22 January 2017

LAUDA DE SEARA...



     Vineri  la 4 jumate cind m-am trezit sa merg la lucru era o furtuna cu ploaie cum rar se intimpla in California. M-am uitat pe fereastra... trecea cite o masina si imprastia apa care se adunase pe strada. M-am gindit cu groaza la naveta mea de o ora si sa mai fie si vremea asta urita... Am luat celularul si i-am trimis un mesaj sefei mele sa-i spun ca nu ma duc la lucru. In mintea mea, m-am gindit ca asa evit un eventual accident. Si stau acasa si continui somnul dulce de dimineata.
     Si m-am intors pe partea cealalta si am continuat trindavia sub plapuma moale si calda in timp ce afara vintul isi continua simfonia gemind parca nemultumit de hotarirea mea.
     Pe la ora 10 m-am gindit sa imi vizitez parintii. Tatal meu doar ce avusese o operatie cu doua zile inainte. Am facut citeva cumparaturi mici pentru ei si, bucurindu-ma ca ploaia s-a oprit si vintul s-a linistit, mi-am condus masina pe un asfalt uscat si mai putin periculos. Pe ultima suta de metri, am semnalizat din vreme, am incetinit masina, si de acum eram gata sa trec strada si sa intru pe proprietatea lor cind... Bummmm!... masina din spate nu a tinut cont nici de linia galbena neintrerupta, nici de semnalul meu, s-a hotarit sa ma depaseasca tocmai cind eu faceam la stinga.

     Ce sa va spun?... eu sunt ok, dar masina e... varza. Mi-a trecut prin cap cum Satana I-a cerut lui Dumnezeu sa il amarasca pe Iov. Apoi mai citim ca Satana a cerut sa ne cearna pe toti. Ma gindeam cum am avut de dimineata intentia de a sta acasa si de a evita un eventual accident pe autostrada... si cum am avut accidentul oricum in ziua respectiva. Ma gindesc ca daca nu plecam de acasa, ar fi intrat o masina in casa mea si tot as fi avut un accident... Nu stiu daca e soarta si nu stiu daca este intuitie - dar stiu ca Satana nu poate sa ne atace decit atunci cind i se da voie si atit cit i se permite.
     Da... mi-a facut probleme dumnealui - dar nu probleme care nu se pot rezolva. Masina este doar un mijloc de transport, iar mie nu mi-a facut nimic decit ca mi-a incurcat programul si un pic finantele. Am ajuns eu la concluzia ca astazi sa am o zi de multumire. Caci mare este bunatatea Lui Dumnezeu fata de mine. Nu merit nici grija, nici binecuvintarile de care imi face parte. E atita pace si odihna in faptul ca ma stiu ocrotita de El si stiu ca Satana oricit ar vrea sa imi faca rau nu poate mai mult decit ii este permis... iar Tatal nu ne lasa sa purtam mai mult decit putem duce...
    "Te voi lauda din toata inima mea, Doamne Dumnezeul meu si voi preamari Numele Tau in veci! Caci mare este bunatatea Ta fata de mine..." Psalm 87:12-13

4 comments:

geluu said...

Ai un dar special de a scrie!
Sa-i multumim Domnului pentru toate!

Rodica Botan said...

geluu...multumesc pentru generozitate. Cred insa ca primim atit de mult si multumim atit de putin. Unele lucruri nici nu le apreciem ca le avem pina nu le pierdem. Tare as vrea sa invat sa fu mai multumitoare si mai atenta.

geluu said...

Deja ai invatat sa multumesti!
Domnul fie cu tine!

Marta said...

Ma bucur din inima sa aud ca esti bine si ca lauzi si multumesti Domnului . la fel fac si eu in ce te priveste . Cred ca ai recitat psalmul 23 . Imbratisari draga mea .