREDINTA, CA SA SE ALIPEASCA DE DUHURI INSELATOARE SI DE INVATATURA DRACILOR," Astfel de oameni, versetul urmator declara ca sunt "ABATUTI DE FATARNICIA UNOR OAMENI CARE VORBESC MINCIUNI, INSEMNATI CU FERUL ROS IN INSUS CUGETUL LOR.
Va intreb: Duhul,( adica Duhul Sfant)pt. cine poate sa spuna ( adica sa-l faca sa inteleaga ) lamurit? Pe cel care n-are Duhul Sfant sau pt. cel ce are Duhul Sfant? Care dintre cei doi vor intelege taina acestei faradelegii?
Si penticostalii si baptistii spun ca au Duhul Sfant. Cum dar va explicati ( fiimdca experienta o confirma) ca in ambele biserici intra un "vorbaret al veacului acesta" si lasa audienta cu gura cascata, cu toate ca in urma lui se aude "behaitul turmelor lui amalec"? N-ati intalnit cazuri in care o adunare intreaga in frunte cu conducatorii lor da slava lui dumnezeu pt. harul lasat de catre predicator si doar cati-va oameni, poate batrani, nebagati in seama zic celorlati: asta nu-i glasul Domnului! Stiti care e replica? O ploaie de cuvinte, de dojana, primesc cei care au avut curajul sa vorbeasca de la Duhul Sfant, fiind minoritari in fata majoritatii. Pai nu rade satana de o biserica intreaga atunci?
Petru, vine in a doua sa epistola cap.2:1 si intareste ce zicea si Pavel in versetul citat mai sus; "In norod s-au ridicat si prooroci mincinosi, cum si intre voi vor fi invatatori mincinosi, cari vor strecura pe furis erezii nimicitoare, se vor lepada de Stapanul care i-a rascumparat si vor face sa cada asupra lor o pierzare napraznica."
Banuiesc ca astfel de predici n-ati prea avut parte. Deaceia e multa confuzie astazi, mai mult ca oricand. Vreau sa va spun cate-va lucruri:
- acesti nespus de alesi lucratori cand Petru si Pavel au scris ca sunt "unii", astazi nr. lor au ajuns sa fie "multi unii" Fratii lui Iuda astazi sunt multi...
- astazi nr. numit "unii" a ramas doar in dreptu celor sfinti si marginalizati. Deci lucrurile s-au inversat. Si stiu ce vb. Domnul Isus zicea: cand voi mai veni voi mai gasi credinta pe pamant? Daca nr, de "unii" ramanea doar la atat cred ca Domnul nu mai zicea vorba asta. In vorba asta se ascunde:APOSTAZIA BISERICILOR.
- un alt lucru este.. ca toti acesti lucratori ai faradelegii astazi cu toata alipirea lor de duhuri rele nu mai parasesc adunarile crestine, cum pe vremea parintilor nostri sau a bunicilor nostri o faceau. Atunci eau dati afara fiind desoperiti de fratii care traiau pocainta curata si aveau lumina Duhului Sfant in ei. Astazi dovada iat-o...

Anonymous said...

Asta e neghina din grau, de care vorbea Domnul in pilda neghinei. Pe unii ii aduce la pocainta Duhul Sfant. Pe altii ii aduce in randurile bisericii chiar satana si nu numai atat dar ii si urca in functii bisericesti, chiar pastori, presedinti de cult. Nu va mirati ce va scriu. Va vorbess ca unul care am stat in preajma acestor "neghine".
- Duhul Sfant, cine-l poseda, acela poarta chipul lui Dumnezeu. El in fiecare an rodeste( chiar de-i seceta, criza, sau furtuna)El are un scop precis, o tinta sigura si cunoaste si vremea si imprejurarile. El cunoaste totul, intelege totul si trairea lui e insotita de semne. Iata ce zice Scriptura, ca nu cumva cineva sa zica ca vorbim in necunostinta de cauza: Marcu 16:17-18 "Iată semnele care vor însoţi pe cei ce vor crede: în Numele Meu vor scoate draci; vor vorbi în limbi noi; vor lua în mână şerpi; dacă vor bea ceva de moarte, nu-i va vătăma; îşi vor pune mâinile peste bolnavi, şi bolnavii se vor însănătoşa." Acestea au fost ultimele cuvinte ale Mantuitorului inainte de inaltarea lui la cer.

Si acum sa facem o sinteza: ne numim crestini, fregventam o adunare, facem poate si slujbe, dar pe cati dintre noi ne insotesc mantuirea cu semnele aratate de Marcu? Unele poate le credem, dar chiar sa vorbesti in limbi noi? De unde si pana unde invataura aceasta ca untdelemnul Duhului Sfant s-a dat atunci odata..la crestinii din veacul I ? Oare asa spun ucenicii Domnului prin Petru cad au trebuit sa dea socoteala iudeilor adunati la cincizecime, cand s-a pogorat Duhul Sfant peste ei? Cum scrie in Fapte la cap.2:39? "Căci făgăduinţa aceasta este pentru voi, pentru copiii voştri, şi pentru toţi cei ce sunt departe acum, în oricât de mare număr îi va chema Domnul, Dumnezeul nostru." Ia vezi, nu intra si numele tau aici printre acest nr. mare? Sau poate Domnul are doua chemari? Oare s-a schimbat Dumnezeu de-atunci? Si-a schimbat el fagaduintele lui? Sa fi fost ele doar pt. ucenici, sau pt. cei din vremea aceea? Nu era atunci o discriminare pt. noi cei din mileniul III ? Sau acum, sa se fi diminuat aceasta fagaduinta? Sa fie doar la nivelul calauzirii? Nu asa se invata ca dupa luarea botezului in apa ne este dat Duhul Sfant? Oare ? Dar pina atunci nu Duhul Sfant te-a ajutat sa crezi, nu te-a convins El, nu te-a cercetat El, nu de la El ai avut putere sa invingi ispitele, nu te-a ajutat El sa te pocaiesti? Cum de dar vine dupa botez atunci? Inainte n-a fost El de vine acum pe urma ? Si hai sa zicem ca dupa botez ramane cu noi. Dar atunci de ce este limitat?.. fara vorbirea in alte limbi? Aici ce scuza mai gasim? Ca s-a dat doar pt. ucenici? Pai daca ei care au vazut pe Domnu, au vazut minunile Domnului intre ei au avut nevoie de Duhul Sfant, noi cei de acum, suntem noi mai tari ca ei de n-avem nevoie de Duhul Sfant? Cu ei a inceput veacul crestin, era crestina, dar tot atat de nevoie avem noi de la sfarsitul veacurilor, cand era crestina se incheie curand si cine atunci ne va ridica la cer, daca nu Duhul Sfant care la- ridicat si pe Domnul Isus? Cum intelegem atunci ce srie in Romani 8:11
"Şi dacă Duhul Celui ce a înviat pe Isus dintre cei morţi locuieşte în voi, Cel ce a înviat pe Hristos Isus din morţi, va învia şi trupurile voastre muritoare, din pricina Duhului Său, care locuieşte în voi." Care duh? A lui Isus? Sa ne amintim ca la botezul Domnului, Duhul Sfant s-a pogorat in chip de porumbel si s-a oprit peste El. Nu spune ca a zburat apoi. Asta spiritual inseamna ca a locuit cu Domnul. Una e sa fi calauzit de Duhul Domnului si alta e sa locuiasac in tine. Atunci daca era un lucru bun de la inceput, nu inteleg de ce Dumnezeu nu l-a promovat pana la sfarsitul zilelor noastre? Adica sa cuprinda toata era crestina, nu doar inceputul ei. Sau de ce Domnul a avut nevoie de Duhul Sfant? Doar era Dumnezeu intrupat. { Asta va las ca tema de casa}

Anonymous said...

E Dumnezeu partinitor? Nicidecum! Atunci ori noi nu-l avem, ori il avem. Din doua una. Ori il avem dar e fals.
Eu cred, dupa cum arata Scriptura ca Dumnezeu nu-i partinitor si ca fagaduinta aceasta este valabila exct cum a aramas in picioare ca unii sa intre in odihna cerurilor( in rai)iar altii, care nu s-au pregatit de "nunta" vor ramane afara in pierzarea vesnica. Daca cineva crede ca Dumneze a scos vorbirea in alte limbi afara din Scriptura pt. cei din vremea noastra inseamna ca Dumnezeu a mai scos si altele afara din Scriptura, si chiar iadul atunci. Iacov, fratele Domnului vine si ne confirma temeinicia lui Dumnezeu. Iata ce zice: "Nu vă înşelaţi preaiubiţii mei fraţi: orice ni se dă bun şi orice dar desăvârşit este de sus, pogorându-se de la Tatăl luminilor, în care nu este nici schimbare, nici umbră de mutare."
Cei ce nu credeti, atunci faceti-L mincinos pe Dumnezeu, sau pe Iacov. Puteti? Daca Dumnezeu lor, celor de la inceputul primului veac le-a dat Duhul Sfant cu toate acele semne si vorbirea in alte limbi( care este semnul ca este cineva botezat cu Duhul Sfant ) inseamna ca lucru acesta bun El nu-l scoate afara, nu-l diseca, nu-l injumatateste, ci il lasa sa se bucure de El si cel din urma credincios. Pt ca ca fagaduit in orcat de mare nr. ar fi si stim ca Dumnezeu nu minte, nici nu-si trage vorba inapoi. Pentru ca este un dar pentru mireasa Domnului care incepe de la cincizecime si pina cand se va auzi strigarea: " Iata Mirele, iesitii in intimpinare!" Numai ca o parte a bisericii, acele 5 fecioara, vor ramine afara, din pricina NECHIBZUINTEI lor. Nu va zice nimic pilda aceea? Aveau toate candele, adica Cuvantul, dar n-avea untdelemnul toate in vase! Asta e motivul ramanerii pocaitilor nemantuiti afara,..tocmai neprimirii botezului cu Duhul Sfant.
Credeti ca satana nu cunoaste biblia mai bine ca multi penticostali sau baptisti? Nu stia el ca botezul cu Duhul Sfant iti asigura locul in vesnicie? Oo!, stie mai bine ca multi asa zisi crestini. Dar pt. caci cunostinta din zilele din urma va creste, stia el ca nu mai poate sa ascunda acest fapt. Pina acum i-a inselat cu necredinta, pe cei din lume. Pe pocaiti,pe unii; tot cu necredinta asupra botezului cu Duhul Sfant, iar pe altii cu falsa incredintare ca sunt botezati cu duhul sfant, dar si cu altele,..destule... Acum, vine cu o noua strategie si anume: cu un botez al duhului sfant fals.

Anonymous said...

Din universul intreg, satana doreste un singur lucru: mireasa Mielului. Pt. asta se da batalia. Ce-i mai de pret in ochii lui Domnului Isus si lui Dumnezeu Tatal? Nu Biserica Sa? Ei bine, diavolul vrea cu orice chip sa o fure. Biserica este arvunata de Isus. Semnul arvunii este Duhul Sfant. Este scris in Scriptura cast fapt. Diavolul ca sa poata "fura" Biserica, introduce niste lupi rapitori in blana de oaie in mijlocul ei, ii pune in frunte turmei, lucrand cu viclenie ca sa ia nu doar cateva oi si intreaga turma. Cine are ochi sa vada siretlicul satanei? Sa deosebesca duhurile, ca nu toate sunt de la Dumnezeu, atunci cand se manifesta intr-o biserica. Cum va mai spuneam mai devreme: sunt putini cei ce vad .., cei mai multi merg la vale, in pas cu lumea. Biblia spune in Evrei 12:14 :
"Urmăriţi pacea cu toţi şi sfinţirea, fără care nimeni nu va vedea pe Domnul." Fac o paranteza: unde e sfintirea in zilele acestea cand crestinii sarbatoresc Nasterea Domnului Isus?( cu toate ca nu ni s-a lasat ca zi de sarbatoare-- ci Domnul a zis sa se sarbatoreasca moartea Sa, nici chiar invierea sau botezul sau n-a zis). Am inlocuit Nasterea cu Craciunul. Frumos... Ce sfintire e aceea cu brad, mese incarcate, cadouri, haine noi cu ocazia aceasta, etc. Nu asa sarbatoresc si paganii? Nu sunt acestea obiceiuri lumesti, sa nu zic paganesti? Asa arata Scriptura despre Nasterea Domnului Isus, sau mai degaraba ne-am facut inchinatorii unei traditii zise ortodoxe...Asta nu face parte din sfintire! Ci idolatrie! Asa sarbatoreau sfintii din Scriptura? Cum dar ne laudam pe ne-drep ca li suntem urmasii? Nu va tiuie in urechi strigatul proorocului Isaia in cap 1:12-14? "Când veniţi să vă înfăţişaţi înaintea Mea, cine vă cere astfel de lucruri, ca să-Mi spurcaţi curţile? Nu mai aduceţi daruri de mâncare nefolositoare, căci Mi-e scârbă de tămâie! Nu vreau luni noi, Sabate şi adunări de sărbătoare, nu pot să văd nelegiuirea unită cu sărbătoarea!
Urăsc lunile voastre cele noi şi praznicele voastre; Mi-au ajuns o povară, nu le mai pot suferi."
Ferice de cine nu se lasa ademenit de o sarbatoare comerciala!

Anonymous said...

Revin la subiect. Spuneam ca diavolul vra sa fure Biserica Domnului, prin oameni cu doctorate in teologie, cu nume si titluri pompoase su de fapt ei sunt mari lupi rapitori, dibaci in a manipula masele, promitandule vindecarea si mantuirea printr-o ridicare de mana.Nu numa atat dar i-a mai si izestrat cu puteri straine. Si ca totul sa para sfinti, le-a dat si duhul sau. Vorbesc in limbi mai mult ca oricare, pozeaza intr-o bucurie parca de invidiat, la slujbele lor daca nu rad prin "duhul sfant" inseamna ca n-a fost har. Dansul e ceva normal la ei, batutul din palme, chiote, etc. Traiesc ca lumea, se imbraca ca lumea, dar canta si-l slavesc pe domnul ( care?) si mai cad si pe jos( in transa ) ca o revelatie divina. Asta e miscarea charismatica. O lucrare draceasca, care se da drept penticostala. Eu sunt penticostal( desii denumirea e data de oameni, ca si la celelate culte;-- era bine sa fi ramas ca la inceput Biserica Apostolica Crestina, punct.) Asa s-au chemat cei din primul veac: crestini. Dar in biserica penticostala asa ceva ca la charismatici nu se face. Detest orice forma de inchinare a charismaticilor. S-or da ei penticostali, or fi vreunii plecati dintre penticostali, dar ratacirea asta in adunarile penticostale nu-si are locul. Chiar daca se va adera spre asa ceva rataciri pe viitor cu adunari intregi eu stiu ca vor fi frati care vor sti sa pastreze credinta data sfintilor pentru totdeauna, pana va veni Domnul. Acesti charismatici nu fac decat sa batjocureasca credinta adevarata, care din pacate ei se autodefinesc cu nume de penticostali sau zic ca se inrudesc cu acestia. Nimic mai fals !
Iosif Ton, stia el ceva despre Duhul Sfant mai mult, ca multi baptisti. Adica vedea pe undeva ca Duhul Sfant nu-i restrictinonat si ca Scriptura vorbeste despre Duhul Sfant care: calauzeste si care carmuieste. Analizati bine diferenta! Toti suntem calauziti de Duhul Sfant, mai mult sau mai putin. Dar carmuirea este cu totul alceva. Sau mai bine zis: Omul nu mai face ce vrea el, fiindca apartine altcuiva. Cand esti carmuit de cineva inseamna ca acel "altcineva" te conduce dupa cum voieste el. Tu nu mai esti stapanul tau ( nu ca n-ai putea), ci de buna voie accepti Legea Duhului de viata in Hristos, cum spunea ap. Pavel in viata ta intreaga. In TOTULUI TOT. Aceasta inseamna a fi o faptura noua, o nastere din nou, cum cere scriptura. Numai ca saracul de el, Ton a cazut din lac in put. Lucrarea cu strjerii avand ca lider pe Demeter Nelu, fostul cantaret de muzica populara, care mai bine statea pe ultima banca si se pocaia cum trebuie dacat sa fie in fata turmei ca s-o nenoroceasca. Pare a fi o lucrare spirituala, bazata pe vindecari, fapte bune, lauda si inchinare, DAR NU E DE LA DUMNEZEU! NU ACESTA E DUHUL LUI DUMNEZEU! Nu ca n-ar fi de dorit toate acestea, dar duhul acela nu-i Duhul lui Isus. V-am spus si o repet: diavolul are putere sa faca si el minuni( si le facem dar pt. o vreme sau cu puteri mincinoase) Vorbeste si in limbi noi ( dar e duh fals )Predica bine( dar strecoara erezii nimicitoare) Proorocesc ( dar daca ii pui sa repete ce a zis nu mai stiu, sau predica in proorocie, daca nu cumva ii prinzi cu scriptura )Acestea toate se intampla ca satana sa amageasca chiar si pe cei alesi. Iar pe de alta parte, copiaza lucrarea Duhului Sfant, dar cu scopul sa o compromita. Ca apoi sa fie vorbita de rau. Omul odata intrat aici nu mai scapa usor, iar daca cumva se trezeste ramane cu "traume spirituale", nu mai staruie dupa adevartul Duh Sfant, in urma deceptionarii. Satana are doua scopuri: ori reuseste sa pacaleasca cu devierea caii ori reuseste cu deceptionarea. E tare viclean. Sin pricina aceasta calea adevarului este vorbita de rau.
Unii crestini isi desavarsesc calea in sfintenie altii si-o desavarsesc in faradelege. Si pe unii si pe altii moartea trebuie sa-i gaseasca desavarsiti.
Poate am scris cam mult. Dar am vrut in neoranduiala sa punem lucrurile in randuiala. Ca cel ce schioapata sa fie vindecat...doar mlastinile si gropile nu vor fi vindecate...

A.Dama said...

Mai mult ca sigur ca nu despre a ne pune noi in locul Judecatorului e vorba.
Aici e vorba despre credulitate si credinta.
Aici e vorba despre manipulare.
E foarte usor sa se treaca granita dintre necesitate si exces.
Isus nu i-a vindecat chiar pe toti bolnavii care asistau la discursurile Lui...
Rodica, e bine sa-ti mai strigi revoltele in auzul tuturor... din cand in cand. :)

Rodica Botan said...

Anonimule...am o problema cu cei care nu se semneaza. Daca mesajul tau este curat si adevarat...nu crezi ca merita sa te semnezi? Sa stim cu cine vorbim? Vorbesti din Cuvint...Biblia spune ca cine se rusineaza de El si Dumnezeu se va rusina de omul respectiv in ziua judecatii. Nu cred ca e cazul...nu-i asa? Pentru o discutie atit de lunga si cu atit de multe puncte...as fi preferat sa stiu cui ma adresez.
Si eu cred ca Biblia este adevarata...fiecare Cuvint din ea. Mai cred ca trupul nostru este Templul Duhului Sfint. Mai cred ca Domnul Isus sta la usa si bate si oricine ii deschide si il lasa inuntru...are Duhul Sfint in El...pentruca Isus locuieste acolo...
Mai cred ca Dumnezeu lucreaza in multe feluri- dupa nevoi...si ca nu-I dictam noi cind si ce sa faca. Din experiente stim ca nu toti care s-au rugat pt vindecare au primit-o...Unuia dintre ucenici ii spune ca "Harul Lui" ii este de ajuns.
Tot ce face Dumnezeu are un scop. El nu face circ de gratis ca sa distreze multimile. Vorbitul in limbi pe vremea aia a avut ca scop sa faca Evanghelia cunoscuta la toti oamenii de acolo. Precum zici acuma, in zilele noastre ar folosii doar spre edificarea celui care o vorbeste. Se poate edifica si acasa...Biblia spune ca daca cineva are de vorbit - sa aiba si traducator, nu? Asa scrie!

Un lucru fantastic este faptul ca numai Dumnezeu cunoaste inima omului...asa scrie tot in Biblie. Dumnezeu ne judeca drept pentruca ne cunoaste inima- noi nu putem judeca drept pentruca ne uitam la fata omului si la ce izbeste ochiul.Si pentruca nu putem sa judecam oamenii dupa aparente, ei pentruca nu le cunoastem inima...Biblia spune ca ii vom cunoaste dupa roade.
Tot Biblia spune sa ne uitam la sfirsitul lor...

Anonymous said...

Imi cer iertare ca nu m-am prezentat. N-am stiut ca numele aici este atat de important. Pentru unii face mai mult numele decat mesajul.
Si zic aceasta fiindca cunosc "frati" care cunt interesati de numele musafirilor nu de mesajul divin. In functie de numele care ii este cunoscut; fie ca vin fie ca nu mai vin la intalnire. Am o oroare de cei care te obosesc cu prezentarea lor. O data unul avea atata diplome ca l-a intrecut pe apostolul Pavel. De altfel, citesc o revista crestina unde autorii ( din motive necunoscute sau probabil ca ale mele)isi incheia mesajul lor fara sa se semneze. Mi-a placut felul lor de-a fi. Omul se uita la ceea ce izbeste privirea,..iar daca nu e pe placul sau cu ceva, nu mai primeste parca nimic. Mi-aduc aminte de unele intamplari in familiile nevoiase, cand dimineata gaseau pe pragul usii un sac sau o cutie cu alimente sau o plasa, doua , trei cu duferite bunuri si un bilet: IN NUMELE DOMNULUI ISUS HRISTOS . Dar n-am auzit nici unul sa-si fi dat numele. Erau toti anonimi. Nu ca le era rusine, dar eu aici inteleg ce inseamna "un om ascuns al inimii" Ar fi bine sa se mediteze la acest lucru mai bine. Nu suntem obisnuiti cu neobisnuitul. Si daca ceva nu e dupa tiparul nostru, inteleg atunci nemultumirile.
N-am avut pretentia sa aduc o invataura noua. Nici sa manipulez pe cineva. Nici sa judec ( cu toate ca termenul acesta e gresit inteles de cei mai multi crestini ) Cu siguranta ca cei care de frica versetului care zice: "nu judecati ca sa nu fiti judecati", nu sunt in stare la rau sa zica ca-i rau, de frica versetului. Dar nu se vad ca sub masca dragostei ei lasa raul in grija Domnului, ca l-a lumina Domnul odata... Ei vor sa para mai buni sau mai milosi decat Domnul. Nu spune scriptura ca e de folos : sa invete , sa mustre, etc. Dar prin cine sa o faca, prin prunci care n-au puterea sa deosebeasca binele de rau. Domnul Isus scrie Ioan ca s-a ridicat sa nimiceasca lucrarile celui rau. Noi cand vom calca pe aceste urme? Pavel chiar ii traseaza si lui Tit si lui Timotei sarcina aceasta. Dar daca nu se cunoaste scriptura, atunci ne limitam la a nu judeca, ca atat stim. Acolo se refera in a nu da verdictul, dar tare am ajuns greoi la minte. Asta arata nematuritatea spirituala. Stiu ca pt. multi poate ce am scris este o hrana tare. Greu de asimilat si pt. copiii in credinta daca nu o inteleg e normal sa nu li se para buna. Ori n-am venit cu lapte duhovnicesc in mesajul meu. Cine nu intelege sa nu inteleaga si cine intelege sa-si puna la inima aceste lucruri, ca sa traiasca. Toti suntem calauziti de Duhul Sfant, insa carmuirea Duhului nu. Este un dar care trebuie cerut, staruit. El nu se primeste dupa botez, sau la botez. El se primeste dupa o pocainta adevarata si se cere cu staruinta. Dar El este o necesitate vitala care pecetluieste mantuirea noastra. As pune o intrebare referitoare la v. de mai jos, caruia nu mie sa-mi dati raspunsul si fiecare personal. "Insusi Duhul adevereste impreuna cu duhul nostru ca suntem copii ai lui Dumnezeu." Intrebarea este: Cand Duhul a deverit, a marturisit despre tine personal ca esti copil al lui Dumnezeu? Nu sunt decaord cu vindecarile in masa, cum am impresia ca cineva a inteles asa ceva. E multa falsitate astazi, din pricina unora care se afiseaza ca oameni ai lui Dumnezeu. Din pricina lor, multi cad in descurajare, nu mai stiu ce sa creada si vorba aceea: "odata cu imbaierea copilului aruncam apa cu tot cu copil" In felul acesta am vrut sa trag un semnal de alarma, pentru cine are urechi de auzit, sa auda.
Va multumesc, ioan.