20 January 2017

CU CE TE IMBRACI?

Gustafson
(Traducere de Rodica Botan)

Cind oamenii il intreaba pe Michael St. Jacques, un frate franciscan, cu ce este imbracat, el spune… imbracamintea mea se numeste "habit" (in limba engleza "habit" inseamna "obicei"…) El se imbraca cu aceasta tunica de culoare cafenie foarte deosebita de restul hainelor pe care le imbraca oamenii dintr-un motiv special. St Jacques i-a raspuns la aceasta intrebare reporterului de la magazinul "Hemispheres"… "Noi putem alege daca vrem sa imbracam tunica, si multi dintre noi fac acest efort sa o imbrace pentru ca atunci cind sintem imbracati in ea, tunica este ca un fel de magnet. Oamenii se simt mult mai confortabil sa ne spuna lucruri care nu ni le-ar spune altfel si pe care nu le-au mai spus nimanui. Oameni complet straini se apropie de noi si marturisesc lucruri pe care le-au facut cu 30 de ani in urma si ne intreaba daca Dumnezeu poate sa ii ierte".

Haina franciscanului pare a fi ceea ce ii imbie pe oameni sa isi deschida sufletul… inima… cu usurinta.

In toata Scriptura vedem ca tot felul de oameni s-au apropiat de Domnul Isus oriunde Se ducea. Au venit la El ca El sa-i invete, sa-i ajute, sa-i vindece, sa-i accepte si sa-i ierte. Cind unii L-au criticat pe Domnul Isus ca Se insoteste cu vamesii si cu pacatosii, oameni considerati de mina a doua, nedoriti de pretinsii sfinti ai acelor vremuri, Domnul Isus le-a spus… "Nu cei sanatosi au trebuinta de doctor, ci cei bolnavi. Eu am venit sa chem la pocainta nu pe cei neprihaniti, ci pe cei pacatosi." Marcu 2:17.

Cum ne vad oare oamenii pe noi? Ne vad usor accesibili? Cind sintem atit de preocupati cu planurile noastre ca nu avem timp pentru nimeni altcineva… atunci nu sintem imbracati cu imbracamintea lui Christos. Cind Mintuitorul traieste prin noi, bratele Lui deschise prin noi invita oamenii ca sa-si deschida inimile si sa-si usureze sufletele. Ai impartasit vreodata povara cuiva?

2 comments:

Anonymous said...

http://www.youtube.com/watch?v=eNz5MOkEoFQ
AMI SI CRISTA - M-AI REGASIT
UN CATEC SUPERB PT NOI TOTI
CARMEN

geluu said...

Superb! Cand crezi ca esti pierdut, atunci Dumnezeu iti mai da o sansa!